Östermalm

Skeppargatan 52A

Renoverad tvåa med balkong nära Karlaplan och Östermalmstorg i vackert sekelskiftes hus som erbjuder generös takhöjd. Yteffektiv med fokus på social yta. Välskött förening med låg skuldsättning. Separat sovrum med plats för stor säng. Luftigt vardagsrum, kök och matsal i öppen planlösning. Mycket inbyggd förvaring samt tvättpelare i hallen. Helkaklat badrum med dusch och toalett. Generöst med skåpförvaring samt diskmaskin i kök. Nära stadspuls och natur.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 53 m2

Pris / Bud

5 695 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

1

Ej hiss

Avgift

2 231 kr/mån

Vatten, Hushållsel, Värme, Kabel-TV (grund) och balkong

Kontakta mäklare

Östermalm

Interiör

En perfekt disponerad tvåa med balkong ut från kök/vardagsrum mot mysig innergård. Genomgående vackra vitoljade furugolv samt stilrena ytskikt i gråa nyanser. Attraktivt läge på Östermalm där du bor ett kort promenadavstånd till Östermalmstorg och city. 

Välkomnande hall med gott om avhängning och förvaring i den platsbyggda förvaringsbänken. Grått klinkergolv med elburen golvvärme. Härifrån ansluter det helkaklade badrummet med spotlights i tak samt elburen golvvärme.Vidare i den inre hallen så har man man en tvättpelare samt snygg platsbyggd garderob med stilrena picky living luckor. Här rymms det mesta man behöver i förvaringsväg. 

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot matsalsdelen och köket där rummet flödar i ljus tack vare tre stora fönsterpartier. Här har man öppna möbleringsmöjligheter och balkonger blir som ett extra rum den varmare delen av året där man kan njuta av gasolgrillen. Det välutrustade köket från HTH erbjuder gott om arbetsyta och skåpförvaring. Neutralt med vita luckor i kobination med lyxig Carraramarmor och välutvalda hantag med läderdetalj.

Sovrum i lugnt läge med fönster mot lugn innergård. Plats för dubbelsäng och annan förvaring. Vita ytskikt samt heltäckningsmatta. 

Mycket välhållen lägenhet som totalrenoverades för tre år sedan då man även drog om elen. 

 

 

Perfekt Östermalmsläge med närhet till det mesta, som Karlaplan med Fältöversten, Östermalmstorg med saluhall och Åhlens samt Strandvägen och Djurgården. Dessutom finns här många trevliga och populära restauranger och caféer, som tex kvarterskrogen Broms. 

 

 

Förening

Brf Kumlet 15 bildades 1973 och är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen upplåter 25 bostadsrättslägenheter samt tre lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Vid överlåtelse tar föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1138 kr (betalas av köparen) samt pantsättningsavgift på ca 455 kr. Väldigt låg skuldsättning samt har pengar i kassan. Det finns idag inte beslutat om någon avgiftsändring eller större renoveringar av fastighetens hus. TV distribueras via ComHem och baskanalerna ingår i avgiften. Fiber är indraget och medlemmarna tecknar individuella avtal.

Byggnad

Kumlet 15 är en vacker och välskött fastighet med gathus samt gårdshus anno 1887/1891. Det finns garage med plats för fem bilar av normal storlek samt en dubbelplats för två små bilar. Separat kö tillämpas. Kostnad cirka 950 kr/månad. Gemensamma utrymmen i form av tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Styrelserum finns i källare och som medlem har man tillgång till cykelförråd samt två gemensamma innergårdar. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Utförda renoveringar
Rörstambyte 1974 
Elstigar 1974 
Takplåt bytt på gårdshus c:a 1995, Tak på gatuhus ommålat drygt cirka 10 år sedan 
Fasad på gårdshus och gatuhus 2003-2010, fönster 3-glas fönster installerade 
Utvändiga fönster renoverade och målade 2010, isolerglas monterat invändigt 2011 
Trapphus målat cirka 1995
Byte av elradiatorer 2002 
Tvättstuga fick ny torktumlare 2010 och två nya tvättmaskiner 2014 
Gård sockeltätad 2014 
Spolning av stammar samt OVK- besiktning 2014
Målning samt renovering av takplåt gatuhus, fiberinstallation samt målning trapphusfönster 2016

Ny garageport 2017

Pågående målning trapphus 2018

 

Alla

Stockholm är en storstad med hundratals mindre stadsdelar. En stad full av både stadsplanerade och inofficiella områden. En plats där varje del har sin unika karaktär, speciella kännetecken och unika sammansättning av människor, restauranger, butiker och arbetsplatser. Ibland går gränserna ordnat och rakt, andra gånger är de i en ständig förflyttning. Stockholm expanderar och Alexander White är med när den nya staden och de nya stadsdelarna växer fram.

Upptäck detta område