Bellmansgatan 21

SÅLD UNDERHAND. KONTAKTA MIG OM DU HAR ETT LIKNANDE OBJEKT, MÅNGA KUNDER SÖKER LIKNANDE I OMRÅDET JUST NU.
  • Bilder
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 83 m2

Pris / Bud

8 500 000 kr
Senaste bud: 8 400 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

3 av 3

Ej hiss

Avgift

3 557 kr/mån

Varmvatten

Kontakta mäklare

Bellmansgatan 21

Interiör

Sekelskiftespärla belägen högst upp i välskött och mycket lågt belånad förening.
Kakelugn, balkong samt sekelskiftesdetaljer.
generös takhöjd.
Hall med  plats för avhängning samt byrå. Vardagsrum med 2 stora fönster, stuckatur, takrosett, höga golvsocklar, kakelugn samt vackra pardörrar. Master bedroom med garderober. Badrum med vitt kakel och klinker utan värme. Förvaring över wc. Toppmatad tvättmaskin. Rymligt barnrum med plats för 2 sängar samt garderober. Utgång till balkong i öst med utsikt och morgonsol. Kök utrustat med skåp, kyl/frys, micro, ugn, diskmaskin, induktionshäll (för närvarande trasigt), säljaren bekostar en ny häll men inte installationskostnad. Vitt kakel över arbetsbänk i kalksten. Matplats för 5 personer. 

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 12 kvm. 

Förening

Brf Paris 11,12, 13 bildades 1978, samma år som föreningen förvärvade fastigheten. Föreningen omfattar idag 54 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen är äkta. 
Fastigheten består av sex fastigheter från 1896, varav tre gathus och tre gårdshus, belägna på Bellmansgatan 19, 21 och 23 på Södermalm i Stockholm. Husen förenas av en stor, och under sommartid lummig, gård som angränsar till det vackra van der Nootska palatset. Palatset är uppfört i holländsk palladianismstil år 1671-1672, av arkitekt Mathias Spieler för den holländskfödde och sedermera svenske översten Thomas van der Noot.
Bellmansgatan löper från Mariahissen i norr förbi Maria Magdalenakyrkan och S:t Paulsgatan till Fredmansgatan i söder, en sträcka på ca. 440 meter. Gatan fick sitt namn 1871 efter skalden Carl Mikael Bellman som föddes i det så kallade Daurerska huset som låg vid hörnet Bellmansgatan/Hornsgatan. Huset revs dock 1901 i samband med breddningen och sänkningen av Hornsgatan. Ombyggnad ledde även till att Bellmansgatan numera består av två gatudelar som delas av Hornsgatan. 

 

Fastighet

Se årsredovisning för detaljerad info om utförda renoveringar.

Modern tvättstuga i källarlokal som är utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug samt mangel, strykjärn och strykbräda. I källaren finns även en festlokal, bastu och snickarverkstad.

Cykelställ finns på gården. Barnvagnsförråd finns.

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Det finns även möjlighet att hyra ett extra källarförråd enligt kösystem. Föreningen har inte tillgång till garageplatser. Boendeparkering vardagar kl. 09.00 - 17.00 kostar 1100:-/ 30 dagars period eller 75 :-/dygn. Ansökan görs hos Trafikkontoret tel. 08-508 263 00 eller deras hemsidastockholm.se/boendep. Övrig tid är parkeringen gratis.

Föreningen har en stor grön och barnvänlig innegård, som kan erbjuda avkoppling, vila och grillning.  

Medlemmarna hjälps åt med städning av trapphus, snöskottning och höst- och vårstädning enligt separata scheman. Det åligger alla medlemmar att delta i städaktiviteterna. Upprepade missar med städning är fog för uppsägning.

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Föreningens hemsida

Sök garageplats

Undersökningsplikt