Östermalm

Ruddammsbacken 28

Med egen privat ingång nära grönska finner du denna optimalt planerade 2:a med stor solig uteplats, belägen i Oscar Properties omtalade projekt Biografen beläget på gränsen mellan Östermalm och Vasastan. Kök och vardagsrum i social öppen planlösning samt med glasade pardörrar mot uteplatsen. Stilrent platsbyggt kök från Kvänum. Rymligt badrum med golvvärme och tvättpelare. Rofyllt sovrum med garderobsvägg och utgång till uteplatsen. I fastigheten finns allmänna utrymmen såsom gym och Biograf. Möjligt att skapa en trea. Se alternativ plan.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 65 m2

Pris / Bud

5 400 000 kr

Visning

  • 2018-02-18 12:00 - 12:45
  • 2018-02-19 17:45 - 18:30

Avgift

3 629 kr/mån

Kontakta mäklare

Östermalm

Ruddammsbacken 28

Interiör

Arkitektritat konceptboende med radhuskänsla mitt i stan på grönskande Ruddammskullen. Här kan du njuta av en egen uteplats med marmorkross om 54 kvm i perfekt söderläge. Stort plus med biograf och gym samt parkeringsmöjlighet invid huset.

Välkomnande hall med inbyggd klädkammare med gott om plats för avhängning. 
Från hallen nås lägenhetens stilrena badrum. Uppvärmt golv i matt off-white mosaik samt väggar i samma utförande och vitmålat. Tvättställ från Duravit med stor väggspegel ovanför och specialritad hylla från Kvänum. Dusch, wc, handdukstork och tvättpelare.
Generöst vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Här finns plats för soffa och stort matsalsbord för många gäster. Via glasade pardörrar når man lägenhetens uteplats i söderläge.
Stilrent och påkostat kök, specialritat från Kvänum. Släta luckor lackerade i varmgrå ton samt bänkskiva och stänkskydd i grå kompositsten. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och spisfläkt.
Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt praktiska inbyggda garderober, även dessa från Kvänum. 
Samtliga väggar i lägenheten är vitmålade och på golvet ligger vitpigmenterade askgolv. 

Till lägenheten finns ett förråd. Tv och bredband ingår i avgiften. Installerat larm från Verisure.

Förening

Högt upp på Ruddammsbacken med utsikt över hela innerstaden ligger Biografen. Fastigheten är byggd 1939 i tidsenlig arkitektur och byggdes 2014 om till bostäder, av Oscar Properties. Föreningen består av 77 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 st parkeringsplatser (varav en är handikapplats). I fastigheten finns en biograf, hundspa, barnvagnsrum, samt gym. Tv, IP-telefoni och bredband finns i fastigheten via Ownit. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet. Föreningen är äkta och äger marken.

På befintlig byggnad kommer Oscar Properties att bygga ytterligare två våningsplan, Biografen Penthouses, där en separat förening kommer att bildas. Under byggnadstiden kommer de boende att bo avgiftsfritt. Fastigheten ligger på kort avstånd från Lill-Jansskogen, Norra Djurgården, Brunnsviken och Hagaparken, men också nära stadens liv och puls.

Fastigheten ligger på kort avstånd från Lill-Jansskogen, Norra Djurgården, Brunnsviken och Hagaparken, men också nära stadens liv och puls.

Fastighet

Ruddammsbacken 28 är en adress som står med foten i tre stadsdelar. Biografen är byggd 1939 i tidsenlig arkitektur, perfekt lämpad för bostäder. Huset ligger på kullen mellan Norra Djurgården och Vasastan, men området tillhör Östermalm. Oscar Properties utvecklar och förädlar husets många kvaliteter till ett modernt storstadsboende med mycket karaktär och känsla.

I Biografen finns även ett gym, en bio man kan boka, cykelrum, barnvagnsrum samt hundspa där man kan tvätta av hunden. 

Tack vare Biografens höga och lugna läge känns det som att befinna sig i en småstad i staden. Styrkan med detta läge är, utöver utsikten, närheten till naturen: Lill-Jansskogen, Brunnsviken och Hagaparken ligger alla inpå knuten. Här finns gott om löpspår, strövområden, en småbåtshamn samt vintertid möjlighet till skridskoåkning på Brunnsviken. Samtidigt är det bara ett par 100 meter ner till Valhallavägen och Birger Jarlsgatan.

image

Östermalmstorg

Östermalmstorg är Östermalms hjärta och knutpunkt och här möter röda linjen stadsdelens omvittnade charm. Vid torget ligger den klassiska saluhallen och i alla riktningar sträcker sig gator fulla av restauranger och butiker. Runt och omkring Östermalmstorg bor invånarna mitt i en stor stad med ett internationellt storstadsutbud. Här heter kvarterskrogarna PA&CO, Riche och Teatergrillen. Söndagarna kan spenderas på Dramaten eller på Armémuseum och på kvarterets butiksskyltar står det Gucci, Louis Vuitton och Prada.

Upptäck detta område