Kungsholmen

Pipersgatan 27

Välkommen till en optimalt planerad fyra med terrass om 27 kvm i sydvästläge. Här bor du i ett av Kungsholmens mest välrenommerade kvarter i nyrenoverade Stråhattsfabriken. Tre bra sovrum, gäst-wc, skräddarsydda lösningar och öppen planlösning. Garage i huset.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

4 / 78 m2

Pris / Bud

8 795 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

2

Avgift

4 565 kr/mån

värme, VA, kabel-TV, bredband

Kontakta mäklare

Kungsholmen

Pipersgatan 27

Interiör

Välkommen till en helt fantastisk välplanerad fyra på bästa Kungsholmsadress. Känslan när man går över tröskeln till hallen är som att kliva rakt in i ett inredningsmagasin. Här möts man direkt av bostaden höga takhöjd, stora vackra fönster och stilrena inredning. Golven består genomgående av oljade plankgolv av antikbehandlad ek och väggarna är vita. Samtliga fönster, dörrar, garderober, socklar och köksluckor är målade i svagt bruten svart kulör. Strömbrytare och kontakter är svarta. I hallen finns mycket god plats för avhängning i form av bl a platsbyggda garderober och här finns även ingången till bostadens gäst-wc. 

Från hallen leds man direkt in till det härliga rummet i öppen anslutning med köket. Rummet präglas av fantastiska vackra fönster, fyra i fil, varav det ena med dörr ut till terrassen. Köksdelen består av specialritade fristående köksenheter med delvis öppen hylla på vägg. Belysningen är infälld och såväl skafferi som köksfläkt är dolt av luckor. Samtliga vitvaror, kyl, frys,ugn, micro, spis och diskmaskin är från Smeg. Bänkskiva och stänkskydd består av Carraramarmor och diskhon är underlimmad. Köket har en stor matplats och i det anslutande rummet finns gott om plats för soffgrupp el dylikt.

Från köket finns dörr ut mot den helt underbara terrassen om hela 27 kvadratmeter. Terrassen ligger i solsäkert västerläge och överblickar en charmig innergård. Här finns plats för såväl utemöbler som grill och planteringar. Här kan du odla dina egna örter och grönsaker, bara ta det lugnt eller umgås. Man har velat bevara den gamla industrikänslan från huset genom att ha räcken i svartmålat smide. En alldeles egen oas mitt i stan.
Bostaden erbjuder i övrigt tre sovrum varav ett är master bedroom med hel garderobsvägg i form av svartmålade skjutdörrar. I passagen utanför finns platsbyggda garderober med glasade höga dörrar med industrikaraktär som går från golv till tak längs hela väggen. Passagen avslutas med en platsbyggd större garderob med skjutdörrar som erbjuder tvättpelare (tvättmaskin/torktumalare). Sistnämnda är praktiskt placerade precis utanför badrummet. Badrummet består av helkaklade väggar och golv Travertine white från Bricmate. Här finns ett specialritat badrumsskåp med dubbla speglar och underliggande öppen nisch, tvättställ från Keramag, vägghängd wc och inkaklat badkar. Ovan badkaret har man en härlig takdusch. Infällda spotlights i tak och elburen handdukstork.

Fastigheten är belägen på en av Kungsholmens bästa adresser på gångavstånd från såväl Centralstationen/Cityterminalen som Norr Mälarstrand och strandpromenaden/löpspåren runt ön. Endast ett kvarter bort ligger tunnelbanans blå linje och flertalet busslinjer, bl a stomlinje 1. I direkt närhet finns flertalet restauranger och barer, service, caféer och grönområde. I fastigheten huserar matbutik precis runt hörnet. Idealiskt boende för den moderna barnfamiljen.

Förening

Brf Stråhattsfabriken är en s k äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Stockholm Pagen 14 under 2011. Vid förvärvet pågick projektet att bygga om fastigheten från kommersiella lokaler till bostäder vilket färdigställdes under räkenskapsåret och bostäderna tillträddes i juni 2012. Föreningen består av 39 bostadsrätter och en kommersiell lokal uthyrd till COOP.

Juridisk person godkänns inte som medlem. Man accepterar dock köpare som önskar använda sin lägenhet för övernattningsändamål.

Överlåtelseavgift betalas av köparen (2,5% av aktuellt prisbasbelopp) och pantsättningsavgift (1% av aktuellt prisbasbelopp) betalas av pantsättaren.

Inga avgiftsändringar är beslutade.

Leverentör av bredband är Transit AB.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt över 2 cykelförråd och barnvagnsrum samt ett garage med 22 garageplatser plus 3 MC platser.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fastighet

Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus beläget i kv. Pagen på Kungsholmen är ett delvis dolt stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen inne på gården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Det idag blåklassade bostadshuset med rikt utsmyckad fasad mot Scheelegatan ritades av Alfred Hellerström i en gotikinspirerad stil och uppfördes 1891-1892. Fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898. De bägge fabriksbyggnaderna är byggda med för den tiden modern teknik med en inre stomme av gjutjärn och öppna våningsplan som bärs upp av en bärande murad fasad samt gjutjärnspelare. Bostadshuset mot Scheelegatan har en fasad utförd i gult tegel med dekorationer, reliefer och fasadelement utförda i gjuten omålad betong.

Fastigheten byggdes om till bostadshus under 2011-2012. Då byttes samtliga vatten- och avloppsstammar samt elstigar. Såväl tak som fasad och fönster renoverades, man installerade nya hissar och trapphus. Fastigheten är således fri från större underhåll under många år framöver. Föreningen håller nu på att installera laddstationer på garagets samtliga platser.

image

Fridhemsplan

Fridhemsplan är Kungsholmens hjärta, öns naturliga centrum och en av Stockholms verkliga knutpunkter. Här korsar gröna och blå tunnelbanelinjen varandra. I området möts också tusentals människor varje dag och här uppstår ett intensivt folkliv med nöjen, restauranger och shopping på gator som kantas av vackra hus och eftertraktade lägenheter. Den som letar efter mycket stad och liv ska leta efter en bostad i kvarteren runt Fridhemsplan. Den som söker mer lugn och ro hittar detta närmare vattnet och ner mot Kungsholms strand.

Upptäck detta område