Nedre Gärdet

Banérgatan 55

Välkommen till en optimalt planerad tvåa i högt läge utan insyn med solig balkong i bästa sydväst-läge. Socialt kök/vardagsrum i öppen planlösning, trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng och fint stambytt badrum. Tidstypiska detaljer från 1951 som fönsterbrädor och hallklinker i kolmårdsmarmor, fiskbensmönstrad ekparkett och högt i tak. Huset är ritat av den prisbelönte arkitekten Sture Frölén och är attraktivt beläget med nära gångavstånd till Fältöversten/Karlaplan, Tessinparken, Gärdet och Djurgården.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 38 m2

Pris / Bud

3 775 000 kr
Senaste bud: 4 400 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

4

Hiss finns

Avgift

2 208 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV

Kontakta mäklare

Nedre Gärdet

Banérgatan 55

Interiör

Välkomnande hall med fin originalklinker i kolmårdmarmor, god förvaring i flera platsbyggda garderober och utrymme för avhängning av ytterkläder.
Vardagsrum och kök i öppen planlösning bjuder på sociala och lättmöblerade ytor. Sällsynt breda balkongdörrar och två fönster ger rummet ett fint ljus. Balkongen är rymlig med plats för balkongmöbler och har fin utsikt över Valhallaallén. Bästa sydväst-läge innebär sol från tidig förmiddag fram till och med kvällen.
Fint öppet kök med vita skåpsluckor och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av Induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, diskmaskin och diskho. Ett platsbyggt barbord för fyra personer skapar en naturlig avgränsning mellan köket och vardagsrummet. På golvet ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett och väggarna är vita.
Trivsamt sovrum med heltäckningsmatta och ljusa väggar. Här finns plats för dubbelsäng, förvaring i två platsbyggda garderober och viss möblering.
Fint badrum med grå klinker och vita kaklade väggar. Här finns duschhörna, WC, handfat och överskåp med spegel.

Förening

Brf Nya Kampsången registrerades 2005 och förvärvade fastigheten 2010. Huset uppfördes år 1951 och arkitekt var Sture Frölén. Fastigheten omfattar 1 128 kvm mark, i huset finns 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om sammanlagt 1 780 kvm och två lokaler om 222 kvm. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring men styrelsen diskuterar en höjning med 2-5 %.
Överlåtelseavgift: 1 120 kr, betalas av köparen
Pantsättningsavgift: 448 kr per panthantering
Tv/Internet: Comhem
Parkering: Boendeparkering gäller på gatan via Stockholm stad.
Förråd: Vindsförråd
Balkong: Balkong i söderläge med sol hela dagen
I föreningen finns följande gemensamma utrymmen: 
- Tvättstuga 
- Cykelförråd

Utförda renoveringar:
2015 - Godkänd OVK för bostäder och lokaler
2015 - Renovering av trapphuset inklusive armatur
2014 - Nya stammar i källarplanet
2014 - Renovering av tvättstuga och ny maskinpark
2013 - Fönsterrenovering inklusive bullerdämpning av fönstren.
2011 - Nya Elstigare
2011 - Nya stammar kök och badrum
90-talet - Balkongrenovering och yttertak

Planerade arbeten/renoveringar:
- Byte av frostsprängda stuprör
- Reparation av fasadsockel
- Reparation av takfot
- Ytterligare injustering och förbättring av fastighetens ventilationsförsörjning

image

Gärdet

På Gärdet bor invånarna mitt i och alldeles i närheten av några av Stockholms vackraste miljöer. Gärdesfältet är områdets gröna lunga och perfekt för promenader och tidiga löprundor. Runt hörnet ligger Djurgården med sina mysiga gångstigar, Rosendahls trädgårdar och välkända besöksmål som Gröna Lund och Vasamuseet. Husen runt Gärdet är fina exempel på exklusiv funkis med stor detaljrikedom och området fångar den finaste av småstadskänslor. Kvarter där många grönytor och ett bekvämt boende blandas med goda kommunikationer och närheten till storstaden Stockholm.

Upptäck detta område