Östermalmstorg

Sibyllegatan 29

Optimalt planerad minitrea med högt läge alldeles intill Östermalmstorg. Lägenheten är nyligen smakfullt renoverad och i allra bästa skick. Stambytt och renoverad fastighet med stabil ekonomi.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 69 m2

Pris / Bud

6 500 000 kr
Senaste bud: 6 400 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

3

Hiss finns

Avgift

2 930 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV

Kontakta mäklare

Östermalmstorg

Sibyllegatan 29

Lägenheten är belägen på tredje våningen och är mycket väldisponerad med väl avvägda ytor och smarta förvaringslösningar.

Kök och vardagsrum i öppen planlösning med fina ytor för både soffgrupp och matplats. Två sovrum varav ett större med platsbyggd garderob med skjutdörrar samt ett mindre med walk in-closet. Möblerbar hall med gott om plats för avhängning alternativt garderob. I anslutning till hallen ligger en inbyggd garderob med tvättpelare.

Genomgådende vacker oljad fiskbensparkett, spanjoletthandtag i fönster, speglade dörrar och 20-talsenliga golvsocklar och taklister.

Förening
Bostadsrättsföreningen Östermalmstorg 5 äger fastigheten Krejaren 19 belägen på Östermalmstorg med adresserna Östermalmstorg 5 och Sibyllegatan 29. Fastigheten uppfördes 1928. Under 2010 förvärvades fastigheten av de boende och Bostadsrättsföreningen Östermalmstorg 5 bildades. Föreningen är ett s.k. oäkta bostadsföretag(oäkta förening). Se mer information under "dokument".

Föreningen upplåter 45 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt. Total bostadsarea: 3 309 kvm. Total lokalarea: 1 799 kvm, fördelat på 21 enheter (2 restauranglokaler, 1 teaterlokal, 2 kontorslokaler, 7 butiker, 2 tandläkarmottagningar, 1 hårvårdsmottagning, 1 antennplats samt 5 lagerutrymmen och i övrigt vinds- och driftsutrymmen). Samtliga 21 lokaler upplåts med hyresrätt. Fastigheten upplåts med tomträtt från Stockholms stad.

Föreningen har god ekonomi och har haft oförändrade månadsavgifter sedan ombildningen 2010. Man har även amorterat flera miljoner på föreningens lån. Planer finns på att byta ut hissarna.

Brf Östermalmstorg 5 förbereder just nu för en kommande så kallad tredimensionell fastighetsbildning genom försäljning av föreningens kommersiella lokaler. När det är genomfört kan föreningens skatterättsliga status ändras till äkta bostadsrättsförening. Det innebär ekonomiska fördelar för månadskostnader genom att den skattepliktiga utdelningen från föreningen upphör samt möjlighet att amortera delar av föreningens lån.

Område
Lägenheten är belägen mitt på Östermalm med Östermalmshallen precis utanför porten och med Dramaten, Nybrokajen, Strandvägen, Norrmalmstorg och Stureplant bara en eller ett par minuter bort. 

 

image

Östermalmstorg

Östermalmstorg är Östermalms hjärta och knutpunkt och här möter röda linjen stadsdelens omvittnade charm. Vid torget ligger den klassiska saluhallen och i alla riktningar sträcker sig gator fulla av restauranger och butiker. Runt och omkring Östermalmstorg bor invånarna mitt i en stor stad med ett internationellt storstadsutbud. Här heter kvarterskrogarna PA&CO, Riche och Teatergrillen. Söndagarna kan spenderas på Dramaten eller på Armémuseum och på kvarterets butiksskyltar står det Gucci, Louis Vuitton och Prada.

Upptäck detta område