Kungsholmen

Svarvargatan 12, 3 tr

Mysig etta med separat kök (möjlig tvåa) med balkong i söder. Fin fiskbensparkett i allrum, stora fönster ut mot en lugn och lummig innergård. Välskött och lågt belånad förening med lokal och dolda tillgångar.
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

1 / 33 m2

Pris / Bud

2 995 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

3

Hiss finns

Avgift

2 019 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Kontakta mäklare

Kungsholmen

Svarvargatan 12, 3 tr

Interiör
Hall med avhängning till vänster. Till höger ligger badrummet med badkar, handfat och wc. Allrummet inrymmer soffa, säng och övrig möblering såsom bokhyllor. Dörr in till klädkammare (ej bärande vägg) med utgång till en liten balkong mot gård. Kök med intilliggande matplats vid fönster. Vindsförråd om ca 5-6 kvm i golvyta med snedtak. Möjlig tvåa (se alternativ planlösning)

Förening
Bostadsrättsföreningen Skutan 12 är en välskött förening som upplåter 25 lägenheter varav 24 är bostadsrätter och 1 hyresrätt samt en 1 hyreslokal. Huset byggdes 1930 av arkitekten Rolf Bolin samt byggherren J. Eriksson i nyklassisk stil. Byggnaden har 5 våningar och en vind. Byggnaden är slätputsad med ett plåttak och relativt stora fönster. Huset har klassificering ”grön” av Stockholms stad, vilket betyder att det är en bebyggelse som är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Ursprungligen fanns 40 mindre lägenheter i huset och i bottenvåningen fanns en matvarubutik, en mjölkbutik, 2 garageplatser och ett kollager. Fjärrvärme installerades 1985. Under 1987 genomfördes en omfattande renovering med stambyte, sammanslagning av lägenheter, installation av ett nytt ventilationssystem, renovering av hissmaskineriet samt att tvättstugan på vinden byggdes. Lägenhetsfördelningen är 10 st 1 rok, 10 st 2 rok och 5 st 3 rok. Den totala bostadsarean är 1 375 kvm. TV och bredband genom Com Hem.

I bottenvåningen finns idag en hyreslokal på 64 kvm som hyrs av en silversmed, ett cykelrum, ett barnvagnsrum och ett rum for sorterat avfall. På vinden finns en tvättstuga och lägenhetsförråd. Fastigheten har en grönskande innergård med diverse träd, gräsmatta, syrenberså och en grill.

Genomförda renoveringar
1987 Stambyte
2002 takrenovering och fullständig renovering av elanläggningen
2005 Renovering och målning av trapphus
2006 Balkonger installerades
2006 Fönsterrenovering genomfördes
2012 Utbyte av fjärrvärmeanläggningen
2014 Fler balkonger installerades
2013/2015 Ytterligare renovering av hissmaskineriet
2017 Uppgradering av originalfönstren med energiglas
2017 Renoverat tvättstugan (ommålning och ventilation) samt målat om räcken på vädringsbalkonger och dörrar på utsidan av fastigheten.

Kommande renoveringar
Fasadrenovering finns med i föreningens underhållsplan, för gatusidan till 2026 och för gårdssidan 2020.

image

Fridhemsplan

Fridhemsplan är Kungsholmens hjärta, öns naturliga centrum och en av Stockholms verkliga knutpunkter. Här korsar gröna och blå tunnelbanelinjen varandra. I området möts också tusentals människor varje dag och här uppstår ett intensivt folkliv med nöjen, restauranger och shopping på gator som kantas av vackra hus och eftertraktade lägenheter. Den som letar efter mycket stad och liv ska leta efter en bostad i kvarteren runt Fridhemsplan. Den som söker mer lugn och ro hittar detta närmare vattnet och ner mot Kungsholms strand.

Upptäck detta område