Gamla stan

Sven Vintappares gränd 4

Välkommen till en ypperlig bostad om fyra rum och kök med två badrum ensuite och tre fungerande kakelugnar. Här bor man med ett lugnt läge på Sven Vintappares gränd mellan Stora Nygatan och Västerlånggatan. Runt hörnet erbjuds ett myllrande folkliv samt ett generöst utbud av butiker och restauranger.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

4 / 88 m2

Pris / Bud

7 950 000 kr

Visning

  • Privat visning enligt överenskommelse.

Antal Trappor

2

Ej hiss

Avgift

4 322 kr/mån

VA, Varmvatten

Kontakta mäklare

Gamla stan

Sven Vintappares gränd 4

INTERIÖR

Välkommen till en ypperlig bostad om fyra rum och kök med två badrum ensuite och tre fungerande kakelugnar. Här bor man med ett lugnt läge på Sven Vintappares gränd mellan Stora Nygatan och Västerlånggatan. Runt hörnet erbjuds ett myllrande folkliv samt ett generöst utbud av butiker och restauranger.

Hallen kläs av ett vackert kalkstensgolv med golvvärme och gott om plats för avhängning. Intill hallen ligger ett sovrum med plats för dubbelsäng och fungerande kakelugn. Golv av breda furutiljor och ett snyggt renoverat badrum ensuite med badkar och golvvärme. Invid handfatet finns ett charmigt fönster. Från hallen nås även det härliga platsbyggda köket. Köket som ligger genomgående blir hemmets hjärta med fungerande kakelugn intill matplatsen för 6-8 personer. Från köket har man fönster åt två gränder samt utsikt över Vera Sjöcronas torg. Härifrån går trappan upp till övervåningen som även erbjuder smart förvaring under trappstegen. Golvet av breda furutiljor är vitpigmenterat.

På det övre planet möts man av ett sällskapsrum med fönster åt båda gränderna. Även här är det utsikt mot torget nedanför och här är du i nivå med takåsarna. Golv av vackra vitpigmenterade och vaxbehandlade furutiljor samt ljusa väggar och snickerier. Intill sällskapsrummet ligger ytterligare ett sovrum med fungerande kakelugn.

Även detta sovrum har ett badrum ensuite. Badrummet är helkaklat med kalkstensgolv med golvvärme och är utrustat med handfat, vägghängd wc, dusch samt tvättpelare. På det övre planet finns även ett ytterligare sovrum med egen ingång (för närvarande igensatt) och fönster.

OMRÅDET

Här känner man historiens vingslag genom de många gamla fastigheterna, flera från 1600 och 1700-talen. Stadsdelen består av ett myller av smala gränder, vackra kullerstensgator och mysiga torg. Här finns Stockholms största utbud av restauranger, turistbutiker, ateljéer och muséer samt många underbara promenadstråk bl a längs med vattnet. Boendeparkering finns i området och boende i Gamla Stan får dessutom boendeparkering som gäller för hela Stockholms innerstad. Det går båtar till Nybrokajen, Gröna Lund, Hammarby Sjöstad och skärgården. Tunnelbana nås mindre än fem minuters promenad från bostaden och ett flertal bussar passerar stadsdelen. 

FÖRENINGEN

Brf Galatea 34 är en så kallad äkta bostadsrättsförening som i slutet av 1990 förvärvade fastigheten Galatea 3 och Galatea 4. Förening består av 5 bostadsrätter och en bostadsrättslokal och har låg skuldsättning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via länsförsäkringar där även kollektivt bostadsrättstillägg igår för medlemmarna. 

Varmvatten ingår i avgiften till föreningen.Uppvärmning sker genom direktverkande el och bekostas av lägenhetsinnehavaren själv. Driftskostnad som tillkommer för uppvärmning är ca 1000 kr/mån, el ca 570 kr och försäkring ca 200 kr (kollektivt bostadsrättstillägg igår för medlemmarna). Fiber tillkommer på 495 kr som läggs på avgiften. 

Föreningen tillåter kortidsuthyrning.

Juridisk person har inte möjlighet att förvärva. Föreningen kräver att bostadsrättsinnehavare är mantalsskriven på adressen.

1988 - 1990 Byte VA-stammar och el-stigare samt renovering av fasad, tak och trapphus.

2012-13 Renovering av fönster

2017 Målning av tak

Inga större reparationer är beslutade om.

image

Gamla stan

I Gamla stan uppstod det moderna Sverige. Här har fortfarande den politiska makten sitt säte och här förundras årligen tusentals turister över charmiga gränder, unik arkitektur och ambitiösa restauranger. I ett hörn av området hittar du Stockholms slott och Riksdagshuset, i ett annat kan du besöka Guide Michelin-krogar och i ett tredje njuta av både lugnet och utsikten på Riddarholmen. Här bor du tidlöst med historien ständigt närvarande. Samtidigt är Gamla stan inget museum ¬– det är en levande stadsdel som just nu utvecklas snabbt.

Upptäck detta område