Vasastan

Hälsingegatan 15

På attraktiv adress intill Vasaparken ligger denna drömlägenhet i vacker fastighet från 1893. Drygt 3,3 meter till tak. Mycket väl avvägd planlösning med balkong och högresta fönster ut mot lugn innergård. Välbevarad lägenhet med mycket sekelskiftesdetaljer och braskamin. Genomgående vackra trägolv, höga golvsocklar, speglade dörrar och fönsternischer. Stilrena färg- och materialval. Stabil och lågt belånad förening.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 56 m2

Pris / Bud

5 450 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

1,5

Hiss finns

Avgift

2 408 kr/mån

Värme, Vatten, Fiber (100 Mbit/s)

Kontakta mäklare

Vasastan

Hälsingegatan 15

Interiör
Välkomnade hall med avhängning direkt till vänster. Separat wc och dusch. Bostaden har genomgående fina furugolv i original och en generös takhöjd. Trevligt kök med fönster mot gård och plats för frukostbord. Speglade skåpsluckor, bänkskiva i massiv ek och mycket god förvaring. Franskt, fasat kakel med kontrasterande fog. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn och gashäll. Luftigt vardagsrum med högresta fönster ut mot gård, bra planering med gott om utrymme för soffa och matbord. Braskaminen kommer väl till pass under årets kallare månader. Trevlig bokhylla i den tidigare dörröppningen mot kök. Sovrum med utgång till en nybyggd balkong. Rummet inrymmer med enkelhet dubbelsäng, sängbord och gott om klädförvaring i garderober.

Förening
Brf Linden är en äkta bostadsrättsförening bestående av 29 st lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 1998 och äger marken. Det finns en mysig innergård med stenbeläggning, grönska och utemöbler. Föreningens tvättstuga är belägen i källarplan med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel samt torkrum. Föreningen har även ett relaxrum i källaren med bastu och två duschar. Det finns även enklare träningsutrustning att tillgå.

Utförda renoveringar
1991 Byttes el-stigare och avloppsstammar i kök
2000-2002 byttes avloppsstammar i badrum
2004 Byggdes ny tvättstuga och relaxrum med bastu
2005 Byggdes balkonger
2010 Utfördes stamspolning
2011 Målades taket och takfönster lagades
2012 Byttes samtliga fönster och karmar på utsidan mot gård samt takfönster. Samma år renoverades gården
2013 OVK-besiktning av ventilationen. Man inventerade och åtgärdade även radiatorer och värmeledningar till/från
2014 Utfördes fasadrenovering och införskaffades utemöbler till gården
2016 Utfördes service och lagning av tvättmaskiner samt torkskåp
2017 Byggdes fler balkonger
2017 Takrenovering

Planerade renoveringar
Just nu pågår en renovering av trapphuset som kommer att gå mer i gråskala. Föreningen har även tagit in offerter på säkerhetsdörrar.

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Årsredovisning

Stadgar

Mätbevis

Sök garageplats

Undersökningsplikt

image

Centrala Vasastan

Vasastan är ett av Stockholms mest eftertraktade områden när det kommer till att bo och leva. Varför blir uppenbart oavsett om du promenerar längs Odengatan, besöker Röda bergen, bokar bord på någon av restaurangerna eller väntar på bussen vid Vanadisplan. I Vasastaden finns nämligen ett unikt utbud av butiker, caféer och barer som aldrig gör det tråkigt att gå utanför dörren. Här finns också kvarter efter kvarter med vackra hus från 1800-talet och framåt. Hus och lägenheter som erbjuder både klassiska kvaliteter och moderna bekvämligheter.

Upptäck detta område