Järla sjö

Garverigränd 7

Unik tvåa i Läderfabriken invid Järla Sjö med högt till tak och fantastiska fönster. Utnyttjas som en trea med takhöjd 1,85 m + 8 cm i valv på loft . Biytan blir som en bonusyta på 14 kvm utöver boytan 57 kvm. Synliga pelare och balkar samt valvtak. Platsbyggt loft med specialdesignad trappa . Snyggt enhetskök kök från Kvänum. Rymligt badrum med badkar. Mörkoljat rustikt eklamellplankgolv.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 57 m2 + 14 m2

Pris / Bud

4 395 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

3

Hiss finns

Avgift

3 196 kr/mån

värme VA, Ownit(100 Mbit) och kabel-tv

Kontakta mäklare

Järla sjö

Garverigränd 7

Interiör

Välkommen till denna tvåa utöver det vanliga med en magnifik takhöjd och fantastiska fönsterpartier. Utnyttjas som en trea tack vare loftplanet som erbjuder ståhöjd. Stort vardagsrum i öppen planlösning mot den stilrena Kvänum köket som smälter bra ihop med den moderna industrikänslan. Här kan man naturligt skapa sig en vardagsrums- samt matsalsdel. Den platsbyggda bokhyllan i hörnan ger en avskilld läshörna/bibliotek. Sovrum med plats för stor dubbelsäng. Generösa klädgarderober längst med ena väggen. Även här finns den härliga takhöjden vilken kan erbjuda en möjlighet att bygga ett loft som med fördel kan anslutas till loftdelen. Snyggt helkaklat badrum med badkar och wc. I hallen invid badrum finns en inbyggd tvättpelare. Fastigheten är härligt belägen invid Järla Sjö där man om sommaren kan slänga på sig en badrock och promenera ner till badbryggan som man finner inom 2 minuters avstånd. Bra kommunikationer med flertalet bussar och tåg som man snabbt tar sig in till Slussen inom några få minuter. Gångavstånd till mataffär och butiker i området men även nära att åka till trevliga köpkvarteret i Sickla.

Förening

Läderfabriken tog priset som Nackas stadsbyggnadsutmärkelse 2014 . Belägen vid Järlasjöns strand och byggdes år 1888 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Här har Oscar Properties byggt  lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet. Inflytt skedde under 2013.

Brf Läderfabriken är en äkta förening som upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt.  I föreningen finns ett flertal moderna gemensamhetsytor i form av gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa. Lekrummet ligger i anslutning till gymmet, en stor glasvägg skiljer dessa åt. I byggnaden finns även cykelrum, barnvagnsrum och två garage med totalt 19 platser i två olika storlekar. De större platserna kostar 1 075 kr/mån och de mindre 975 kr/mån. Det finns även parkeringsplatser runt huset och i området.

Lägenheterna i den ursprungliga delen har stora fönster med fantastiska ljusinsläpp. Stålbalkar och pelare är synliga och förstärker tillsammans med den generösa våningshöjden den industriella karaktären. Vissa lägenheter har loft som kan användas som sov- eller arbetsplats. Alla lägenheter har mörka oljade plankgolv av ek. Dörrarna är svarta med vita karmar. Köken är specialdesignade för projektet och tillverkade av Kvänum. Badrummet är en kombination av mattsvarta hexagonala plattor på golvet och vita plattor satta I tegelförband på väggarna. Porslinet är en modern version av 20-talets rustikt eleganta badrum, inte ovanliga på hotell och restauranger i New York. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt.

Fastighet

Vid ombyggnaden från kontor till bostäder har Oscar Properties strävat efter att förstärka byggnadens industriella karaktär och ursprung både på insidan och utsidan. De nya påbyggda delarna, delvis klädda i corten-plåt med svarta spröjsade fönsterpartier, anspelar på äldre industriarkitektur med ett modernt uttryck som gör att de smälter in väl i miljön men också är tydligt nutida. Två ljusgårdar bryter upp byggnaden. De ger ljus åt lägenheterna och mycket stämning med sina genomgående belysta balkar och planteringar. En del lägenheter nås direkt via spänger genom den ena ljusgården. Spängerna, balkong- och franska balkongräcken är utförda med svart smide.

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Årsredovisning.pdf

Stadgar.pdf

Energideklaration.pdf

Sök garageplats