Östermalm - Karlaplan

Erik Dahlbergsallén 11

Unik våning med högt läge i vackert tegelhus från 1915 vid attraktiva Karlaplan. Ljus och öppen planlösning med fyra spatiösa rum i fil och master bedroom mot söder samt två sovrum, kök och hall med öppen spis mot innergården. Tilltalande originaldetaljer, som vackra parkettgolv med fris, stuckaturer, speglade nischer, burspråk och två kakelugnar. Två balkonger, den ena vetter mot Bältgatan och den andra mot gården. Ev. möjlighet till balkong finns även vid köket. Förening med god ekonomi och låg skuldsättning. Eftertraktad adress med närhet till Fältöversten, restauranger och Djurgården.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

7 / 260 m2

Pris / Bud

28 500 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

5

Hiss finns

Avgift

6 910 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV

Kontakta mäklare

Östermalm - Karlaplan

Erik Dahlbergsallén 11

Interiör

Vackert, nyrenoverat trapphus med hiss till entré som leder till välkomnande hall med en fungerande öppen spis i kolmårdsmarmor. I hallen finns även en balkong med utsikt över trädtoppar mot gården, separat kapprum och gäst-WC.
Våningen disponeras idag med fyra sällskapsrum i fil och master bedroom med utsikt mot Bältgatans hustak i söder. Nuvarande matsal ligger i hörnan av huset med ljusinsläpp från två väderstreck. Från entrén ser man rakt in i vardagsrummet, med härlig rymd och två stora fönster. Därefter följer en salong med utgång till balkong i soligt läge och plats för bord och stolar. Nästa rum är idag inrett som ett bibliotek, men kan även fungera som sovrum. Både master bedroom och biblioteket är utrustade med vackra kakelugnar (plomberade). 
I våningen finns ytterligare två rum som använts som sovrum, båda vetter mot innergården.
Badrummet är rymligt med stort badkar, separat dusch, dubbla handfat, förvaringsskåp, tvättmaskin och torktumlare samt WC.
Köket är trivsamt och ljust med plats för större köksbord. Gott om förvaring i skåp och lådor. Utrustningen består av kyl och frys, vinkyl, spishäll, ugn, mikro och diskmaskin. I anslutning till köket kommer det eventuellt ges möjlighet till ytterligare en balkong. För dagen disponerar man även 2 kvm av trappan utanför köksentrén.

Förening

Föreningen registrerades 1978 och äger fastigheten Kornetten nr 4 på adressen Erik Dahlbergsallén 11 på Östermalm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hörnhus i tidstypisk nationalromantisk stil från 1915. Föreningen upplåter 16 bostadsrätter om totalt 3 309 kvm och 2 hyreslokaler om 193 kvm.
Föreningen är välskött med god ekonomi och har endast 1,4 Mkr i långfristiga skulder.
Lägenheten är uppmätt till 260 + 2 kvm (2017-06-13), lägenhetsregistret uppger 254 kvm.

Föreningen planerar att höja avgifterna under de kommande åren för att finansiera renoveringar (se nedan). 
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.
Överlåtelseavgift: 1 120 kr, betalas av köparen
Pantsättningsavgift: 448 kr/pant, betalas av köparen
TV/Bredband: Comhem (basutbud kabel-TV ingår i avgiften) / Öppet fiber - valfri leverantör
Parkering: Boendeparkering på gatan via Stockholm Stad
Förråd: Rymligt källarförråd

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga
- Cykelrum
- Soprum 
- Grovsoprum med glasinsamling
- Utrymme med motionscykel mm 

Utförda renoveringar:
- Stammarna i lägenheterna som vetter mot Erik Dahlbergsallén är utbytta i sin helhet, även rören i källaren är i huvudsak utbytta. Stammarna mot Bältgatan är delvis utbytta, detta har skett samband med innehavarens renovering
- Gården har rustats upp under senare år
2016: Hissen ombyggd
2016: Trapphusrenovering
2017: Fönsterrenovering 

Kommande renoveringar:
- Under 2018 planerar föreningen att lägga nytt tak och utföra plåtarbeten. Fasaden mot gården ska putsas. Renovering av fönster fortsätter, detta är redan utfört i den aktuella lägenheten.
- Man tittar på möjligheten till fler balkonger. I den aktuella bostaden skulle balkongen hamna i köket intill den gamla köksentrén. Om så blir fallet kommer man eventuellt erbjudas att köpa loss sin del av trapphuset.

image

Karlaplan

Karlaplan är en så kallad stjärnplats – en plats där gatorna Karlavägen, Narvavägen, Östermalmsgatan, Lützengatan och Styrmansgatan möts i formen av en stjärna. Flera gator kantas av bänkar och alléer och området är perfekt för promenader. Karlaplan har det mesta när det kommer till service och i utbudet ingår bland annat Fältöverstens över femtio butiker och restauranger. Det här är en lugnare del av Östermalm med mindre trafik och ett långsammare tempo. Vackra kvarter och gator där de boende får vara i fred och kan leva ett bekvämt stadsliv utan att känna storstadsstress.

Upptäck detta område