Norrmalm/Vasastan

Rådmansgatan 70A - 03.1402

Vindsvåning om 6 rok och 165 kvm, med takterrass. Generösa sällskapsytor i öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Genomgående kvalitativa materialval och skräddarsydd design. Oscar Properties konverterar nu två före detta universitetsbyggnader till moderna bostäder vid Tegnérlunden. Bostadsprojektet Lyceum inkluderar två fastigheter varav bostäder i Zootomiska institutet finns till försäljning just nu. Vänligen besök http://lyceum1.se/ för mer information.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

6 / 165 m2

Pris / Bud

18 000 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

6

Avgift

7 646 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband & IP-telefoni

Kontakta mäklare

Norrmalm/Vasastan

Rådmansgatan 70A – 03.1402

Högst upp i Zootomiska institutet finns denna unika och välplanerade vindsvåning med takterrass i östläge. Lägenheten har generösa sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Öppen spis finns i vardagsrummet. Master bedroom har separat badrum och walk in closet samt anslutande terrass med egen ingång. Separat tvättstuga och totalt tre badrum/WC. Genomgående hög kvalitét på materialval och design.

Bilderna är exempelbilder

Interiör

En generös takhöjd och stora fönster från golvnivå skapar ett boende med mycket ljus och rymd. Detta tillsammans med en öppen planlösning blir en stor del av uttrycket för samtliga bostäder. Med inspiration från byggnadens historia resulterar konceptet i ett uppgraderat 50-tal. Köken är specialritade med släta luckor och täcksidor i cederfanér, inspirerade av internationell modernism. Bänkskiva och stänkskydd i rostfritt utförande.

Golven i badrummen är en granitkeramik med travertinutseende. Väggar i våtutrymmen kläs i en elegant mörkgrå stormosaik. Övriga väggar är målade vita. I huvudbadrum finns specialtillverkat spegelskåp med fastmonterad spegelarmatur. Tvättpelare döljs i tvättpelarskåp eller bakom högskåpsdörrar i fanér lika kök. Vänligen se specifik materialbeskrivning för mer information.

Fastighet

Oscar Properties förvärvade under 2012 två unika byggnader med akademisk historia, Zootomiska institutet och Farmaceutiska Institutet. Dessa fastigheter omvandlas nu till moderna bostäder under namnet Lyceum. Lyceum blir ett ljust och rymligt storstadsboende präglat av funktionalitet och estetik med inspiration från byggnadernas akademiska förflutna.

Den Zootomiska byggnaden ritades av Paul Hedqvist år 1952 på uppdrag av Stockholms högskola och uppfördes 1956-1957.

Område

Fastigheterna som utgör Lyceum är en del av det gamla kvarteret Vega, ett område som under mer än hundra år var synonymt med vetenskap och bildning. Idag är det omkringliggande området rikt på nöjen, parker och shopping och har ett livligt krog- och restaurangliv.

Preliminärt inflyttningsdatum är beräknat till januari 2017.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare, Maria Rockborn, 0733-254011 för mer information alternativt besök projekthemsidan www.lyceum1.se

image

Centrala Vasastan

Vasastan är ett av Stockholms mest eftertraktade områden när det kommer till att bo och leva. Varför blir uppenbart oavsett om du promenerar längs Odengatan, besöker Röda bergen, bokar bord på någon av restaurangerna eller väntar på bussen vid Vanadisplan. I Vasastaden finns nämligen ett unikt utbud av butiker, caféer och barer som aldrig gör det tråkigt att gå utanför dörren. Här finns också kvarter efter kvarter med vackra hus från 1800-talet och framåt. Hus och lägenheter som erbjuder både klassiska kvaliteter och moderna bekvämligheter.

> Upptäck detta kvarter