Södermalm

Nytorgsgatan 21A

Exklusiv vindsvåning mellan Mosebacke och Nytorget. 3,5 rok om totalt 80 kvm med 4,4 meter till nock. Öppen spis och rymlig terrass med genomgående öppen planlösning som med takfönster bjuder på ett mycket generöst ljusinsläpp. Utmärkt läge mellan Nytorgets puls och restaurangliv samt kulturkvarteren kring Mosebacke och Katarina kyrka. Genomgående exklusiva materialval i stilrena toner. Lågt belånad förening med låga avgifter och två hyresrätter kvar samt 5 lokaler.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3.5 / 77 m2 + 3 m2

Pris (Accepterat pris)

9 400 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

5

Hiss finns

Avgift

2 922 kr/mån

Värme, Vatten

Kontakta mäklare

Södermalm

INTERIÖR

Välkomnande entré med luftig känsla tack vare den höga takhöjden och ljusinsläppet från ett av takfönstren. Här finns goda avhängningsmöjligheter, platsbyggt skoskåp och inbyggt diskret nyckelskåp. Påkostat italienskt klinkergolv med metallskimmer. En frostad glasdörr leder in till det välutrustade badrummet med högblanka vita kaklade väggar och samma exklusiva klinkergolv som bostadens entré. Här finns också fönster mot föreningens trädgård, en stor spegel på distanser på ena väggen, inbyggd tvålpump, platsbyggda förvaringslådor och integrerade tvättmaskin/torktumlare. Vägghängd WC som underlättar vid städning. All vattenarmatur via Hans Grohe, handfat från Villeroy & Boch och automatisk tändning och släckning av belysning. Glasdörr till duschen (som rymmer badkar) och väggnisch för badrumsflaskor. 

Från entrén kommer man även in till det stora sovrummet med gott om utrymme och förvaring via platsbyggda garderober, lådhurts samt en kattvind. Fin mörk heltäckningsmatta (ej limmad, trägolv under). Från rummets fönster har man fri utsikt över grönska och låg bebyggelse. Bostadens andra sovrum kan förslagsvis användas som barnrum eller arbetsrum. Ljusinsläpp från en av takkuporna med samma fina och fria utsikt. 

En härlig känsla av ljus och rymd finns i sällskapsytorna. Vardagsrum, terassen, kök och matsalsplats har ett genomtänkt flöde med öppna ytor och stort ljusinsläpp. Här finns bostadens vackra öppna spis placerad i mitten. Den soliga takterrassen med lugnt och skyddat läge om 7,5 kvm har plats för både soffgrupp, stora växter, värmelampa och grill. Här sitter man rofyllt och tyst trots det centrala läget. Lägenheten är utrustad med den senaste tekniken med flera förvalda ”behovsknappar” där man är uppkopplad mot Control4 vilket gör att man kan styra lägenheten från mobilen, både med ljus, bild och ljud genom inbyggda högtalare. Fyra takfönster varav ett öppningsbart fönster med fjärrkontroll och stora glasskjutdörrar skapar en fantastiskt ljusinsläpp.

Det platsbyggda köket är välutrustat med alla tänkbara bekvämligheter och kvalitetsmaterial/maskiner såsom ljus arbetsbänk i sten av silestone, diskho Claron, kran med utdragbar dusch från Grohe, stänkskydd i härdat glas med vastapet bakom samt rostfri diskmedelspump. Kökets vitvaror består av integrerad/inbyggd diskmaskin, induktionshäll, integrerad mekanisk frånluftsfläkt, varmluftsugn i ståhögd, kyl/frys samt en vinkyl med inbygd ledbelysning. De påkostade vitvaror är alla från Miele förutom vinkylen som är KCC. I anslutning till köket finns en matsalsplats som gott och väl rymmer plats för 8 personer.  

Charmfyllt vardagsrum som har kontakt med köket och matsalen vilket ger ett naturligt flöde mellan rummen. Smart platsbyggd möbel, sideboard, med infälld ”rgb.led” slinga i toppskivan som gör att man kan välja färgkulör och mjuk belysning ovan och under möbeln. Ljus strömmar in från takterassens skjutdörrar två takfönster och takkupan i rummet. Vacker och fri utsikt från takkuporna tack vare att de endast finns ett lågt enplanshus framför, en kulturbyggnad med vacker trädgård. Här ser man även Katarinas kyrktorn och flera av Södermalms landmärken. En stegtrappa leder från vardagsrummet upp till det rymliga loftet som har en yta om ca 8 kvm. Loftet ger en studiokänsla eftersom det omges av halvglasväggar, två takfönster och har full ståhöjd och utsikt över själva bostaden.

OMRÅDE

Lugnt område mellan Nytorgets puls och restaurangliv samt kulturkvarteren kring Mosebacke och Katarina kyrka.  I samma kvarter finns populära brunch-restaurangen Greasy Spoon och längre ner på gatan finns några av Stockholms mest välbesökta restuaranger och caféer. Från Södra Teaterns terrass kan alla beundra Gamla Stan, Skeppsholmen och resten av den centrala storstadens skönhet. Om man vänder sig mot öster och tar sig inåt upptäcker man sedan ett område fullt av små krogar, butiker och vackra fastigheter ner till Nytorgets puls med bland annat populära restaurangen och matbutiken Urban Deli och Nytorget 6.

FÖRENING

Fastigheten byggdes år 1906 och Brf Tjärhovet är en lågt belånad äkta bostadsrättsförening med stabil ekonomi. Föreningen byggde 2012 om vindarna till bostadsrätter och sänkte därmed avgifterna med 30 %. Den totala belåningen är ca 3,2 mkr. Föreningen består av  30 bostadsrätter, 2 hyresrätter och 5 hyresrättslokaler. Föreningen äger marken. Föreningen godkänner delat ägande. 

Juridisk person godkänns inte som medlem och föreningen tillåter inte att lägenhet används som övernattningslägenhet.

Köparen belastas överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet. En pantsättningsavgift tas ut om 1% av prisbasbeloppet.

För renoveringar och information om föreningens ekonomi se årsredovisning och underhållsplan. 

Alla

Stockholm är en storstad med hundratals mindre stadsdelar. En stad full av både stadsplanerade och inofficiella områden. En plats där varje del har sin unika karaktär, speciella kännetecken och unika sammansättning av människor, restauranger, butiker och arbetsplatser. Ibland går gränserna ordnat och rakt, andra gånger är de i en ständig förflyttning. Stockholm expanderar och Alexander White är med när den nya staden och de nya stadsdelarna växer fram.

Upptäck detta område