Vasastan

Rådmansgatan 70B

Visa alla bilder

Exklusiv nyproducerad lägenhet i unikt hus från 1957, ritat av Paul Hedqvist. Enorma fönster i två väderstreck gör att hela bostaden flödar i ljus. Påkostat och specialritat kök från Kvänum med fanerade luckor av vacker spansk ceder. Luftigt allrum med plats för vardagsrumsmöbler och matsalsdel. Rofyllt sovrum mot lugn och grönskande gård. Anslutande dressingroom. Rymligt badrum klätt i elegant, italiensk stormosaik samt travertingolv. Snabb inflyttning möjlig.

Rum & Storlek

2 / 65 m2

Pris

5 995 000 kr

Avgift

3 775 kr / mån

Våning

1

Hiss

Nej

Visning

Karta

Planlösning

floor-plan

Kontaktuppgifter:

Anna Herin

072-358 47 95 anna.herin@alexanderwhite.se

Interiör

Denna unika lägenhet är belägen i Oscar Properties populära projekt Lyceum, Zootomiska Institutet. Byggnaden ritades av Paul Hedqvist 1952 och färdigställdes fem år senare. De senaste åren har huset varsamt omvandlats till bostadshus där uppgraderat 50-tal är det övergripande konceptet. Huset bjuder på en rad unika attribut och många välbevarade originaldetaljer. Den unika fönstersättningen och den höga takhöjden ger rymd och ljus till hela bostaden och en känsla av internationell modernism.

Stor hall med plats för avhängning, förvaring och möblemang. Golv av granitkeramik med opolerad ljus travertinyta i förband. Hatthylla med stång i matt aluminiumutförande.

Rymligt och ljust allrum med tre enorma fönster i sydost som sträcker sig från golv till tak. Gott om plats för vardagsrumsmöbler samt matsalsdel. Specialritat kök från Kvänum med fanerade luckor i vacker spansk ceder. Bänkskiva och stänkskydd i rostfritt stål med integrerad diskho. Bänkbelysning under överskåp. Blandare från Dornbracht. Vitvaror från Siemens och Miele. Helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Varmluftsugn och infälld induktionshäll. Fläkt integrerad i överskåp. Mikrovågsugn med eluttag i högskåp.

Rofyllt sovrum med ostört läge mot öppen och grönskande gård. Två stora fönster ger rummet rymd och ljus. Anslutande inre hall som med fördel nyttjas som rymligt dressingroom med specialritade garderober och städskåp.

Elegant badrum med matt mörkgrå stormosaik från italienska Appiani på väggar. Ljust golv i granitkeramik med opolerad travertinyta. Specialtillverkat spegelskåp med fastmonterad spegelarmatur och LED-belysning under spegelskåp. Tvättställ samt vägghängd WC-stol med dold cistern från Duravit. Duschskärm med beslag i kromat utförande. Duschblandare och tvättställsblandare från Dornbracht. Elburen handduksstork och infälld spot-belysning. Inbyggd tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Cylinda, dolda bakom fanerad dörr av spansk ceder.

Genomgående vattenburen golvvärme i hela lägenheten utöver elburen golvvärme i badrum.

Förening

Brf Vegalotten är en äkta och stabil förening som består av 69 st bostadsrätter. Den omfattar adresserna Teknologgatan 8A-C och Rådmansgatan 70A. I månadsavgifterna ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Gemensamma utrymmen i föreningen är cykelrum, barnvagnsrum och soprum. 

 

Fastighet

Den Zootomiska byggnaden ritades av Paul Hedqvist år 1952 på uppdrag av Stockholms högskola och uppfördes 1956-1957. Oscar Properties förvärvade under 2012 två unika byggnader med akademisk historia, Zootomiska institutet och Farmaceutiska Institutet. Dessa fastigheter omvandlades till moderna bostäder under namnet Lyceum. Lyceum är ett ljust och rymligt storstadsboende präglat av funktionalitet och estetik med inspiration från byggnadernas akademiska förflutna. Det färdigställdes under 2016.  Besök gärna: www.lyceum1.se för mer information.

 

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram