Östermalm / Vasastan

Odengatan 14

Totalrenoverad och sällsynt inbjudande sekelskiftestrea med ljuvlig utsikt över Lärkstan och balkong med kvällssol. Mycket välplanerat med öppen social planlösning mellan vardagsrum och påkostat kök från Nolte. Två rymliga sovrum och balkong mot föreningens fina gård. Genomgående högt i tak och bevarade detaljer såsom höga golvsocklar, franska pardörrar, speglade nischer och stuckatur. Eftertraktat läge med massvis av krogar och butiker i kvarteren samt mycket goda kommunikationer. Förening med god ekonomi i vackert hus från 1885.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 93 m2

Pris / Bud

8 975 000 kr
Senaste bud: 9 300 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

2

Avgift

3 928 kr/mån

Värme, Vatten. Obl. tillägg bredband 135 kr, kabel-tv 64 kr/mån

Kontakta mäklare

Östermalm / Vasastan

Odengatan 14

Interiör
Hall
Välkomnande hall med bra plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i garderob. Hallen har golvvärme och öppnar upp till lägenhetens samtliga rum.
Vardagsrum/kök
Vardagsrummet ligger i en social öppen planlösning med köket. Rummet präglas av rymd med högt i tak och ett fint ljusflöde via tre stora fönster med vacker utsikt. Luftiga ytor med plats för soffgrupp och övrig möblering.
Köket har mycket gott om förvaringsutrymmen bakom luckor i en varmblå ton samt generösa arbetsytor på bänk i carraramarmor. Rymlig matplats för stora sällskap. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, separat kyl och frys. Samtliga vitvaror från Bosch.
Sovrum 1
Master bedroom är inbjudande i lugnt gårdsläge med gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Utgång till balkong.
Balkong
Trivsam balkong med kvällssol och utsikt över öppet och grönskande gårdslandsskap. Plats för balkongmöblemang och växter.
Sovrum 2
I fil med master bedroom finns det andra sovrummet. Detta används idag som arbetsrum. Väl tilltagen förvaring i garderobsvägg.
Badrum
Helkaklat badrum i Italiensk kalksten. Utrustningen består av Kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handfat med förvaring i kommod, spegel med infälld belysning från Flos, dusch och vägghängd WC. Golvvärme och infällda spotlights.

Renoveringar i lägenheten
Nuvarande ägare lät utföra en omfattande renovering vid sitt förvärv 2015 innefattande:
- Samtliga ytskikt; Målade väggar, nya golv i vitbetsad ek och el fräst i väggarna.
- Nytt påkostat kök från Nolte med exklusiva vitvaror från Bosch. 
- Nytt förstorat badrum kaklat i Italienk sandsten med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Förening
Brf Trasten 20 består av två flerbostadshus uppförda mellan 1894 - 1895. Föreningen äger marken och upplåter idag 20 lägenheter med bostadsrätt samt tre lägenheter (två rum och kök) och en lokal med hyresrätt. Totalyta om 1.979 kvm, varav 1.834 kvm utgör lägenhetsyta och 145 kvm utgör lokalyta. Brf Trasten 20 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2001 och har en stabil ekonomi med låg belåning. På tomten finns två vackra grönskande innergårdar stillsamt belägna med sittgrupper och grillplatser. På bottenvåningen i gårdshuset finns tillgång till en stor välutrustad tvättstuga. Som medlem har man även tillgång till sopsortering. I gatuhuset finns barnvagnsförråd samt styrelserum. 

ComHems basutbud på f.n.18 kanaler kommer mot en obligatorisk avgift på 64 kr/mån. Föreningen är ansluten till Stokabs fibernät och har bredband genom Ownit 100/100Mbit, 135 kr/mån som en obligatorisk avgift. Överlåtelseavgift om 1.138 kr betalas av köpare. Pantsättningsavgift med 455 kr debiteras pantsättaren. 

Utförda renoveringar
Stammar byttes 1975/1976 och har spolats 2006.
Fönstren mot gatan kittades och målades 2007.
Trapphusrenovering 2007.
Yttertak målades 2009.
Hissen renoverades 2017. 

Kommande renoveringar
Eventuellt fönsterrenovering under 2019, beslut ännu inte taget.