Saltsjöbaden - Nacka

Violstigen 5

I attraktiva Solsidan finns denna påtagligt strandnära villa med egen brygga precis nedanför tomten. Fint hus uppfört 1990 på vacker och varierande tomt. Social planlösning med upp till 4 m i takhöjd och hänförande vy över Vårgärdssjön. I huset finns ett arbetsvänligt kök med separat köksentré, två vardagsrum, tre sovrum, två badrum, bastu, tvättstuga och gott om förvaring. Huset har totalt sex utgångar vilket gör att tomten är tillgänglig vart man än befinner sig. Bergvärme
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

5 / 191 m2

Pris / Bud

15 500 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Biarea

33Kvm

Tomtarea

1 378 Kvm

Kontakta mäklare

Saltsjöbaden - Nacka

Violstigen 5

Interiör

Entréplan:
Hela våningen utöver sovrummet har ett vackert golv i grekisk marmor och ljusa väggar. Det finns separat köksentré och ytterligare 3 altandörrar vilket gör att tomten är lätttillgänglig var man än befinner sig.
Hall:
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i garderober med skjutdörrar. I anslutning till hallen finns en WC som även leder vidare till ett badrum.
Kök:
Arbetsvänligt med god förvaring i skåp och lådor. Full maskinell utrustning med kyl/frys, bred spishäll, diskmaskin, integrerad ugn och mikro samt dryckeskyl. I köket finns en separat köksentré med tvättdel och ytterligare en diskho.
Vardagsrum/matplats:
Intill köket finns matplatsen med utrymme för större sällskap. Tre trappsteg leder till vardagsrummet med upp till 4 meter i takhöjd och hänförande vy över Vårgärdssjön via stort fönsterparti. Två utgångar, den ena till balkong mot vattnet och den andra till terrassen på baksidan.
Sovrum 1:
Här finns plats för dubbelsäng och garderober. Även här fin utsikt över vattnet och altandörr till tomten. Helkaklat badrum en suite med dubbla handfat med kommoder, förvaringsskåp, spegel och bubbelbadkar med dusch.

Nedre plan:
Hela våningsplanet har skeppsgolv och ljusa väggar.
Allrum/vardagsrum 2:
Rymligt allrum med plats för soffgrupp med mera. Fin sjökontakt och altandörr som leder ut till tomten.
Sovrum 2:
Här finns plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderob med spegelskjutdörrar. Sjöutsikt.
Sovrum 3: 
Trivsamt rum med plats för säng och skrivbord.
Badrum:
Rymligt och helkaklat badrum med dubbla handfat med kommoder, dusch, bastu, handdukstork och WC.
Tvättstuga:
Bra utrymme med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och god förvaring i garderober. Här finns bergvärmepumpen placerad.
Förråd:
Innanför tvättstugan finns ett rymligt förråd. 16 kvm möjlig vinkällare

Tomt
Den väl omhändertagna tomten och dess växtlighet är planerad med hjälp av en trädgårdsarkitekt. På framsidan finns en plan gräsmatta och baksidan en terrass med vackra växter och buskar såsom rhododendron. Nedanför gräsmattan går tomtgränsen till samfälligheten där den egna bryggan ligger rakt nedanför slänten. På tomten finns även ett redskapsskjul.

Servitut

Samfällighet Nacka SOLSIDAN S:3
fnr_010384648 

Tillsammans med ytterligare tre fastigheter finns en samfällighet där var och en har en egen brygga. Samfälligheten äger också vägen till husen från Violstigen samt en gång ner till vattnet mellan två av fastigheterna. Se tomtkartor i dokumentrutan.

Servitut

AVTALSSERVITUT VILLA, Last
1, 1935-10-09

Fastighet

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 272 000 kr
Mark, värde: 7 000 000 kr
Summavärde: 9 272 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1990
Värdeår: 1990

Byggnadsbeskrivning
Hustyp: Tvåplanshus i souterräng
Tak: Sadeltak - Glacerade tegelpannor
Grund: Betongplatta med underliggande isolering
Stomme: Trä/lättbetong
Ventilation: Mekanisk frånluft
Värmesystem: Bergvärme. Vattenburen golvvärme
Fönster: 3-glas isolerrutor
Fasad: Tegel/träpanel/puts

Besiktning
Kontakta mäklaren för besiktningsprotokoll

Driftskostnader (en person i hushållet)
Nacka Energi elnätsavgift 8 130/år´: 8 130
Öresund Kraft elhandel 13 000 kW:h, rörligt: 9 989 kr 
Va (179 kbm à 27,50 + fast avgift 1372): 4 917 kr
Sopor grundavgift 880/år + 38:-/tömning 40 st: 2 400 kr                  
Försäkring Folksam: 7 313 kr
Service bergvärme: 1 495 kr
Sotning: 443 kr                                              
Securitas larm, 320/mån (inkl. 30 för GSM + 20 per rökdetektor): 3 840 kr
Fastighetsavgift, kommunal: 6 790 kr  

Område
Saltsjöbaden tillkom på 1890-talet på initiativ av två personer, K.A. Wallenberg och Ernest Thiel, vars idé var att skapa en exklusiv villa- och badort vid Östersjökusten nära Stockholm. Idag är Saltsjöbaden med sin unika skärgårdsmiljö och direkta närhet till Stockholm en av de mest attraktiva platser att bo på.

Här finns finns 9- och 18-håls golfbana, utetennisbanor, tennishall, slalombacke med lift - Sveriges största slalomklubb i antalet medlemmar, flera gym (det närmsta på Solsidan), preparerade skidspår, simhall och KSSS seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat.

I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Neglinge Skola, Da Vinci skolan, Igelboda skolan, Kunskapsskolan och Samskolan. Samskolan i Tattby ligger närmast och har klass F upp till årskurs 9. Igelboda Skola och Neglinge Skola har både låg- och mellanstadieverksamhet. Kunskapsskolan vid Observatorieberget har elever från årskurs 6 till 9. Förskolor i området närmast fastigheten är; Vårgärdets Förskola och Tuvans Pysslingförskola.