Östermalm/Vasastan

Surbrunnsgatan 7

Representativ vindsvåning av högsta internationella klass. Den välplanerade, 206 kvadratmeter stora golvytan erbjuder imponerande sociala ytor samt sovrumsavdelning med fyra rymliga sovrum och gott om förvaring. Solig terrass mot tyst gård, sju takfönster och nio stora fönsterkupor ger våningen ett härligt ljusflöde från soluppgång till solnedgång. Platsbyggt kök med maskiner från Gaggenau och generösa arbetsytor i Granit. Här erbjuds gedigna oljade ekgolv, inbyggda spotlight, hiss direkt in i våningen och centralt placerad öppen spis. Lyxigt badrum med spa känsla. Utanför porten väntar ett stort utbud av restauranger och kaféer samt utmärkta kommunikationer.
  • Bilder
  • Planlösning
  • Karta
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

5 / 154 m2 + 52 m2

Pris

18 400 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

5 av 5

Hiss finns

Avgift

5 983 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Kontakta mäklare

Östermalm/Vasastan

Surbrunnsgatan 7

Med ett attraktivt läge på Östermalm ligger denna exklusiva och väldisponerade vindsvåning med golvarea om 206 kvm och 7 kvm terrass i tyst, soligt gårdsläge. Vindsarkitekten Ulf Nelson har skapat ett boende som karaktäriseras av ljus, rymd och exklusiva material. Våningen har en utsökt planlösning med representativ social del samt privat sfär med fyra rymliga sovrum och ett lyxigt spa-liknande badrum med inglasad bastu, el-golvvärme, jacuzzi, separat dusch och dubbla handfat. Hiss från entréplan tar er direkt in i våningen. Hall med grått klinkergolv och generös klädavhängning samt två takfönster. Sällskapsdel i öppen plan med vacker murstock som elegant delvis avdelar köket från det vackra vardagsrummet. Fin utsikt över Östermalms takåsar med Engelbrektskyrkans torn i fonden. Nästan fyra meter i nockhöjd, flera stora fönsterkupor åt båda hållen, takfönster samt terrassens stora skjutdörrar ger härligt ljusflöde från morgon till kväll. Platsbyggt exklusivt kök med plats för barstolar vid tilltagen köksdel i svart granit och maskinell utrustning från Gaggenau: vinkyl, espressomaskin, en ångugn och en varmluftsugn, kyl- och frys med ismaskin samt riktig fläktkanal. Diskmaskin från Miele. Centralt i vardagsrummet finns vacker murad öppen spis, med gott om plats för vedförvaring under en gjuten betonginramning. Bredvid spisen finns inbjudande del med två fåtöljer och läshörna. Mittemot, stor loungesoffa och soffbord. Matplats närmast köksdelen och mittemot terrassen.

I våningens andra ända, praktiskt avdelad med en dörr, finns sovrumsavdelning med fyra bekväma sovrum och elegant inbyggd förvaring upp till taknock. I anslutning finns korridor med mycket förvaring och tre takfönster. I hela bostaden finns inbyggd, dimmerstyrd belysning i tre nivåer: i nock, fönsterkupor, takets mellannivå samt cirka en halvmeter från golvet. Genomgående massiv oljad stavparkett i ek. Förberett för B&O ljudsystem.

Vindsvåningen är byggd i en vacker fastighet från 1897, och ägs av en av Stockholms äldsta bostadsföreningar som har god ekonomi.

Attraktiva kvarter med omedelbar närhet till stadens utbud samt till grönskande parker, vatten och skogsområden. Välkomna till detta extraordinära hem med sällan upplevda kvaliteter.

Sammanfattningsvis ett helt unikt boende i mycket hög standard med närhet till både cityliv och natur.

Våningen är ritad av Ulf Nelson vid Ulf Nelson Arkitekter och har enligt mätprotokoll en golvarea om 206 kvm varav boarea uppgår till 154 kvm. Till våningen hör ett förråd beläget i källarplan.

Förening

Bostadsföreningen Trasten N:o 2 u.p.a. är en gammal förening som bildades 1920 och består idag av 14 st lägenheter. Man har en solid ekonomi och inga planerade avgiftshöjningar. Som medlem har man tillgång till gemensam tvättstuga samt trevlig och grön innergård med äppelträd och utemöbler som står insynsskyddade. Här finns även cykelställ. Till var lägenhet hör att källarförråd. Kabel-tv (Tivo) och bredband distrubieras av Com Hem. Föreningen tillåter inte juridisk person och tar vid överlåtelse ut en avgift på ca 1100 kr samt en pantsättningsavgift på ca 400 kr.

VA-Stammarna byttes 1982 och hiss installerades 2007. 2015 renoverades fönstren mot gården. Det planeras att renovera fönster mot Surbrunnsgatan.

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Energideklaration

Stadgar

Årsredovisning 2016

Prospekt