Samarbete

No Early Birds

Vi på Alexander White är stolta över att kunna presentera vår senaste samarbetspartner Per Söderberg och hans fantastiska möbelföretag No Early Birds. No Early Birds kollektion är tidlöst vacker, i hållbara material och nu får alla kunder hos oss en exklusiv rabatt på produkterna. Nedan kan du läsa mer om företaget och se Pers egna favoriter ur sortimentet. Vi vill ge kunderna att mervärde med det här samarbetet och en härlig nystart i det nya hemmet.


Om företaget

No Early Birds grundades av designern och arkitekten Per Söderberg 2010.

Per bestämde sig tidigt för att ägna sig åt sina största passioner; design och arkitektur. Med en ambition att kombinera det enkla och funktionella från skandinavisk design tillsammans med det sofistikerade och eleganta från Italien lämnade han Stockholm för det världsberömda Domus Academy i Milano där han har tog sin master i design 1995. När Per återvände hem öppnade han sin egen design- och arkitektstudio där han lett ett flertal inredningsprojekt för butiker, kontor, restauranger och privata hem. Hans arbete inkluderar många prestigefyllda projekt för kunder som Asplund, Orrefors, Moschino och J.Lindeberg för att nämna några.

Med varumärket No Early Birds ville Per göra något som var personligt och som kändes äkta och långsiktigt. Något som inte var en dagsslända. Pers filosofi är att göra medveten design med ett signifikant uttryck och hållbara material.

All tillverkning sker i Sverige. De flesta material är svenska förutom marmorn som är italiensk. Material, ytbehandlingar och produktionssätt väljs alltid med utgångspunkt för vad som är bäst för användaren och för miljön. No Early Birds vision är att skapa produkter med hög funktionalitet och kvalitet som kan användas i generationer.

Kollektionen kännetecknas av det ikoniska kryss-stativet och de unika monteringssystemen. Förutom att vara snygga finns en tydlig funktion bakom varje produkt.

Kryssbenen är tillverkade och placerade så att inte benen är i vägen så att man kan sitta var som helst. Krysset är detsamma oavsett om det används som underrede till bord, bänk, pall eller ljusstake, bara färgerna och höjder varierar. Beslagen gör möblerna lätta att skruva ihop och transportera samt gör det enkelt om man vill göra om hemma.

Naturliga material som skinn, trä, sten och metall i olika utföranden är återkommande i kollektionen för att skapa intressanta kontraster. Per uppmuntrar även sina kunder att göra personliga val för att ge dom möjlighet att skapa sin egen möbel. På så sätt kan varenda möbel bli unik.


Några snabba frågor till Per

Hur skulle du beskriva din inredningsstil:

Modern, stilren och minimalistiskt

Några speciella projekt nu:

Jag håller på med ombyggnationen av ett hus i London. Huset ska fungera som representationshus åt ett svenskt företag som även har verksamheter i London. Huset är från 1700-talet och byggdes åt en excentrisk engelsk konstsamlare. Huset var från början privatbostad och Englands första privata museum. Ägarens konstsamling som bestod mestadels av antika skulpturer donerades efter hans död till British museum där den fortfarande är en del av deras permanenta utställning. Idag är insidan av huset ganska intetsägande. Huset behöver både en modernisering och det behöver få tillbaka en flärd och känsla från forna dagar. Med konstverk – som vi har fått tillgång till på British Museum – uppförstorade och printade på bakbelyst glas, samt unik italiensk marmor, trägolv med intarsia och specialgjorda möbler, så kommer huset att få en nyvunnen storhetstid. I dagens situation när vi reser mindre och kan ha alla möten virtuellt blir det viktigare att skapa fysiska miljöer som bjuder på en upplevelse och har någonting att berätta om både historien och samtiden. Om det inte blir intressant att besöka huset, om man inte får en bättre förståelse för företaget som sitter i huset och om det inte blir bättre att ha ett möte på plats än att sitta hemma med datorn så är det ingen större idé att resa dit.

Bästa med att vara designer:

Utmaningen och belöningen att göra det bättre för mina kunder och förenkla deras vardag.

Favoritdesigner:

En återkommande favorit är Carlo Scarpa. Han skapade otroligt vackra produkter, inredningar och hus med fantastisk känsla för materialitet och proportioner.

Pers favoriter ur sortimentet

Neb Large Round Dining Table

Jag tycker om stora runda matbord både för att det ofta blir sympatiskt i ett rum med rund form och så är det trevligt att sitta och äta vid ett runt bord eftersom det blir lätt att prata med alla runt bordet. Våra matbord är konstruerade så att det aldrig är något ben i vägen och på så vis kan man få plats många personer runt bordet. Borden är förstås även stabila, hållbara och estetiskt tilltagande, vilket är en förutsättning för oss. En annan bra sak med våra matbord är att man kan skruva fast brickor och ljushållare i bordet och därmed frigöra mera bordsyta.

Neb Bureau

Neb Bureau är en modern tolkning av en klassisk sekretär. En väldigt praktisk möbel som med en lucka döljer det som finns inuti. Den kan användas som arbetsmöbel, förvaringsmöbel eller barskåp. När den är stängd blir det en vacker pjäs med mässingsfront på de höga kryssbenen som blir fin nästan var man än placerar den.

Neb Candelabra

Neb Candelabra har samma kryss-konstruktion som jag först ritade till det rektangulära matbordet. Jag studerade kryss-underredet en dag och tänkte att det här kan bli en bra möbelserie. Jag såg en ljusstake framför mig och designade ljushållarna och skruvade fast dem på krysset och det var så produkten växte fram.

På det sättet är det ett readymade objekt vilket jag tycker är roligt och nu är krysset varumärkets signum.

@alexanderwhitesthlm

Ett av Sveriges ledande mäklarkonto på Instagram