Vasastan / Östermalm

Surbrunnsgatan 16

Exceptionell och tilltalande vindsvåning med alla attribut man kan önska. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum med över 4 meter i takhöjd upp till nock. Utgång till altan i nordväst med takåsvy och fin kvällssol sommartid. Underbart ljusflöde med totalt 7 takfönster och stort glasparti mot altanen. Genomgående exklusiva materialval, belysning från Flos, högtalare från Bose, stilren öppen spis och golvvärme i hela lägenheten. Gemytligt sovrum med platsbyggd garderob och inbjudande badrum Italiensk natursten. Välskött förening i vackert hörnhus från 1905 med attraktiv adress.
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 56 m2 + 12 m2

Pris / Bud

5 975 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

6

Hiss finns

Avgift

2 791 kr/mån

Värme, Vatten

Kontakta mäklare

Vasastan / Östermalm

Surbrunnsgatan 16

Interiör

Lägenheten färdigställdes 2011 och är genomgående väl genomtänkt och exklusiv. Vattenburen golvvärme under massiva tiljor av oljad ek (elslingor i badrum), högtalare från Bose och spotlights från Flos. Belysningen styrs med dimringsteknik från Gira med förinställningar för olika ljusscenarion via fjärrkontroll.
Hall
Entré via säkerhetsdörr till välkomnande hall med utrymme för avhängning av ytterkläder samt förvaring i platsbyggd bänk. 
Kök/vardagsrum
Öppen och luftig yta med 4 meter upp till nock. Totalt sex takfönster och glasparti mot altanen ger lägenheten ett underbart ljus. Stilrent kök med god förvaring i skåpsinredning från Arclinea, designer Antonio Citterio. Bra arbetsytor på bänk i rostfritt stål och full maskinell utrustning bestående av induktionshäll, kombinerad ugn/mikro, kyl/frys, vinkyl och diskmaskin. Den öppna planlösningen möjliggör stora middagsbjudningar. 
Altanen vetter i nord/väst vilket innebär eftermiddags-kvällssol under sommaren. Elektrisk markis.
Vardagsrumsdelen är lättmöblerad med plats för soffgrupp framför den öppna spisen.
Sovrum
Gemytligt sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring i platsbyggd garderob med skjutdörrar. Från sovrummet har man en vacker utsikt över takåsarna.
Badrum
Inbjudande och exklusivt badrum i Italiensk natursten samt vitt kakel och allt man kan önska. Här finns ett platsbyggt och kaklat badkar med dusch samt takfönster ovanför. Utrustningen består i övrigt av handfat i corian med kommod i teak, tvättmaskin, handduksvärmare, golvvärme och vägghängd wc.
Loft
Ovanför hallen med access från vardagsrummet finns ett loft. Perfekt utrymme för övernattande gäster, läshörna eller förvaring.

Förening

Bostadsrättsföreningen Morkullan 2 är välskött med god ekonomi som förvärvade fastigheten/marken 2009. Huset uppfördes på c och består av 27 lägenheter upplåtna med bostadsrätt i varierande storlekar och en lägenhet med hyresrätt, total lägenhetsyta 2 577kvm. Föreningen har även fem hyreslokaler om totalt 689 kvm.
Föreningen har ca 2.000.000 i kassan och långfristiga skulder på ca 17 750'kr (7 179 kr/kvm).

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. 
Föreningen har ingen planerad avgiftsförändring
Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet f n 1 120 kr. Betalas av köparen
Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet f n 448 kr. Betalas av pantsättaren
Tv/Internet: Com Hem. Fiber från Stokab finns indraget i fastigheten.
Parkering: Boendeparkering gäller på gatan via Stockholm stad.
Förråd: Källarförråd
Balkong/altan: Ja, mot gården i nord/väst med kvällssol sommartid
I föreningen finns följande gemensamma utrymmen: 
- Tvättstuga i gårdsplan
- Fyra cykelförråd, två i gatuplan och två i källaren

Utförda renoveringar:
2013 - Gårdsbjälklag
2012 - Underhåll och renovering av hiss BJ 98
2010-2011 - Byggnation av vindslägenheter

Kommande renoveringar:
2018: Byte fönster och måla gårdhusets trapphus
2018: OVK med efterföljande åtgärder
2018: Fiberanslutning till lägenheterna
2018-19: Byte värmeväxlare
2019-20: Ev trapphusrenovering inkl fönsterbyte, säkerhetsdörrar, belysning och målning (gathusen)

image

Sibirien

Sibirien är ett paradis för den som söker lugnet mitt i staden. Området domineras av Vanadislundens gröna promenadstråk och det nyrenoverade utomhusbadet. Området ringas in av stora Stockholmsgator som Sveavägen och Birger Jarlsgatan och mellan dessa sträcker sig lugna och omtyckta tvärgator som Surbrunnsgatan och Tulegatan. Här bor du i den ena kanten av centrala Stockholm, lite på din egen kant – ett läge som betyder att du har nära till det mesta, men där du också kan få vara i fred.

Upptäck detta område