Järla Sjö

Garverigränd 7

Ljus och vacker fyra med lummigt gavel-läge i Läderfabriken anno 1898. Unika attribut såsom 4,3 meter till tak, bremervalv, kraftiga järnbalkar och stora fönster i två väderstreck. Gedigna golv i ek, tre rymliga sovrum, industriellt kök från Kvänum. De tidlösa badrummen är en modern tolkning av det senare 1800-talets New York. Läderfabriken uppfördes ursprungligen 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Senare har Winborgs tillverkat ättikssprit i fabriken. Oscar Properties står för konceptet och lyckades skapa bostäder utöver det vanliga. Området är lugnt med badvänliga Järla Sjö ett stenkast från porten. Garage, gym, bio och hundspa i byggnaden.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

4 / 100 m2

Pris / Bud

6 700 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

3 (entréplan)

Hiss finns

Avgift

5 607 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Kontakta mäklare

Järla Sjö

Garverigränd 7

Beskrivning
Väggarna är vita och golven är mörkt oljade ekgolv. Badrummen är en kombination av hexogonformat mattsvart klinker och vitt kakel med kontrasterande fog. Stilen är en modern version av det senare 1800-talets rustikt eleganta sjukhus som man bland annat kunnat se i New York. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt. Det ena badrummet är inrett med badkar, golvvärme, handfat i porslin med kromade ben, tvättställsblandare, dusch och duschblandare från Tapwell. Det finns även handduksvärmare, tvättmaskin och torktumlare. Det andra badrummet har dusch och går i övrigt i samma stil.

Bostaden har en påtaglig industrikänsla och andas kvalitet. Vardagsrummet och köket ligger i öppen planlösning. Köket är specialdesignat av Kvänum i stilrent utförande med exklusiva materialval av högsta kvalitet, bra förvaring och skjutdörr in till skafferi.  Plats för större matbord vid fönstren mellan kök och vardagsrum. Vardagsrummet inrymmer större vardagsrumsmöbler. Lägenhetens tre stora sovrum har stora fönster och fönsterpartier. Bra klädförvaring i garderober i sovrum. Rymlig hall med garderobsvägg och gott om plats för förvaring. Stort källarförråd på vån 2.

Område
Här bor ni alldeles invid Järla Sjö som erbjuder vackra omgivningar och bra kommunikationer. Flertalet bussar och tåg gör att du tar sig in till Slussen på drygt tio minuter. Nära till både Sickla köpkvarter och Nacka Forum.

Förening
Läderfabriken vid Järlasjöns strand byggdes 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Här har välrenommerade Oscar Properties byggt 56 lägenheter (5 106 kvm) präglade av industriromantik som blev klara för inflyttning 2013. Brf Läderfabriken är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark och samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns ett flertal moderna gemensamhetsytor i form av gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa. Lekrummet ligger i anslutning till gymmet, en stor glasvägg skiljer dessa åt. I byggnaden finns även cykelrum, barnvagnsrum och två garage med totalt 19 platser i två olika storlekar. De större platserna kostar 1 075 kr/mån och de mindre 975 kr/mån. Det finns även parkeringsplatser runt huset och i området.

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Årsredovisning 2016

Stadgar

Energideklaration

Sök garageplats