Kungsholmen

Kungsklippan 20

Mysig funkislägenhet på lugnt läge med gångavstånd till city, solig balkong i västerläge samt utan insyn. Populär förening med bra ekonomi och mycket gemensamhetsutrymmen. Suverän planlösning med separat kök med matplats och luftigt vardagsrum/sovrum. Bra förvaringsutrymmen med fina ytskikt samt modernt kök och badrum.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

1 / 31.5 m2

Pris (Fast pris)

3 100 000 kr

Visning

  • 2017-10-01 14:00 - 14:45

Antal Trappor

2

Hiss finns

Avgift

2 447 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Kontakta mäklare

Kungsholmen

Kungsklippan 20

Interiör

Välkommen till denna ytterst välplanerade funkislägenhet med ogenerat läge och balkong i västerläge samt med fri vy mot vackert träd. Lägenheten har ljusa ytskikt med oljade ekgolv. Välkomnande hall med bra avhängningsyta samt förvaring i rymlig originalgarderob. Trevlig planlösning med delvis öppen planlösning mellan kök och rum vilket genererar mycket glasparti och ljus. Välutrustat kök med mycket skåp, arbetsyta samt maskinell utrustning. Köket erbjuder en matplats för 2-4 personer. Fin bardel med avställningsyta mellan kök och vardagsrum.Helkaklat badrum från 2012 handfat, WC , handdukstork, dusch med vikbar glasdörr samt golvvärme. Generöst vardagsrum som rymmer både soffa och säng. 

Här bor man med promenadavstånd till city på lugn kulle centralt på Kungsholmen med utsikt mot grönska. Kommunikationer och servicefaciliteter alldeles i närheten samt stort utbud av Kungsholmens trevliga restauranger, parker och caféer. Klar att flytta in i med flexibelt tillträde. 

Byggnad

Föreningen bildades 1938 och ligger på östra Kungsholmen vid Klara sjö. Fyra hus ligger nere vid stranden, fyra uppe på Kungsklippan, två på Pipersgatan och tre på Kungsholmsgatan.

De fastigheter som ingår i Kungsklippan byggdes mellan 1934 och 1938 med HSB som byggherre och Sven Wallander som arkitekt. 2004 gick föreningen ur HSB.

Kungsklippan är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1031 bostadsrätter och ett 40 tal lokaler. I föreningen finns 2 garage (3.500) samt 12 parkeringsplatser (2.000:-/mån), det är i dagsläget kö till dessa.

Föreningen har en hemsida: www.kungsklippan.com

Juridisk person godkänns inte som bostadsrättshavare. Vid delat ägarförhållande är, enligt stadgarna, minsta andel 25% på en ägare.

Byggnadsår 1935 stambyte i slutet av 70-talet 
Fastigheten Fastigheterna är numera grönklassade, vilket betyder att husen har stort kulturhistoriskt värde.
Genomförda renoveringar/projekt:

Trapphus, justerade värme, ventilation, gårdsrenovering, undercentral samt inventering vattenledningsnät 2016-2017

Stamspolning, installerade avluftare och bytte LED armatur i trapphus/korridor 2015-2016

Byte av elmätare i lägenheter 2013-2014

Fasadrenovering, ventilbyten, 2008-2012

Två nya gästrum färdigställdes -2008
Konstgräs på takterrasserna -2008
Målning av trapphus -2008

Översyn av ventilationssystemet -2007

Renovering av föreningslokal och gästlägenhet -2007

Indragning av nytt bredbandsnät -2006

Återvinningsrum öppnat -2005
Samtliga entréer bytta till ekportar -2005
Målning av entréer -2008
Nytt låssystem -2003
Reparation av tak och terrasser -2000/-2002
Renovation av hissar och byte av hissmaskiner -2000/-2002
Fönster bytta -1994
Avloppsstammar utbytta i slutet av 70-talet

Renoveringar i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. För ombyggnader krävs styrelsens godkännande och för ombyggnationer som berör bärande konstruktioner, el, vatten, och ventilation eller lägenhetens disposition krävs styrelsens godkännande och i många fall även bygglov. 

Det finns flera takterrasser med härlig vidsträckt utsikt över Stockholms innerstad och vatten. Dessa har utemöbler och grillar och får utnyttjas fritt av föreningens medlemmar. Takterrasserna finns på Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 samt Kungsholmsgatan 11. Dessa terrasser är till för att nyttjas och behöver inte bokas i förväg. 

På gården mellan Kungsbro Strand 21 och 19 finns möjlighet att spela boule eller schack och en grillplats för föreningens medlemmar. Även på tvättstugans tak på Kungsklipppan finns en grillplats. 

I föreningen finns en gemensam och modernt inredd föreningslokal som medlemmarna kan hyra för en kostnad av 700 kr/dygn. Lokalen rymmer max 50 personer och har ett fullt utrustat kök, belägen på Kungsholmsgatan 13 A. 

I föreningen finns två gästlägenheter och två gästrum för övernattande gäster som ligger i anslutning till föreningslokalen. Gästlägenheterna är moderna och stilrent inredda. Föreningens medlemmar betalar 700 kr/dygn för gästlägenheterna och 400 kr/dygn för gästrummen.

Stor tvättstuga finns mellan husen på Kungsklippan 14, 20 och Pipersgatan 16. I tvättstugan finns fem separata tvättrum med bokning samt ett tvättrum med fyra så kallade spontanmaskiner som inte behöver bokas. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I ett av tvättrummen finns även en tvättmaskin för grovtvätt.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Vid behov av större förråd finns det förråd som hyrs ut till medlemmar. Det finns flera cykelförråd och tvättstugor i föreningen. Möjlighet att hyra egen båtplats vid kajen utmed Kungsbro Strand-husen.

Kabel-TV från ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband finns via ComHem. Äkta fiberbredband och ITP-telefoni erbjuds även från Ownit.

För återvinning av sopor finns bl.a ett soprum invid tvättstugan uppe på Kungsklippan medan hushållssopor kastas i sopnedkast i trapphusen. 

Flertalet cykelrum finns i fastigheten.

Område 
Attraktivt beläget med sjöutsikt och närhet till allt. Mycket nära till Centralen där samtliga kommunikationer finns; alla T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express och busslinjer. Kort promenad till exempelvis Kungsholms torg, Stadshuset och City. I närområdet finns även butiker, restauranger samt utmärkta promenad- och joggingmöjligheter.

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Stadgar.pdf

Energideklaration.pdf

Årsredovisning.pdf

Sök garageplats

image

Sydvästra Kungsholmen

Sydvästra Kungsholmen är öns kanske mest natursköna område. Från Fredhälls klippor blickar du ut över hela södra Stockholm och i närheten ligger välbesökta Rålambshovsparken. Klipporna är mycket populära badställen på sommaren och uppe på branten står husen som ovanligt fina exempel på funktionalism. En annan del av området är tidningskvarteren i Marieberg med gångavstånd till vattnet, Essingeöarna och Södermalm. Oavsett adress så är detta en lite lugnare del av Kungsholmen, ett område med omedelbar närhet till naturen och vattnet.

Upptäck detta område