Järla sjö

Garverigränd 7

Underbar ljus hörnlägenhet i Läderfabriken invid Järla Sjö med magnifik takhöjd ( 4,3 m) och fantastiska fönster och fransk balkong mot Järla sjö. Välplanerad fyra med möjlighet och rymd till att bygga till ett loftplan. Synliga pelare och balkar samt valvtak. Fönster med utsikt mot Järla sjö. Snyggt enhetskök från Kvänum. Stilrent badrum samt gästtoalett. Tvättpelare i badrum samt diskmaskin i köket. Mörkoljat rustikt plankgolv i ek. Stor hiss till våningsplan utan trappor i entréen. Förråd finns som tillhör lägenheten. Bra ekonomi i föreningen.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

4 / 114 m2

Pris / Bud

8 395 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

3

Hiss finns

Avgift

6 392 kr/mån

värme VA, Ownit(100 Mbit) och kabel-tv

Kontakta mäklare

Järla sjö

Interiör

Genomgående och luftig fyra utöver det vanliga med en magnifik takhöjd och fantastiska dubbla fönsterpartier samt fransk balkong mot Järla sjö. Denna lägenhet erbjuder den vackra industricharmen med upp mot 4,3 meter i tak med takvalv och stålbjälkar. Här har man vacker utsikt mot Järla sjö från det sociala vardagsrummet som är kärnan i lägenheten där kök, matsal och vardagsrum möts. Det stilrena Kvänum köket erbjuder gott om förvaring och arbetsyta samt har en justerbar köksö. Sovrummen med garderob i respektive rum ligger i fil mot den öppna ljusgården med stora fönster där de två mindre sovrummen är rymliga och passar perfekt som barnrum/ungdomsrum/arbetsrum alternativt gästplats. Det större sovrummet erbjuder plats för stor dubbelsäng samt befintlig garderobsvägg. Snyggt helkaklat badrum med badkar,dusch, wc och tvättpelare. Likaså gästtoalett. Den välkomnande hallen erbjuder plats för förvaring samt möjlighet till arbetsplats och bibliotek i inre delen. Sammantaget ett mycket trevligt och barnvänligt boende på lugn gata med närhet till vatten och härliga naturområden.

Fastigheten är härligt belägen invid Järla sjö där man om sommaren kan slänga på sig en badrock och promenera ner till någon av badbryggorna som man finner inom 2 minuters avstånd. Bra kommunikationer med flertalet bussar och saltsjöbanan som man snabbt tar sig in till Slussen inom några få minuter. Gångavstånd till mataffär i området men även nära till trevliga köpkvarteret i Sickla samt till Nacka Forum. Ett flertal bra förskolor och skolor finns inom gångavstånd. 

Förening

Läderfabriken tog priset som Nackas stadsbyggnadsutmärkelse 2014 . Belägen vid Järlasjöns strand och byggdes år 1888 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. Här har Oscar Properties byggt  lägenheter, från 19 kvadratmeter med loft till 146 kvadratmeter stora penthouselägenheter med terrasser och fri utsikt över vattnet. Inflytt skedde under 2013.

Brf Läderfabriken är en äkta förening som upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt.  I föreningen finns ett flertal moderna gemensamhetsytor i form av gym, biorum, lekrum för barn samt hund-spa. Lekrummet ligger i anslutning till gymmet, en stor glasvägg skiljer dessa åt. I byggnaden finns även cykelrum, barnvagnsrum och två garage med totalt 19 platser i två olika storlekar. De större platserna kostar 1 075 kr/mån och de mindre 975 kr/mån. Det finns även parkeringsplatser runt huset och i området.

Lägenheterna i den ursprungliga delen har stora fönster med fantastiska ljusinsläpp. Stålbalkar och pelare är synliga och förstärker tillsammans med den generösa våningshöjden den industriella karaktären. Vissa lägenheter har loft som kan användas som sov- eller arbetsplats. Alla lägenheter har mörka oljade plankgolv av ek. Dörrarna är svarta med vita karmar. Köken är specialdesignade för projektet och tillverkade av Kvänum. Badrummet är en kombination av mattsvarta hexagonala plattor på golvet och vita plattor satta I tegelförband på väggarna. Porslinet är en modern version av 20-talets rustikt eleganta badrum, inte ovanliga på hotell och restauranger i New York. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt.

Fastighet

Vid ombyggnaden från kontor till bostäder har Oscar Properties strävat efter att förstärka byggnadens industriella karaktär och ursprung både på insidan och utsidan. De nya påbyggda delarna, delvis klädda i corten-plåt med svarta spröjsade fönsterpartier, anspelar på äldre industriarkitektur med ett modernt uttryck som gör att de smälter in väl i miljön men också är tydligt nutida. Två ljusgårdar bryter upp byggnaden. De ger ljus åt lägenheterna och mycket stämning med sina genomgående belysta balkar och planteringar. En del lägenheter nås direkt via spänger genom den ena ljusgården. Spängerna, balkong- och franska balkongräcken är utförda med svart smide.

Alla

Stockholm är en storstad med hundratals mindre stadsdelar. En stad full av både stadsplanerade och inofficiella områden. En plats där varje del har sin unika karaktär, speciella kännetecken och unika sammansättning av människor, restauranger, butiker och arbetsplatser. Ibland går gränserna ordnat och rakt, andra gånger är de i en ständig förflyttning. Stockholm expanderar och Alexander White är med när den nya staden och de nya stadsdelarna växer fram.

Upptäck detta område