Vasastan

Dannemoragatan 10

Representativ trea om 96 kvadratmeter belägen i vackert, välbevarat och K-märkt hus ritat av Erik Lallerstedt. Med högt och stillsamt läge på omtyckta Dannemoragatan möter ni detta smakfullt och noggrant renoverade hem fritt från insyn och en kort promenad från goda kommunikationer.
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 96 m2

Pris / Bud

7 950 000 kr
Senaste bud: 9 100 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

3

Hiss finns

Avgift

4 100 kr/mån

Värme, Vatten

Kontakta mäklare

Vasastan

Entré till välkomnande hall med vackert marmorgolv och goda ytor för avhängning och förvaring. Bevarad takmålning tillsammans med speglad och handmålad säkerhetsdörr gör byggår åter påmint. I anslutning till trapphus finns den tidigare pigentrén. Nischen nyttjas idag genom platsbyggd skoförvaring. Väl inne i bostaden skapas en nyfikenhet att upptäcka samtliga ytor. Bostadens kök nås via inre hall med bevarat serveringsskåp. Köket är exklusivt komponerat från Poggenpohl Group, Goldreif,  och matchas genomgående med grå kulörer både utanpå och inne i skåpen. Stänkskydd i Carrara marmor vid bänkytor och även i det platsbyggda mindre serveringsskåpet. Motordrivna lådor förenklar vardagen. Kökets utförande bjuder in till matlagning såväl till vardags som till fest. God förvaring via köksskåp och bevarat skafferi. Generös matplats ger utrymme för stora middagssällskap och bjudningar. Rikligt med dagsljus via dubbeldörrar som leder ut till bostadens balkong. Här bjuds det på ett ogenerat och lugnt läge med vy över grönska och innergårdar.

Trivsamt vardagsrum fritt från insyn och fönster som vetter mot de så kallade Engelska kvarteren. Lättmöblerade ytor ger plats för större soffgrupp. Rofyllt master bedroom i anslutning till hall och vardagsrum med gott om utrymme för dubbelsäng och möblering. Bra med förvaring erbjuds via garderobsvägg samt klädkammare. Sovrum nummer två vetter med fönster mot den lugna innergården. Även här erbjuds utrymme för dubbelsäng, samt god förvaring via garderober. I anslutning finns bostadens smakfullt renoverade badrum. Mörkt hexagonklinker möter vita kaklade väggar vilket skapar ett modernt men tidlöst utförande. Golvvärme i klinkergolv belyst från spotlights i tak. Badrummet är utrustat med smarta förvaringslösningar, inbyggnadsbadkar som är förberett att byta till enbart dusch om så önskas, vägghängd WC (Saniflo), kombinerad tvätt/torktumlare och tvättställ. Separat gäst-WC ligger belägen i anslutning till entré.

  • Totalrenoverat och påkostat boende med genomtänkta byggtekniska lösningar och omsorgsfullt valda material. 
  • Lägenhet med lummigt läge utan insyn i K-märkt fastighet. 
  • Till lägenheten hör tre förråd varav två i källaren och ett på vinden. 
  • Goda kommunikationer, bl.a. 2:ans buss, tunnelbana och nya citybanan.
Förening

Brf Hugin 14 förvärvade fastigheten på 60-talet består idag av 13 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, disponerade på 1.108 kvadratmeter lägenhetsyta. Föreningen har mycket låg skuldsättning om 1.762 kr per kvadratmeter bostadsrättsyta och har utfört många stora renoveringar. Dessutom finns en obebyggd vind som dold tillgång.

Huset uppfördes 1921-1923 och var ämnad som tjänstebostäder för medarbetare på Kungliga Telefgrafstyrelsen, sedermera Televerket. Husets arkitekt var Erik Lallerstedt, som bl.a också ritat KTH, Matteus kyrka, Konstakademin. Trapphuset med takmålningar, som 2014 varsamt restaurerats till originalskick, dekorerades av studenter från Konstakademin. Som medlem i föreningen har man såldes tillgång till en fantastisk entré och fina välhållna trapphus. Den stillsamma innergården öppnar upp för grillning och lata dagar. Tvättstuga och hobbyrum finns i bostadshuset. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för 250 Mbit bredand om 165 kr/mån. 

Utfört underhåll
2017 - Nytt kodlåssystem, fällning och återplantering av träd 
2016 - Underhåll och målning av fasadens nedre del mot gata
2016 - Relining av två WC-stammar
2016 - Inrättning av hobby-rum i källare, Ny barnvagnsramp och hissmatta
2015 - Stamspolning och inspektion av uppsamlingsrör
2014 – Omfattande trapphusrenovering
2014 - Byte av säkerhetsdörrar och installation av postboxar
2013/2014 - Tvättstugerenovering
2011 - Sophus - nybyggnation
2010 - Fönsterrenovering
2009 - Balkonger
2006 - Fasadrenovering - gård
2003 - Hissrenovering - mindre
1987 - Byte av VA-stammar kök
1987-90 VA-stammar badrum
1986 - Takrenovering
1986 - Fasadrenovering - gata

Alla

Stockholm är en storstad med hundratals mindre stadsdelar. En stad full av både stadsplanerade och inofficiella områden. En plats där varje del har sin unika karaktär, speciella kännetecken och unika sammansättning av människor, restauranger, butiker och arbetsplatser. Ibland går gränserna ordnat och rakt, andra gånger är de i en ständig förflyttning. Stockholm expanderar och Alexander White är med när den nya staden och de nya stadsdelarna växer fram.

Upptäck detta område