Södermalm

Skaraborgsgatan 6A

Välkommen till en välplanerad och charmig lägenhet om 2 rum och kök ett stenkast från Mariatorget på en av Stockholms få bevarade kullerstensgator. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum med tre vackra fönster i fil ger ett härligt ljusinsläpp och en social känsla. Mörkoljade ekgolv mot vita väggar och högt i tak skapar en härlig rymd i lägenheten. Kök i snyggt och stilrent utförande med beiga luckor, liggande kakel med mörk fog och inbyggd vinhylla. Rymligt sovrum med ljusa golv och plats för dubbelsäng. Gott om förvaring genom både walk in closet och garderober. Ett drömhem med fantastiskt läge på en av Stockholms få bevarade kullerstensgator.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 45 m2

Pris / Bud

3 950 000 kr

Visning

  • 2018-09-23 13:00 - 13:30
    Välkommen på visning!

Antal Trappor

1

Hiss finns

Avgift

3 136 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV

Kontakta mäklare

Södermalm

Skaraborgsgatan 6A

Interiör

Välkommen till en välplanerad och charmig lägenhet om 2 rum och kök ett stenkast från Mariatorget på en av Stockholms få bevarade kullerstensgator. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum med tre vackra fönster i fil ger ett härligt ljusinsläpp och en social känsla. Mörkoljade ekgolv mot vita väggar och högt i tak skapar en härlig rymd i lägenheten. Kök i snyggt och stilrent utförande med beiga luckor, liggande kakel med mörk fog och inbyggd vinhylla. Rymligt sovrum med ljusa golv och plats för dubbelsäng. Gott om förvaring genom både walk in closet och garderober. Det helkaklade badrummet som nås från hallen har dusch, handukstork och förvaring.

 

 

 

 

 

Föreningen 

Bostadsrättsföreningen Brf Östergötland 32 registrerades 1999. Föreningen upplåter 19 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen äger inte marken som upplåts med tomträttsavgäld, denna omförhandlas vart tionde år. Nästa gång är 2022.

Fastigheten med anor från 1856 är belägen på en av Stockholms få bevarade kullerstensgator. Föreningen disponerar en charmig innegård som kan nyttjas av medlemmarna. Härifrån når man även föreningens tvättstuga med fönster mot gård, två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel.

Föreningen har en god ekonomi med en låg belåning på ca 1,5 mkr. Andrahandsuthyrning godkäns för ett år i taget efter godkännande från styrelsen. Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet. TV & Bredband: Fastigheten är ansluten till ComHem. Grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften.

 

 

Renoveringar:

1992-1993 Totalrenovering inkl stambyte

2004 Fasadrenovering mot gård

2009 Renovering av gården

2010 Fönstermålning mot gatan

2011 Målning av yttertak, renovering av husgrund, renovering av entré i 6A

image

Mariatorget

Mariatorget är en mötesplats. I de intilliggande kvarteren möts det gamla och det nya Södermalm – folkligt blandas med det alternativa och det lite mer privata. Runt Mariatorget ligger inte bara några av stans mest spännande krogar och caféer, uppe på Mariaberget finns också en unik miljö och utsikt – ett lugnare område med kulturmärkta hus, kullerstensgator och en oslagbar Stockholmsvy. Oavsett om du bor på livliga Hornsgatan, uppe på det lugnare Mariaberget eller närmare den folkliga Medborgarplatsen så är en sak säker – här bor du mitt på Södermalm med allt vad det innebär.

Upptäck detta område