Östermalm

Linnégatan 38

Visa alla bilder

Fantastisk hörnlägenhet, renoverad i högsta standard, belägen i välskött sekelskiftesfastighet med toppläge invid Östermalmstorg. Utsökta och exklusiva materialval. Tilltalande planlösning med många vackra originaldetaljer bevarade.

Rum & Storlek

2 / 88 m2

Pris

10 750 000 kr

Avgift

2 733 kr / mån

Våning

2

Hiss

Ja

Visning

Karta

Planlösning

floor-plan

Kontaktuppgifter:

Gabrielle Ekelund

070-878 38 78 gabrielle.ekelund@alexanderwhite.se

Interiör

Med ett attraktivt och centralt läge invid Östermalmstorg ligger denna fantastiskt tilltalande och exklusiva sekelskiftesvåning som totalrenoverats i högsta standard under 2018. Här blandas vackra ursprungsdetaljer med moderna materialval och funktioner. Våningen har en mycket tilltalande öppen planlösning mellan kök och sällskapsdel samt ett sovrum i hörnläge med öppen spis. Många bevarade detaljer från byggnadsåret såsom ljust oljade parkettgolv, höga spröjsade fönster, pardörrar, burspråk, öppen spis och en generös takhöjd om 3,25 m. Färgsättning och materialval harmoniserar genom hela våningen vilket skapar en fantastisk känsla av exklusivitet. 

När man kommer in i våningen möts man av en hall, där såväl, väggar, tak som snickerier är målade i dramatiskt svart. Svart marmorgolv med golvvärme. Säkerhetsdörr. Gästwc med tvättmaskin innanför platsbyggd förvaring. Vägghängd wc och handfat. Modern, snygg tapet från Kelly Wearstler Design (vilken har inrett och designat hus till bl a Cameron Diaz och Gwen Stefani). Svart marmorgolv med golvvärme.
Underbart kök med stora arbetsytor, gott om förvaring och köksö, ritat och platsbyggt av Himlekök. Alla draglådor är i ek och knoppar och handtag från Buster and Punch. Extrabrett kylskåp i rostfritt med automatiserade, reglerbara hyllor och frys med ismaskin, elugn från Gaggenau samt en köksfläkt. Gasspis med 5 lågor från Smeg samt integrerad diskmaskin från Miele. Golv, bänkskivor och stänksskydd är av Oriental Grey kalksten. Ett unikt och smakfullt byggt vinrum helt i glas. Tempererat- och med dimbar Led-belysning. 
I öppen planlösning från köket har man en mycket trivsam sällskapsavdelning. Detta skapar ett rum med fantastiskt sociala umgängesytor. I rummet finns också ett synnerligen vackert burspråk som vetter mot Linnégatan. Ljust oljad stavparkett. 
Trivsamt och generöst sovrum med hörnläge. Ritade och platsbyggda garderober i vitlaserad ek med dimbar Led-belysning och mycket gott om förvaring. Knoppar även här från Buster and Punch. Under fönstret har man byggt en fin sittbänk med en skräddarsydd dyna. Öppen spis. Eftersom rummet är så generöst tilltaget finns det gott om möjlighet att skapa ett "rum i rummet". Ljust oljad stavparkett. 
Duschrum med duschvägg av glas, platsbyggd svart kommod med handfat, vägghängd wc, handdukstork och svart marmor på såväl väggar som golv. Golvvärme. 

Man har även berett för projektorduk i sovrummet samt vägghögtalare i sovrum, vardagsrum och kök. Det finns två antennuttag, ett i köket samt ett i sällskapsrummet.  

 Förening

Brf Sjöhästen är en äkta bostadsrättsförening, org.nr 716420-0565 och består av fastigheten på Linnégatan 38.
Fastigheten uppfördes 1906 och byggdes om 1932. Föreningen förvärvade fastigheten 2000.  
Fastigheten består av 16 lägenheter med bostadsrätt och accepterar inte juridisk person. Två hyreslokaler och ett mindre förråd hyrs ut. Beträffande medlemsskap se §25 i föreningens stadgar. 
Com Hem för TV och Ownit AB för bredband. Fiber är indraget i lägenheterna. 
För den ekonomiska redovisningen ansvarar Princip Redovisning AB.
Bostadsarea 2099 kvm, lokalarea 396 kvm
Skuld kr per kvm/år: 4 954. 

Säljaren disponerar ett vindsförråd. 

Fastighet

Utförda renoveringar:
2002 Byte av samtliga elstigare samt elrelaterade arbeten.
2003 Tak-, fasad- och balkongrenovering.
2005 Energisparanläggning samt monteing av skydd mot snöras från tak.
2007 Renoveringsåtgärder i källarplan
2008 Renovering av trapphus, inklusive ny port i entrén samt installering av säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter.
2011 Ny undercentral för fjärrvärme, ombyggnad av tvättstugan samt ny maskinpark.
2012 Uteplats på gården och nya utemöbler, fönsterbyte i hyreslokalen.
2013 Installation av bredband och fibernät.
2014-15 Omläggning av taket, renovering av takterrass. Uppfräschning av entrén mot Jungfrugatan samt ny port med automatik. 
2016 Takförsedd cykelförvaring
2017 Byte av horisontella stammar i gatuplan samt fönsterbyte i hyreslokal. 
Partiellt stambyte ske i samband vid renovering av kök och våtutrymmen. 
Föreningen har speciella förordningar som gäller vid renovering av lägenheterna. 

Gemensamma utrymmen: 
Tvättstuga på vinden.
Gemensam takterrass.
Grovsoprum, tidnings- och glassamlare i källarplan. 
Cykelställ under tak på gården.