Vasastan

Birger Jarlsgatan 99 A

Underbar lägenhet högt upp i en vacker 1910-talsfastighet. Denna lägenhet har allt. Balkong med utsikt över stadens tinnar och torn. Ljust sällskapsrum med härligt burspråk. Generös matsal i fil med öppen spis. Nyrenoverat kök med gemytligt barhäng mot hallen. Stort sovrum med förvaring samt barnkammare. Fräscht badrum med kar och tvättmaskin och gäst wc. Massor med tidstypiska detaljer skänker en härlig stämning till detta utsökta boende.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

4 / 109 m2

Pris / Bud

10 750 000 kr

Visning

  • 2018-02-18 14:30 - 15:30
    Välkommen på visning!
  • 2018-02-19 17:30 - 18:00
    Välkommen på visning!

Antal Trappor

5

Hiss finns

Avgift

4 555 kr/mån

Kontakta mäklare

Vasastan

Birger Jarlsgatan 99 A

Interiör

Det är alltid roligt att kunna presentera en lägenhet utöver det vanliga. Detta är en sådan lägenhet. Läget högt upp i huset ger genomgående ett härligt ljus och fri vy mot gårdssidan. Välkomnande hall med gäst-wc som på ett mycket inbjudande vis ansluter sig till köket via en öppning i väggen med trivsamt barhäng. En passage med två klädkammare leder till två underbara rum i fil med både burspråk och öppen spis samt elementskydd. Mycket generösa fönster med vacker spröjs ger ett härligt ljusinsläpp. Mot den lugna och välskötta gården ligger de två sovrummen. Det mindre med utgång till balkongen som badar i ljus från förmiddagen fram till den går ner. Köket från Vedum renoverades 2016 och har all maskinell man kan önska. Vackra bänkskivor i granit, spotlights, massor med förvaring och matplats 4-6 personer. Sobert badrum från 2015 i vitt med inbyggt badkar, vägghängd wc, spotlights, tvättmaskin, golvvärme och stilren kommod med skiva i marmor. Genom hela lägenheten finns en mängd tidsenliga detaljer bevarade som halvfranska skjutdörrar, stuckaturer, fönster och dörrspeglar, serveringsskåp och vacker mörkbetsad fiskbensparkett i ek. 

Förening

Brf Birgersgården bildades 1921, som bostadsförening u.p.a. men är registrerad som bostadsrättsförening sedan 1995. Adresser är Birger Jarlsgatan 99 A, B och C och fastigheten uppfördes under åren 1913-1918 efter ritningar av arkitektfirman Östlihn och Stark. Fastigheten har en vacker fasad av handslaget tegel i klassisk 1910-talsanda.  

Bostadsrättsföreningen Birgersgården är en äkta förening och består av 42 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 lokal med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
1987: Vinden byggdes om till lägenheter.
1993: Byte av V/A-stammar och elstigare. 3-fas installerades till alla lägenheter.
1998: Fönster renoverades och underhålls löpande.
2005: Fasad mot gården renoverades och bredband installerades.
2008: Fjärrvärmecentralen byttes ut och under 2009-2010 gjordes injustering av systemet med nya termostater på radiatorerna.
2009-2010: Trapphusen, entréer och hissar (nya maskiner) totalrenoverades.
2011: Taket på gatuhuset (ommålning av plåt).
2012: Tryckstegringspump byttes pga dåligt tryck i fastighetens vattensystem. Byte och isolering av inkommande vattenledning från gatan till ramverkstan. Nya radiatorer installerades hos New Look, i lgh nr 44 och i en bostadsrättslokal.
2014: Balkonger byggdes och stamspolning gjordes.

Energiprestanda 132 kWh/m² år.

Medlemmarna disponerar gemensamt en tvättstuga som ligger högst upp i B-trapphuset med vy över takåsar. På gården finns cykelställ och trädgårdsmöbler. 

Juridisk person accepteras ej som medlem.

Överlåtelseavgift debiteras köparen (3% av gällande prisbasbelopp).

Kabel-tv via ComHem. För bredband har fastigheten ett egenägt nät för internetanslutning till alla lägenheter. (100/100 Mbt) Leverantör av bredband är såväl ComHem som Ownit.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

 

Fastighet

image

Sibirien

Sibirien är ett paradis för den som söker lugnet mitt i staden. Området domineras av Vanadislundens gröna promenadstråk och det nyrenoverade utomhusbadet. Området ringas in av stora Stockholmsgator som Sveavägen och Birger Jarlsgatan och mellan dessa sträcker sig lugna och omtyckta tvärgator som Surbrunnsgatan och Tulegatan. Här bor du i den ena kanten av centrala Stockholm, lite på din egen kant – ett läge som betyder att du har nära till det mesta, men där du också kan få vara i fred.

Upptäck detta område