Vasastan

Teknologgatan 8E

Visa alla bilder

Rum & Storlek

4 / m2

Pris

-

Visning

Karta

Kontaktuppgifter:

Håkan Lundquist

070-818 18 14 hakan.lundquist@alexanderwhite.se

Byggnad

Vega 6 ett historiskt hus med välbevarade äldre detaljer och moderna inslag. Detta tvåvåningshus har varit en före detta materialprovningsanstalt och ska nu konverteras till sju stycken bostäder. Vega 6 är beläget i ett gammalt skolområde med industriell karaktär, vilket är kvaliteter som arkitektbyrån Hultman-Vogt vill bevara. Stora fönsterpartier skapar rymd och lägenheterna i två plan för tankarna till ett townhouse eller ett New York-loft.

Interiör

Genomgående för samtliga lägenheter är de ljusa naturmaterialen. Golven består av breda och ljusbehandlade ekplankor. Köksluckorna är gjorda i ljus ask, vilket kontrasterar mot köksbänkens sobert ljusgrå kalksten. Köken är snickeribyggda i alla lägenheter och vitvarorna kommer från Miele.

Fönsterbänkarna är även de i ljusgrå kalksten. Smidesräcken med svetsade stålnät förstärker industrikänslan.

Badrummen är kaklade hela vägen upp till taket med en cremefärgad italiensk kalksten. Överlag är det noggrant utvalda kvalitetsprodukter i badrummen. Toalett, handfat och badkar kommer från Duravit och blandare i såväl kök och badrum är från Dornbracht.

Generellt har lägenheterna en öppen planlösning med stora sociala ytor. Samtliga lägenheter är yteffektiva, framförallt de mindre. I många av lägenheterna är det dubbelhöga fönster med utsikt mot parken.

Område

Här bor man centralt mitt emellan city och Vasastan, men med grönskan utanför dörren. Förutom närbelägna Vasaparken och Observatorielunden kommer det ligga en nybyggd park med gamla anor i direkt anslutning till fastigheten.

Här låg förut en lummig engelsk park som nu kommer återställas. Nya gräsytor kommer skapas och utöver de hundra år gamla träd som redan står där, planteras blommor, buskar och kompletterande träd.

Försäljningen sker enligt principen först till kvarn.

Bostäder i projektet

Lägenhetsnummer Boarea Rum Avgift Våning Pris Status Planritning
1201 99 m2 3 5362 kr / månad 2 10 550 000 kr Såld ej tillträdd
1203 124 m2 4 6717 kr / månad 2 12 500 000 kr Såld ej tillträdd
@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram