Odenplan

Upplandsgatan 54E

Vacker och varsamt renoverad sekelskiftestvåa högst upp i huset med ett ljust och lugnt gårdsläge i vacker byggnad uppförd under åren 1904-1905. Arkitekter var George Hagström och Frithiof Ekman. Bostaden är smakfull och mycket trivsam. Fina sekelskiftesdetaljer såsom vackra furugolv, speglade dörrar och golvsocklar och fina fönster. Fastigheten är K-märkt och är känd för sin vackra arkitektur, inbjudande entré och lummiga innergård. Läget invid Odenplan erbjuder ett oslagbart utbud av bra caféer och restauranger.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 70.5 m2

Pris / Bud

5 995 000 kr

Visning

  • 2017-03-26 13:30 - 14:15
  • 2017-03-27 18:30 - 19:00

Antal Trappor

4

Hiss finns

Avgift

3 069 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV

Kontakta mäklare

Odenplan

Upplandsgatan 54E

Beskrivning
Bostaden totalrenoverades under 2015 med genomgående ljus färgsättning av väggar och slipade, lutade samt vitsåpade furugolv. Välkomnande hall med med tapetserade väggar, klädhängare och plats för byrå. Vackert badrum med vitt kakel, Marrakechklinker med golvvärme, tidstypsik wc-stol, badkar och handfat. Spotlights i tak och lampa ovan spegel. Köket kommer från Ikea och är utrustat med skafferi, klinkergolv med golvvärme, kyl/frys (Electrolux), diskmaskin, spis (Electrolux) och mikrovågsugn. Gott om plats för matbord och upp till 8 personer. Vardagsrummet inrymmer både matplats och vardagsrumsmöblemang. Stort och harmonisk sovrum med dubbla ingångar till klädkammare. Denna vägg kan med fördel flyttas ut för en mer praktiskt klädförvaring (se alternativ planlösning). Nischen intill fönstret är en given arbetsplats.

Området

I Vasastaden finns ett unikt utbud av butiker, caféer och barer som aldrig gör det tråkigt att gå utanför dörren. I Vasastan behöver du aldrig leta länge efter en kopp riktigt bra kaffe, en god middag eller en trevlig promenadväg. Här ligger bra ställen och spännande specialbutiker vägg i vägg. Du kan handla din ekologiska mat på Kajsa Varg, ta en afterwork på Tennstopet, äta middag på Tranan och sedan promenera hem genom Vasaparken. Här lever du i samma område som massor av unga människor och familjer som tillsammans ser till att utbudet är stort och föränderligt. Om du vill upptäcka resten av staden har Vasastan även utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och stadsbussar.

Förening
Brf Kejsarkronan köpte fastigheten 1982 och innehåller 56 st bostadsrätter. Det finns 2 hyresrättslägenheter. Det finns två hyresrättslokaler och en bostadsrättslokal. Det är en äkta förening som även äger sin mark. I föreningen finns en fin tvättstuga som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Det finns även en Drop-in-tvättstuga. Föreningen har en föreningslokal med kök och badrum som medlemmarna kan boka kostnadsfritt. Com Hem som leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Fiber indraget i källare. Fastigheten är kulturhistoriskt klassificerad av Stockholms Stadsmuseum. Klassificeringen sker i fyra kategorier där denna fastighet har högsta kulturhistoriska värde. Byggnaderna uppfördes under åren 1904-1905. Arkitekter var George Hagström och Frithiof Ekman. Inga planerade avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Föreningen har dessutom en samlingslokal som även kan användas som gästlägenhet.

Renoveringar
2017 Bytt av avstängningsventiler i källare
2016 Fasadrenovering (delvis)
2016 Relining köks- och avloppstammar
2012 Ommålning av tak
2012 - Löpande fönsterrenovering
2010 Tvättstugan renoverades med ommålning och golvrenovering samt installation av två nya tvättmaskiner
80-tal Stambyte köks- och avloppstammar

Kommande
Byte av undercentral

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Årsredovisning 2015.pdf

Stadgar.pdf

Sök garageplats

image

Centrala Vasastan

Vasastan är ett av Stockholms mest eftertraktade områden när det kommer till att bo och leva. Varför blir uppenbart oavsett om du promenerar längs Odengatan, besöker Röda bergen, bokar bord på någon av restaurangerna eller väntar på bussen vid Vanadisplan. I Vasastaden finns nämligen ett unikt utbud av butiker, caféer och barer som aldrig gör det tråkigt att gå utanför dörren. Här finns också kvarter efter kvarter med vackra hus från 1800-talet och framåt. Hus och lägenheter som erbjuder både klassiska kvaliteter och moderna bekvämligheter.

Upptäck detta område