Östermalm/Eriksberget

Eriksbergsgatan 42

På en av Stockholms absolut bästa adresser finner ni denna ytterst trivsamma tvåa med låg avgift belägen i välskött fastighet anno 1917. Lägenheten är socialt disponerad med generöst vardagsrum med vackert burspråk som skänker ljus. Vackra pardörrar leder ut till balkong mot stillsam innergård. Anrik bostadsförening med elegant entré och välbevarade detaljer såväl exteriört som interiört, god ekonomi och garage i källarplan. I området finns ett obegränsat utbud av välrenommerade restauranger, kaféer, butiker och matbutiker mm.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 55 m2

Pris / Bud

5 750 000 kr

Visning

  • 2017-09-24 13:15 - 13:45

Antal Trappor

1

Avgift

1 275 kr/mån

Värme, Vatten

Kontakta mäklare

Östermalm/Eriksberget

Eriksbergsgatan 42

Entré till välkomnande hall med vacker fiskbensparkett och vitmålade ytskikt. Bra förvaring erbjuds via två originalgarderober och utrymme för avhängning finns i inre hall. Ljust vardagsrum med platsbyggda bokhyllor erbjuder lättmöblerade ytor och generösa fönsterpartier via trivsamt burspråk. Fiskbensparkett leder ut till balkong via pardörrar. Köket har utrymme för mindre matplats och har delvis bevarade snickerier. Maskinell utrustning bestående av kyl/frys, gasspis och mikro. För den som önskar öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, går väggen att tas bort. Stort rofyllt sovrum erbjuder plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Utrymme finns för stor garderobsvägg. I anslutning till sovrum nås även bostadens badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Mindre fönster skänker trevligt dagsljus. Vid inre hall finns separat WC med tvättställ. 

Förening

BF Häggen 6 är en äkta bostadsförening som registrerades redan 1917. Föreningen äger marken och upplåter 18 lägenheter som är disponerade på 1.616 kvadratmeter boyta. 202 kvadratmeter utgör lokalyta. Byggnaden är i bra skick och föreningen är mycket lågt belånad. Det finns både råvind och garageplatser att sälja vid eventuella framtida behov av kassatillskott. Kabel-tv distribueras via ComHem och fiberuttag är anslutet till statsnät Stokab.

Som medlem finns tillgång till gemensam tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum och en trevlig innergård. Den allmänna tvättstugan i källaren är utrustad med 1 tvättmaskin, mangel, 1 grovtvättmaskin, torkskåp och torktumlare.

I fastigheten har föreningen ett garage med sex stycken garageplatser och fyra stycken mc-platser. Kösystem tillämpas med förtur för föreningsmedlemmar. Garageplats kostar cirka 1.500 kr/mån. 

Utförda renoveringar
Fastighetens stammar är delvis bytta 1996 - 2016.
Elstambyte i fastigheten 2000 - 2007.
Hissbyte 2016.
Fibernät indraget 2013. 
Omputsning av fasad 1973-2013.
Energideklaration 2008-2009.
OVK-kontroll 2007-2009.
Nya balkonger 2000.

Kommande renoveringar 
Puts & underhåll 2017
Genomgång av värmesysten 2017
Ventilbyten källare 2017

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Energideklaration

Årsredovisning

Prospekt

Stadgar

Sök garageplats

image

Humlegården

Humlegården är Östermalms centrala park – en grön oas omgärdad av händelserika citykvarter. På gångavstånd ligger nöjesdistriktet Stureplan, skandinaviska och internationella modebutiker samt avkoppling i form av parkområden och Sturebadet. Området passar den som vill leva nära Stockholms största nöjes- och shoppingstråk, men samtidigt kunna dra sig tillbaka för avkopplande promenader, umgänge med familjen och privata middagar på mysiga restauranger.

Upptäck detta område