Vasastan

Teknologgatan 8C

Spektakulär vindsvåning i Farmaceutiska institutet. Byggnaden uppfördes 1898 och var en del av gamla Tekniska Högskolan. Här flyttar ni in i en ljus och exklusiv våning från 2016 i en gammal byggnad med helt unika attribut. Cirka 4 meter till nock, stor terrass i sydvästläge, braskamin, två badrum, gäst-wc, stor klädkammare, platsbyggda garderober och tvättstuga i bostaden. Oscar Properties beskriver att de funnit inspiration till den akademiska karaktären genom Bibliothèque Sainte-Geneviève. Bostaden är till en början planerad som 5 rok, se alternativ planlösning.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

4 / 131 m2 + 14 m2

Pris / Bud

15 300 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

4

Hiss finns

Avgift

6 210 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV, Fiber genom Ownit

Kontakta mäklare

Vasastan

Teknologgatan 8C

Byggnaden
Farmaceutiska institutet ritades av arkitekt Fredrik Wilhelm Scholander. Byggnaden stod färdig 1898 och var en del av Tekniska Högskolan och utgjorde laboratorium för de studerande. Farmaceutiska institutet gav plats för Sveriges apotekarutbildning som huserade i lokalerna fram till 1973. Därefter flyttade Universitets-och högskoleämbetet in och nyttjade lokalerna fram till 1990-talet. Entrén till den pampiga byggnaden ger ett kungligt intryck och nås via den engelska parken som just nu återskapas utanför byggnaden vid Kungstensgatan.

Interiör
Exklusiva material i varje detalj. Ljusa ytskikt blandas med mörka detaljer. Väggar är målade i ljusgrå kulör. Ljusa vitpigmenterade ekgolv. Bostaden har flertalet raka fönsterpartier i kombination med takfönster. Specialritat kök från Kvänum med släta penselstrukna luckor samt synliga stommar. Bänkskivor och stänkskydd är av ljusgrå kalksten. Diskho i vitt porslin. Blandare från Dornbracht. Bänkbelysning under överskåp med infällda spotlights. Vitvaror från Siemens, separat kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Varmluftsugn och induktionshäll. Frånluftsfläkt i överskåp. Bostaden erbjuder två badrum, varav ett med dusch, ett med badkar samt gäst-wc. Golv i matt, grön Marina Verde sten. Komfortvärme i samtliga våtutrymmen och tvättstuga. Väggar klädda med bröstning i matt grön Marina Verde. Ovanför bröstning stående crèmefärgat kakel. Specialtillverkade duschväggar. Tvättmaskin och torktumlare i bostadens tvättstuga. Tvättställ från Duravit. WC-stolar är vägghända med dolda cisterner. Duschplats med duschvägg i glas. Tvättställs-, badkars- och duschblandare i kromat utförande från Dornbracht. Elburna handduksstorkar i badrum. Utanpåliggande downlights i tak.

Förråd
Källarförråd i samma hus om cirka 4 kvm.

Förening
Brf Vegalotten består av 69 st bostadsrätter. Äkta förening med adresserna Teknologgatan 8A-C och Rådmansgatan 70A-B. Marken ägs av föreningen. Församling: Adolf Fredrik. Belåningsgrad: 12 080 kr/kvm vilket är lågt för en nyproduktion.

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Ekonomisk plan

Stadgar

Sök garageplats

image

Centrala Vasastan

Vasastan är ett av Stockholms mest eftertraktade områden när det kommer till att bo och leva. Varför blir uppenbart oavsett om du promenerar längs Odengatan, besöker Röda bergen, bokar bord på någon av restaurangerna eller väntar på bussen vid Vanadisplan. I Vasastaden finns nämligen ett unikt utbud av butiker, caféer och barer som aldrig gör det tråkigt att gå utanför dörren. Här finns också kvarter efter kvarter med vackra hus från 1800-talet och framåt. Hus och lägenheter som erbjuder både klassiska kvaliteter och moderna bekvämligheter.

Upptäck detta område