Gamla Stan

Gåsgränd 2

Stilrent renoverad lägenhet med låg avgift, genomgående planlösning och fem fönster i fil som skapar ett vackert ljusinsläpp. Nyrenoverat smakfullt kök med bänk i carrerra marmor, platsbyggda luckor, stora arbetsytor och plats för matbord invid fönster. Vidare möts man av ytterligare två rum i fil, matsal och vardagsrum med utsikt över Gåstorget. Två sovrum mot intilliggande Ignatiigränd varav master bedroom har gott om förvaring. Badrum med dusch, golv i marmor, klassiskt franskt kakel och fönster utan insyn mot intilliggande fasad. Välskött förening med mycket god ekonomi och gästlägenhet som vetter ut mot Västerlånggatan. I föreningen finns även en föreningslokal med vackra valv och vinkällare med tillhörande vinförråd för varje lägenhet.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3.5 / 72 m2

Pris / Bud

7 900 000 kr

Visning

  • 2018-05-27 13:00 - 13:45
    Välkommen på visning!
  • 2018-05-28 17:30 - 18:00
    Välkommen på visning!

Antal Trappor

2

Ej hiss

Avgift

650 kr/mån

Vatten, sophämtning, trappstädning vintertid, comhem basutbud, m.m.

Kontakta mäklare

Gamla Stan

Gåsgränd 2

Interiör

Välkomnande hall med vackert fönster i färgat glas, platsbyggd sittbänk och gäst-wc. Kök, matrum och vardagsrum i fil ut mot öppna Gåstorget och totalt fem fönster i fil som skapar ett vackert ljusinsläpp. Köket är nyligen renoverat (-16) med platsbyggda luckor i petroleumblå ton och bänk i carraramarmor med stora arbetsytor. Matrummet med plats för 6-8 personer knyter samman lägenheten och i anslutning finner man vardagsrum med kaklekugn (ej fungerande) och vackra föster ut mot Gåstorget . Master bedroom med lungt läge mot Ignatiigränd rymmer 180 cm säng och gott om förvaring med hel garderobsvägg. Det andra sovrummet rymmer för den som vill en 160 säng och ligger även detta i lungt läge med fönster mot intilliggande gränd. Badrum med dusch, golv i marmor, klassiskt franskt kakel, plats för tvättmaskin och fönster utan insyn mot intilliggande fasad. Välskött förening med mycket god ekonomi, låga avgifter och gästlägenhet som vetter ut mot Västerlånggatan.  I föreningen finns även en föreningslokal med vackra valv och vinkällare med tillhörande vinförråd för varje lägenhet. Utanför porten finns Gåstorget med grönska och uteserveringar, i Gamla Stan finns också många välkända restauranger såsom Den Gyldene Freden, The Flying Elk, Grill Ruby, Pastis, m. fl. Välkommen till ett unikt boende i en levande stadsdel. 

I föreningen finns 15 bostadsrättslägenheter. Föreningen är äkta. Inom fastigheten finns 5 lokaler som föreningen hyr ut till affärsidkare. Detta bidrar till god ekonomi i föreningen. Det finns en modern tvättstuga, en gästlägenhet och en föreningslokal som för liten avgift kan hyras för privat bruk. Ett källarförråd och ett vinförråd till varje lägenhet. Cykelförråd finns liksom barnvagnsförråd men dessa utrymmen är  små och begränsade. Ingen avgiftshöjning har diskuterats eller är planerad. Juridisk person godkänns inte

Renoveringar 

Stammar har sucesivt bytts då bostäder renoverats ca 1990-2017

El - Trefas finns på vissa ställen i fastigheten. El stigar är inte bytta.

Tak - Brf.fastighet/er har koppartak (1983l) 

Fasaden mot Västerlånggatan putsades om 2004

Alla fönster har renoverats mellan åren 2014-2017.

Trapphusen målades om för 10 år sedan

Tvättstugan renoverades 2014 

Sotning/ eldstäder och OVK görs regelbundet vart 4 resp 8.e år 

Föreningen har renoverat alla källare

Inga större reparationer planeras under 2018, byte av el påbörjas 2019, det beräkans finansieras av intäkterna föreningen har.

Föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/pomonamindre/

 

image

Gamla stan

I Gamla stan uppstod det moderna Sverige. Här har fortfarande den politiska makten sitt säte och här förundras årligen tusentals turister över charmiga gränder, unik arkitektur och ambitiösa restauranger. I ett hörn av området hittar du Stockholms slott och Riksdagshuset, i ett annat kan du besöka Guide Michelin-krogar och i ett tredje njuta av både lugnet och utsikten på Riddarholmen. Här bor du tidlöst med historien ständigt närvarande. Samtidigt är Gamla stan inget museum ¬– det är en levande stadsdel som just nu utvecklas snabbt.

Upptäck detta område