Östermalm

Runebergsgatan 11

Villakänsla i ett av Östermalms mest attraktiva lägen. Våningen erbjuder en unik möjlighet till grönska och uteliv. På våningens ena sidan erbjuds ogenerad utsikt över Humlegårdens grönska, på andra sidan finns egen uteplats mot charmig och lugn gård. Denna 20-talsvåning, med varsamt bevarade attribut från byggnadsåret samt fungerande öppen spis, ger en härlig känsla långt från det vanliga i området. 5 sovrum. 2 separata entréer med säkerhetsdörrar. Lågt belånad förening i välskött fastighet anno 1925. Bra parkeringsmöjligheter i området med el-laddstolpar utanför porten. Garage, fn kö.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

6.5 / 205 m2

Pris / Bud

18 975 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

1

Avgift

8 358 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV Basutbud

Kontakta mäklare

Östermalm

Runebergsgatan 11

Interiör

Hall med säkerhetsdörr samt utrymme för avhängning. Gäst-wc med fondtapet. Innehall disponeras som praktfull matsal med fungerande öppen spis samt burspråk med fönsterparti med blyinfattade fönster. Gedigen serveringsgång med bevarade skåp erbjuder generös förvaring samt separat skåp med tvättpelare. Kök med unikt bevarat köpmansskåp, matplats för 6 personer samt separat köksentré med säkerhetsdörr. Köket är utrustat med stor kyl/frys side-byside, diskmaskin, spishäll, ugn samt vitt kakel med grå fog över arbetsbänk i ek. Diskho invid fönsterparti med utsikt mot lummig gård bidrar till villakänsla. 3 sovrum mot lugn innergård varav Master Bedroom med utgång till egen uteplats på gårdens grönskande hörn. Ytterligare 2 sovrum mot Humlegården, fria från insyn och med grönskande utsikt. Separat tv/lekrum med förvaring via garderobsvägg. Vardagsrum beläget mot Humlegården. Snygga profiler på vägg och gott om plats för soffgrupp. Stort badrum med mosaik i vitt samt cremeton. Badrummet är utrustat med golvvärme, spots, handdukstork, inbyggt badkar, separat dusch, bred kommod med stort handfat och spegelskåp för ytterligare förvaring. Till våningen hör ett källarförråd om ca 6 kvm. 

Förening

Brf Runebergsgatan 9-11 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2006. Föreningen består av 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Juridisk person godkänns ej. Kabel-tv och bredband via ComHem. Garage, för närvarande kö. Gemensam tvättstuga i källare. Barnvagnsrum samt cykelrum. God ekonomi med låg skuldsättning. Inga avgiftsändringar planerade. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift samt en pantsättningsavgift, som betalas av köparen.

Fastighet

2007-2008 Byte av avloppsstammar, byte av kall- och varmvattenledningar, byte av elstigare för 3-fas i 9an, byte av elstigare för 3-fas till de mindre lägenheterna i 11an
2007-2008 Tätning av rökgångar samt ventilationskanaler
2009 Byte av värmecentral samt inkopplande av VVC
2009-2010 Reparation/omläggning av tak
2010 Byggnation av nya förråd på nedre botten, byggnation av nytt soprum och cykelgarage, renovering av tvättstuga, målning av garage, byte/renovering av hissar, ombyggnad av råvind till vindslägenheter
2011 Installation av säkerhetsdörrar
2013 Renovering av fastighetens samtliga ytterfönster
2017 Renovering av fasad mot innergård samt halva taket mot innergården
2017 Relining av horisontella stammar i garaget
2018 Renovering av fasader mot gatan samt andra halvan av taket.
Inga större renoveringar planerade.

image

Humlegården

Humlegården är Östermalms centrala park – en grön oas omgärdad av händelserika citykvarter. På gångavstånd ligger nöjesdistriktet Stureplan, skandinaviska och internationella modebutiker samt avkoppling i form av parkområden och Sturebadet. Området passar den som vill leva nära Stockholms största nöjes- och shoppingstråk, men samtidigt kunna dra sig tillbaka för avkopplande promenader, umgänge med familjen och privata middagar på mysiga restauranger.

Upptäck detta område