Vasastan

Frejgatan 15, 5 tr

Högst upp i huset med utsikt över takåsarna och garage i huset finns denna ljusa sekelskifteslägenhet. Med en takhöjd om ca 3,4 meter upplever man en underbar rymd i bostaden. Lägenheten renoverades varsamt 2016 med trevliga materialval och fin färgsättning. Bra planlösning och bevarade detaljer så som vackra furugolv, höga golvsocklar, speglade pardörrar, stuckatur och en fantastisk takhöjd. Rymligt badrum en suite med tvättpelare. I hallen finns en gäst-wc. Grått kök med handtag från Superfront, franskt kakel och stenskiva av Verde Guatemalamarmor. Byggnaden och föreningen är välskött med de stora renoveringarna bakom sig.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 68 m2

Pris / Bud

4 975 000 kr
Senaste bud: 5 050 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

5/5

Ej hiss

Avgift

2 147 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV

Kontakta mäklare

Vasastan

Interiör

Genomgående grålutade golv och harmoniska färgval på väggar. Inbyggd förvaring på båda sidor i hall och ingång till gäst-wc med Marrakechklinker och vitt kakel med kontrasterande fog. Grått kök med beslag från Superfront, mörkgrön bänkskiva i Verde Guatemala-marmor som hämtas upp i fönsterbänk. Franskt falsat kakel. Kolfilterfläkt. Blandare från Tapwell. Fullutrustat kök med vitvaror såsom ugn, induktionsspis, mikrovågsugn och diskmaskin från Siemens. Eluttag med pop-up-funktion underlättar i vardagen. Härligt vardagsrum med fönster ut mot gata. Möjligt att ta upp öppning i vägg alternativt installera pardörrar in mot kök. Sovrum med förvaring i garderober på bägge sidor. Dubbeldörrar in till badrum en suite med tvättpelare från Siemens, Marrakechklinker och vitt kakel med kontrasterande fog. Dusch- och handfatsblandare från Tapwell. Dusch med glasvägg och gott om förvaring vid tvättpelaren. Golvstående wc, bra förvaring i kommod. Bostaden har totalrenoverats under 2016. Källarförråd om ca 8 kvm.

Förening

Bostadsrättsföreningen Brf Morkullan 32 är en äkta bostadsrättförening med adresserna Frejgatan 15 och Birger Jarlsgatan 112. Förenigen äger marken. Huset uppfördes 1909, föreningen köpte fastigheten 1989 och består av 23 lägenheter och 4 lokaler. Den totala boytan är 2 449 kvm och lokalytan är 569 kvm. Com Hem är leverantör av kabelTV.

Fiberbredband via valfri leverantör. Tvättstugan är belägen i källaren med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. I entrén finns grovsovrum och ett kombinerat barnvagnsrum/cykelrum. Gemensam innergård som skapats av en trädgårdsdesigner med stenläggning, växter, utemöbler och grill. Garage med 6 bilplatser (för närvarande kö).

Renoveringar

- 2018 Installation av fiber
- 2017 renovering av fönster och balkongdörrar samt stamspolning.
- 2013 stamspolning och fasadrenovering.
- 2010 renovering av garaget och omläggning av innergården.
- 2007 nya maskiner i tvättstugan.
- 2006 trapphusrenovering.
- 2004 målning av fönster
- 200 målning av taket
- 1990 fönsterrenovering.
- 1989 byte av samtliga stammar och elstigare.
- 1989-90 byggdes 4 vindslägenheter och taket lades om
- 1990 installerades ljudisolerat glas i fönster mot gata

Kommande renoveringar: Ommålning av tak. Finansieras genom avsatt kapital. 

Det finns ingen planerad avgiftsförändring. Juridisk person accepteras ej. 

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Område

Denna del av Vasastan tillhör de absolut mest eftertraktade stråken och har ökat i popularitet den senaste tiden. Många bra restauranger är etablerade här, såsom Balzac, Svartengrens, Sirap, Meno Male, Mahalo, M.O.A.S, Las Brasas, Café Nero, Bucco Nero, Babette och Kale & Crave. 7-11, två stycken Ica och en Konsum ligger ett stenkast bort. Gillar du grönområden har du nära till Vanadislunden, Hagaparken och Lill-Jansskogen. Här finns utmärkta kommunikationer i form av T-bana och buss vid Birger Jarlsgatan, Odengatan och Valhallavägen, Odenplan samt Sankt Eriksplan. Du har även nära till tågtrafiken vid Östra Station. 

Alla

Stockholm är en storstad med hundratals mindre stadsdelar. En stad full av både stadsplanerade och inofficiella områden. En plats där varje del har sin unika karaktär, speciella kännetecken och unika sammansättning av människor, restauranger, butiker och arbetsplatser. Ibland går gränserna ordnat och rakt, andra gånger är de i en ständig förflyttning. Stockholm expanderar och Alexander White är med när den nya staden och de nya stadsdelarna växer fram.

Upptäck detta område