Vasastan/Östermalm

Tegnérgatan 5A

Sekelskiftestvåa, renoverad med känsla och perfektion. Väl avvägd disposition med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Trevligt läge på gränsen mellan Vasastan/Östermalm med direkt närhet till puls runt hörnet och flertalet parker. Granne med Tous Les Jours, Dr. Mat och Superfront. Gott om restauranger i närområdet och promenadavstånd till Stureplan.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 57 m2

Pris / Bud

5 950 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

2

Ej hiss

Avgift

2 352 kr/mån

Kontakta mäklare

Vasastan/Östermalm

Tegnérgatan 5A

Entré till hall med bra avhängningsmöjligheter och god förvaring via stor klädkammare i anslutning till sovrum. Fullutrustat kök med luckor från Järfälla kök i en harmoniskt dov grå kulör. Bänkskiva och stänkskydd i matt Cararramarmor. Utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys och inbyggd 60-cm diskmaskin. Större delen av golvet är från byggnadsåret. Väggar går varm vit kulör och bryts av snyggt med mörkgrå snickerier. Vackra speglade dörrar och fönsterfoder. Vardagsrum och kök erbjuder tillsammans plats för stora öppna ytor och utrymme för större soffa, matgrupp och tv-möbel. 

Rymligt och rofyllt sovrum beläget mot lugn innergård. Sovrummet har plats byggd förvaring i anslutning till tak och inrymmer med lätthet garderobsvägg. Vackra pardörrar leder vidare ut till bostadens balkong. Badrum med gråkaklade väggar och klinkergolv, förberett för tvättmaskin och är idag utrustat med duschhörna, WC och tvättställ med kommod. 

Vindsförråd om cirka 5 kvadratmeter.

Område
Tegnérgatan 5 ligger i höjd med Tulegatan, ett stenkast från Birger Jarlsgatan. Närheten av Eriksbergsparken och Tegnérlunden. Närmaste matbutik är Hemköp på Birger Jarlsgatan. Om inspirationen för matlagning tryter finns bland annat Tous Les Jours, Dr. Mat och Farang några meter från porten. Parkering är lättare än man kan tro om man skaffar Boendeparkering. Finns ofta lediga platser i kvarteret eller precis utanför där det är avgiftsbelagt dygnet runt.

Förening
Brf Hägerberget 51 disponerar en bostadsfastighet som började uppföras år 1890 och stod färdigt 1893. Arkitekt är A. Sjösteen som även ritat ett antal andra bostadsfastigheter i området. Den första stora genomgripande ombyggnaden skedde 1928 då man moderniserade fastigheten med badrum, WC, öppna spisar m.m. Vidare modernisering har sedan skett löpande, men de flesta lägenheter har bevarade snickerier och andra tidstypiska detaljer. Stambyte genomfördes 1995. Gathus. Gatufasad i grågul spritputs med fönsteromfattningar av slätputs. Gårdshus med gul slätputs med ritsade fönsteromfattningar. I fastigheten finns, förutom 25 lägenheter, designföretaget Superfronts showroom superfront.com och take-away restaurangen, Doktor Mat doktormat.se samt en hyresrätt om totalt cirka 630 kvm. Föreningen har fjärrvärme som förutom ökad driftsäkerhet också minskar uppvärmningskostnaderna. Under 2010 monterades nya glasrutor med ljudisolerande egenskaper. TeliaSonera erbjuder Internet, upp till 100 Mbit/s, via tjänsten FiberLan. Samma leverantör erbjuder även ett antal olika TV-pakettjänster. Föreningen har ännu inte exploaterat vindarna i gårdshuset. Gemensamhetsanläggningar: en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel, ett soprum, ett cykelställ under tak, två cykelställ utan tak. Plats för barnvagnsuppställning. Utomhusgrill samt uteplats från april till oktober. Föreningen planerar att renovera innergården med start sensommar/vår. Inga beslutade avgiftsförändringar 2018-01-04.