Mariatorget

Kvarngatan 22

Charmig vindsvåning i fastighet anno 1850 - Möjlig 3:a - Fantastisk takterrass om 18 kvm - Två balkonger - Utsikt - Renoverad 2016 - Bastu - Öppen spis - Generösa ytor - Gäst wc - I hjärtat av Södermalm - Låg belåning
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 91 m2 + 22 m2

Pris / Bud

8 975 000 kr

Visning

  • 2018-09-23 12:00 - 12:30

Antal Trappor

3

Ej hiss

Avgift

5 237 kr/mån

Kontakta mäklare

Mariatorget

Kvarngatan 22

Interiör
Entre till charmig stentrapp som leder upp till tidsenlig järnsmidesgrind. Stort fönster skänker trivsamt dagsljus. Avhängning finns intill trapp och förvaring via garderob. Ytterligare ljus via takfönster. Bostadens inbjudande planlösning ger stora sociala ytor och en naturlig stor matplats finns invid den trivsamma och fungerande öppna spisen. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar goda utrymmen för soffa och soffbord. I tak finns karakteristiska belysta bjälkar som påminner om det tidiga byggåret. Smakfullt lantkök renoverat 2016 med goda arbetsytor via handgjord betongskiva och massiv Ek. Gott om förvaring via skjutlådor. Köksö med vacker diskho i porslin inbjuder till social matlagning. Maskinell utrustning bestående av kyl/frys, diskmaskin, ugn, häll och Franke bänkfläkt. Två fönster invid kök erbjuder fantastisk utsikt. I anslutning till kök finns idag en trevlig arbetshörna med gott ljusinsläpp via stora fönster. Kattvind erbjuder gott om förvaring. Arbetshörnan kan enkelt skapa ett ytterligare sovrum om sådan funktion önskas. Hall med platsbyggda betongbänkar leder vidare bort mot bostadens mer privata del. Gäst WC är inredd med tvättställ och WC.

I hall finner ni trappa, som via takfönster, leder vidare upp till den fantastiska terrassen i söderläge med sol större delen av dagen. Den trädäckade terrassen är cirka 18 kvadratmeter och inrymmer med lätthet loungegrupp och grill och ligger insynsskyddad och tyst. Platsbyggda bänkar inbjuder till trevligt häng intill småtimmarna. Magisk vy över takåsar och grönska ger en kittlande Karlson på taket känsla.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och generösa ytor och förvaring via platsbyggd garderobsvägg. Två fönster med balkonger gör att sovrummet med lätthet kan avdelas till två bra sovrum och således skapa en 3:a. Karakteristisk murstock skapar en trevlig känsla till ytan. 

Bostadens badrum renoverades 2016 och passar väl ihop med övrig stil. Klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar. Spotlights i tak. Dusch har snyggt plats till höger och avskiljs via glasvägg. Handfat vilar på handgjord betongskiva och underliggande byrå som erbjuder förvaring. Tvättmöjligheter via kombinerad tvätt och tork från LG. För den som önskar tvättmaskin och torktumlare separat finns detta förberett. I nära anslutning till badrum finns bostadens mysiga bastu, med fönster, som inrymmer tre personer.

Bostaden renoverades 2016 med nya golv, tak och tilläggsisolerades. Bostaden värms upp med golvvärme och öppen spis. 

Förening
Brf Nederland Mindre Nr 13 bildades 1975 och finns belägen i en charmig fastighet med byggår redan 1850. Det är en mindre förening med sju lägenheter som äger marken. Som medlem har man tillgång till tvättstuga, cykel/barnvagnsförråd samt förråd på innergård. Internet och kabel-tv distribueras av Com Hem och betalas av var medlem separat. Uppvärmning sker via direktverkande el och igår inte i månadsavgiften utan betalas av lägenhetsinnehavaren separat. 

Föreningen har en låg belåning om cirka 1.556 kr/kvm boyta. Det finns idag inga planerade avgiftshöjningar, 2018-08-30.

På grannfastigheten finns diskussion gällande ombyggnation av huset. 

Utförda renoveringar
1975 Stambyte
2010 Fönsterrenovering
2014 Spolning av avloppsstammar
2015 Belysning i trappuppgång samt fasad
2016 Ommålning av trappuppgång
2017 Balkongbygge
2018 Takmålning
2018 nya lås till tvättstuga/cykel/barnvagnsförråd samt nytt kodsystem till ytterdörr
2018 trall byggd och ny hammock inköpt till innergården

image

Mariatorget

Mariatorget är en mötesplats. I de intilliggande kvarteren möts det gamla och det nya Södermalm – folkligt blandas med det alternativa och det lite mer privata. Runt Mariatorget ligger inte bara några av stans mest spännande krogar och caféer, uppe på Mariaberget finns också en unik miljö och utsikt – ett lugnare område med kulturmärkta hus, kullerstensgator och en oslagbar Stockholmsvy. Oavsett om du bor på livliga Hornsgatan, uppe på det lugnare Mariaberget eller närmare den folkliga Medborgarplatsen så är en sak säker – här bor du mitt på Södermalm med allt vad det innebär.

Upptäck detta område