Östermalm/Vasastan

Frejgatan 15

Visa alla bilder

SÅLD Ljus och representativ bostad högst upp i huset från 1909 med en takhöjd om ca 3,4 meter som under 2016 varsamt renoverats med smakfulla material- och färgval. Läget i kombination med en fin planlösning samt vackra furugolv, höga golvsocklar, speglade pardörrar, stuckatur och en fantastisk takhöjd gör bostaden till ett minst sagt trivsamt hem. Mycket rymligt badrum en suite med tvättpelare. Gäst-wc. Grått kök som prytts med handtag från Superfront, franskt kakel och stenskiva av Verde Guatemalamarmor Byggnaden och föreningen är välskött med de stora renoveringarna bakom sig.

Rum & Storlek

2 / 68 m2

Pris

5 695 000 kr

Avgift

2 046 kr / mån

Våning

5

Hiss

Nej

Visning

Karta

Planlösning

floor-plan

Kontaktuppgifter:

Joe Hed

070-723 42 69 joe.hed@alexanderwhite.se

Genomgående grålutade golv och harmoniska färgval på väggar. Inbyggd förvaring på båda sidor i hall och ingång till gäst-wc med Marrakechklinker och vitt kakel med kontrasterande fog. Grått kök med beslag från Superfront, mörkgrön bänkskiva i Verde Guatemala-marmor som hämtas upp i fönsterbänk. Franskt falsat kakel. Kolfilterfläkt. Blandare från Tapwell. Vitvaror såsom ugn, induktionsspis, mikrovågsugn och diskmaskin från Siemens. Eluttag med pop-up-funktion underlättar i vardagen. Härligt vardagsrum med fönster ut mot gata. Möjligt att ta upp öppning i vägg alternativt installera pardörrar in mot kök. Sovrum med förvaring i garderober på bägge sidor. Dubbeldörrar in till badrum en suite med tvättpelare från Siemens, Marrakechklinker och vitt kakel med kontrasterande fog. Dusch- och handfatsblandare från Tapwell. Dusch med glasvägg och gott om förvaring vid tvättpelaren. Golvstående wc, bra förvaring i kommod. Bostaden har totalrenoverats under 2016. Källarförråd om ca 8 kvm.

Område
Attraktiva Vasastan erbjuder allt du behöver inom ett par minuters gångavstånd. Odenplan och Sankt Eriksplan har all tänkbar service, trevliga restauranger såsom Svartengrens, Café Pascal, Non Solobar, Frankies Burger, Babette, Storstad, Tranan och Yuc Mexican är några exempel. Även ett rikt utbud av inrednings- och klädbutiker, välsorterade mataffärer och träningsanläggningar. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana och buss vid Birger Jarlsgatan och Valhallavägen, Odenplan samt Sankt Eriksplan.

Förening
Bostadsrättsföreningen Brf Morkullan 32 är en äkta bostadsrättförening med adresserna Frejgatan 15 och Birger Jarlsgatan 112. Förenigen äger marken. Huset uppfördes 1909, föreningen köpte fastigheten 1989 och består av 23 lägenheter och 4 lokaler Den totala boytan är 2 449 kvm och lokalytan är 569 kvm. Tv och internet genom ComHem. Tvättstugan är belägen i källaren med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. I entrén finns grovsovrum och ett kombinerat barnvagnsrum/cykelrum. Gemensam innergård som skapats av en trädgårdsdesigner med stenläggning, växter, utemöbler och grill. Garage med 6 bilplatser. För närvarande kö.

Renoveringar

2015 målades källarutrymmena
2013-14 Renoverades byggnadens fasader
2010 Renoverades gårdsbjälklaget och garaget
2007 Installerades tre nya tvättmaskiner och ett torkskåp i tvättstugan
2006 renoverades trapphusen och hissen på Birger Jarlsgatan målades
2004 Målades fönster
2000 Målades taket
1989-90 Byttes samtliga VA-stammar i kök och badrum
1989-90 Byttes elstigare
1989-90 Byggdes 4 vindslägenheter och taket lades om
1990 Installerades ljudisolerat glas i fönster mot gata

Planerade åtgärder
Fönsterrenovering