Kungsholmen / Hornsbergs Strand

Sara Lidmans Gata 4, 5tr

Magisk utsikt - Högt läge med kvällssol - Ytterst välplanerad - Öppen planlösning - Badrum med TM/TT - Fransk balkong - Garage via hiss - Bra förening - Lugnt & trevligt läge invid vatten och restauranger - Badrocksavstånd till bad
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 42 m2

Pris / Bud

3 450 000 kr

Visning

  • 2018-09-23 13:30 - 14:00

Antal Trappor

5

Hiss finns

Avgift

2 281 kr/mån

200 kr obligatoriskt tillägg för bredband/tv tillkommer

Kontakta mäklare

Kungsholmen / Hornsbergs Strand

Sara Lidmans Gata 4, 5tr

Interiör
Entré till välkomnande hall via säkerhetsdörr. Direkt i hallen möts man av bostadens slående utsikt över Mälaren. Snyggt och praktiskt klinkergolv i grå ton bryts av mot vitmålade väggar i entré. Förvaring via garderob. Bostadens förråd är rymligt och inrymmer två stora garderober samt plats för arbetshörna. Ljust och trivsamt vardagsrum med magisk utsikt över vatten. Här finns bra med utrymme för soffa, matbord och tv-möbel. På golv ligger ekparkett som leder fram till fransk balkong. Välplanerad köksdel med vita släta luckor och god förvaring. Full maskinell utrustning bestående av kyl/frys, mikro, spishäll, ugn och integrerad diskmaskin samtliga från Siemens. Rofyllt sovrum med plats för större säng. Bra förvaring via två platsbyggda garderober. Rymligt badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv med underliggande golvvärme. Spotlights i tak skänker bra ljus. Tvättmöjligheter erbjuds via tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Vikbara duschdörrar avgränsar duschen. Bra förvaring via kommod och två vägghängda överskåp. 

Förening
Brf Välbehaget är en äkta förening som består av 225 lägenheter och fem lokaler, belägen på nordvästra Kungsholmen. Föreningen omfattar adresserna Elersvägen 44, 50, Hornsbergs strand 93, 95, 99, Lars Forssells gata 31, 33 och Sara Lidmans gata 2, 4, 6. Föreningen äger marken.

Föreningen har god ekonomi. Avgifterna idag täcker kostnader utan problem. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016 och ytterligare 10 procent from 1 april 2017. 

Månadsavgiften och bredband/tv debiteras en gång per kvartal i förskott. Säljare och köpare reglerar själva ojämna perioder. Föreningen har ett elavtal för samtliga lägenheter. Varje lägenhet är försedd med undermätare och var och en betalar för sin egen förbrukning. Kostnad för fjärrvärme ingår i årsavgiften. Kall- och varmvattenförbrukning ingår inte i årsavgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. El, kall- och varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning. Säljare och köpare reglerar själva övergångsperioder.

Föreningen är ansluten med fiber till Ownit och var lägenhet är ansluten med 100/100 Mbps fiber. Varje medlem tecknar själv kostnadsfritt avtal med Ownit. Bredband ingår i årsavgiften och specificeras separat på månadsavin. Ownit levererar också IP-TV till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i årsavgiften. För att kunna se på IP-TV krävs en särskild mottagare som kopplas till TV:n. Föreningen står endast för en sådan mottagare per lägenhet. 

Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till varje trapphus. I föreningens parkeringsgarage finns flera cykelförråd. Det finns även cykelställ på föreningens två innergårdar.

I föreningens två garage finns 106 respektive 15 bilplatser och fem MC-platser. I dagsläget är det kö. Avgiften per månad uppgår till 1804 kr. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats.

Från och med den 10 januari 2017 har föreningen även tecknat ett kollektivt ”bostadsrättstillägg” för samtliga medlemmar. Respektive medlem behöver därför inte själv teckna något sådant i sin hemförsäkring. Villkoren i bostadsrättstillägget ser du i nedan dokument.

En överlåtelseavgift tas ut med 2,5 procent av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 procent av gällande prisbasbelopp.