Vasastan / Östermalm

Roslagsgatan 6

Smakfullt renoverad trea med balkong, ypperlig planlösning och flödande ljus via stora spröjsade fönster. Stilrent kök med marmorbänkar och matplats för stora sällskap och luftigt vardagsrum med ett stort spröjsat fönster mot Norra Real över Roslagsgatan. Två sovrum i lugnt gårdsläge varav det större med platsbyggd garderobsvägg och balkong, fint badrum och separat tvättdel. Bevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, snickerier och serveringsskåp. Genomgående insynsskyddat och god förvaring. Välskött förening med god ekonomi på attraktiv adress i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan.
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 79 m2

Pris / Bud

7 700 000 kr

Visning

  • 2018-04-23 17:30 - 18:00

Antal Trappor

1

Hiss finns

Avgift

2 785 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV

Kontakta mäklare

Vasastan / Östermalm

Roslagsgatan 6

Interiör

Hall
Entré till välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i inbyggd garderob. Oljad ekparkett och gråa väggar.
Kök
Inbjudande kök med förvaring bakom ljusa släta luckor och bra arbetsytor på bänkar i marmor. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, mikro, kolfilterfläkt och diskmaskin. Fiskbensmönstrad ekparkett och ljusa väggar.
Vardagsrum
Luftigt och lättmöblerat med plats för soffgrupp och övrig möblering. Här finns en platsbyggd bokhylla och ett stort spröjsat fönster med fri utsikt mot Norra Real. Fiskbensmönstrad ekparkett och ljusa väggar.
Master bedroom
Gemytligt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, arbetsplats och mycket bra förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Stort fönsterparti och utgång till balkongen som byggdes 2016 mot gården. Fiskbensmönstrad ekparkett och ljusgråa väggar.
Sovrum 2
Det andra sovrummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Även detta sovrum ligger i lugnt gårdsläge och har två fönster. Fiskbensmönstrad ekparkett och ljusa väggar.
Badrum
Ljust och fint badrum med hexagonformad marmorklinker och vitt kakel. Utrustningen består av två handfat med förvaring i kommod, stor inkaklad spegel, handduksvärmare, dusch och wc. Värmeslingor i golvet och infällda spotlights i taket.
Passage
I passagen mellan hallen och sovrummen finns det gott om förvaring i garderober och bevarat severingsskåp. i detta utrymme finns även en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Ekparkett och ljusa väggar.

Förening

Bostadsrättsföreningen Muraren 13 är välskött med god ekonomi som förvärvade fastigheten/marken 2000 med adressen Roslagsgatan 6. Huset uppfördes 1932 och består av 43 lägenheter varav 41 är upplåtna med bostadsrätt i varierande storlekar, två upplåtna med hyresrätt (108 kvm dold tillgång) och tre lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan är 2 341 kvm och lokalytan 261.

Den ena hyreslägenheten (65 kvm) ska säljas i vår vilket kommer ge en fin intäkt till föreningen.

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.
Föreningens långfristiga skulder uppgår till 6 386 280 kr (2 860 kr/kvm) och kassan till ca 2 700 000 kr. Kontrollerat med ekonomisk förvaltare 2018-04-12.
Föreningen har ingen planerad avgiftsförändring
Energideklaration: 149 kWh/m² och år
Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet f n 1 120 kr. Betalas av köparen
Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet f n 448 kr. Betalas av pantsättaren
Tv/Internet: Com Hem/Fiber IP only, obligatorisk kostnad 250 kr
Parkering: Boendeparkering gäller på gatan via Stockholm stad
Förråd: Källarförråd
Balkong: Ja, mot gården. Obligatoriskt balkongtillägg 20 kr/mån
I föreningen finns följande gemensamma utrymmen: 
- Tvättstuga i källaren, byggd 2006 och innefattar 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp, 1 mangel.
- Cykelställ under tak på gården

Fastighetens skick/utförda renoveringar
Fasad Renoverad 
Elstigar byttes under 2005 till trefas
Fönster Renoverade under 2006/2007 
Tak Renoverat 2007
Grund Ok
Trappuppgång 2008
Hiss Ny hiss 2007
Måning trapphus 2017
Gård Ok
V/A stammarna är utbytta under 1980-talet. Bottenstammar utbytta under 2006

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade

image

Brunkeberg

Brunkeberg är ett centralt område på Norrmalm. Paradgatan heter Kungsgatan och har varit en pulsåder och ett nöjesdistrikt sedan slutet av 1800-talet. Med sin omskrivna arkitektur, sina biografer och sitt intensiva folkliv utgör gatan det ena hörnet av området. Ett stenkast bort och uppe på åsen hittar du lugnare kvarter, men samma stadskänsla. Det är här på östra Norrmalm som du förstår vad en verklig stad handlar om. Den omedelbara närheten mellan bostäder, service och arbetsplatser, och den speciella känsla som uppstår när alltihop fungerar tillsammans.

Upptäck detta område