Östermalm

Nybrogatan 19

Visa alla bilder

Kontaktuppgifter:

Maria Rockborn

073-325 40 11 maria.rockborn@alexanderwhite.se

Kontaktuppgifter:

Emelie Carlsson

070-873 22 74 emelie.carlsson@alexanderwhite.se

Nybrogatan 19 uppfördes i början av 1900-talet som Sofi Almquists skola. Byggnadens form har drag både av nyklassicism och nyrenässans, men med tydlig inspiration av jugend. Husets arkitektur är typisk för tidens borgerliga och smakfullt utsmyckade ideal.

När Oscar Properties nu varsamt renoverar och uppdaterar Nybrogatan 19 är det just livet runt sekelskiftet som de har inspirerats av. Material och lösningar har inspirerats av husets historia och de då rådande stilidealen, för att skapa ett harmoniskt och samtida boende.

Interiör

Nybrogatan 19 erbjuder många olika typer av boenden, både storleksmässigt och hur de är utformade. Lägenheterna erbjuder ”våningskänsla” och boendeupplevelsen bjuder på mycket extra; det kan vara en balkong, en walk-in-closet eller ett loft. Mycket omsorg och kreativitet har lagts ner på att skapa unika planlösningar.

Det interiöra konceptet innefattar att alla väggar målas med en hög bröstning i en varmgrå ton. Släta undertak i ljus kulör. Befintliga fönster renoveras med ny beslagning, tätningslister och målning i varmgrå kulör. Nytt glas monteras med beaktande av gällande ljud- och energikrav.

Ljuspigmenterad fiskbensparkett i alla rum utom våtrum. Trösklar i trä som behandlas lika golv.

För projektet unikt framtaget snickerikök med platsmålade luckor i ljusgrå kulör.

Bänkskivor i ljusgrå marmor, med underlimmad ho i rostfritt stål. Integrerad köksfläkt i överskåp. I lägenheter med köksö bänkfläkt. Samtliga fläktar kolfilter.

Rymliga högskåp lackade i ljusgrå kulör.

Invändiga lådor, rullbackar och utdragsvagnar är tillverkade i fanerad ek. Blandare från Dornbracht. Vitvaror: Helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Varmluftsugn och infälld induktionshäll. Förberett för mikrovågsugn med eluttag i högskåp alt överskåp.

I tak ovan kök utanpåliggande vita keramiksocklar. I tak ovanför köksö monteras specialdesignad pendelarmaturer.

Badrum

Materialet i badrummet är genomgående ljusgrå marmor. Här har man velat skapa en känsla av ett gammaldags puderrum i modern tappning. Handfatet är i många bostäder integrerat i bänkskivan.

Elburen komfortgolvvärme. Dold rördragning. Innertak. Golv i ljusgrå marmor. Väggar med hög bröstning i marmor lika golv. Specialritat spegelskåp med förvaring ovan handfat. Tvättpelare.

Handdukshängare i krom. Vägghängda WC-stolar med dold cistern från Duravit (där vägghängd toalett ej är möjlig pga husets konstruktion används golvstående toalett.) Inbyggda badkar eller dusch. Duschplats med glasvägg i klarglas. Tvättställs-, badkars- och duschblandare i kromat utförande från Dornbracht.

Hall

Hatthylla med stång. Förråd, garderober och skjutdörrar. Samtliga snickerier i ljusgrå kulör lika kök. I taket monteras vita fotlamphållare i porslin.

Område

Nybrogatan 19 är en adress i händelsernas centrum. Dramaten, Nybrokajen, Strandvägen, Norrmalmstorg, Stureplan och Östermalmstorg – allt bara en eller ett par minuter bort.

Butikerna, restaurangerna, kulturen och människorna ligger alla inom räckhåll; ett läge som bäddar för det spontana. Samtidigt – så fort du kommer ett kvarter bort från Birger Jarlsgatan så lugnas tempot och stämningen förändras, från citykänsla till bostadskvarter av Östermalmskaraktär. Promenera Nybrogatan upp och ner en vanlig vardag och du kommer märka vilken unik och personlig stämning som präglar detta klassiska stråk.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram