Östermalm / Vasastan

Valhallavägen 46

Inbjudande och luftig sekelskiftestvåa i högt läge med fin utsikt över Valhallavägsallén. Underbart burspråk, högt i tak och många bevarade detaljer såsom kakelugn, fiskbensmönstrad ekparkett, franska pardörrar, stuckatur och takrosett. Trivsam planlösning med våningskänsla. Välskött förening i vackert hus från 1909.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 73 m2

Pris / Bud

4 975 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

5

Hiss finns

Avgift

4 142 kr/mån

Värme, Vatten, Bredband

Kontakta mäklare

Östermalm / Vasastan

Interiör
Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i garderober. Pardörrar leder till vardagsrummet och ytterligare dörr direkt in i köket.
Vardagsrum
Luftigt och vackert rum med stort burspråk och flera fina detaljer såsom takstukatur, takrosett och fungerande kakelugn. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrig möblering. Fin utsikt över Valhallavägens allé.
Kök
Bra förvaring bakom vita luckor och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Rymlig matplats för ca 6 personer.
Sovrum
Inbjudande rum med plats för dubbelsäng med mer. Ingen insyn och god förvaring i två stora garderober.
Badrum
Helkaklat och fräscht badrum med dusch, handfat och WC.

Förening

Brf Morkullan 20 är en äkta bostadsrättsförening i byggnad anno 1909. Totalt disponeras 2.105 kvadratmeter lägenhetsyta och 168 kvadratmeter lokalyta med entréer på Valhallavägen 44 och 46. Föreningen äger marken och omfattar 24 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Fiberbredband från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Kabel-tv distribueras från Com Hem. Överlåtelseavgift om 2.5 % av rådande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift om cirka 500 kr betalas av pantsättaren. Energideklaration utförd 2009-03-24, 115 kWh/m².

Som medlem har man tillgång till tvättstuga och cykelrum från innergård. Barnvagnsförråd nås smidigt via entré på Valhallavägen 46. Den lugna och trevliga innergården erbjuder grillmöjlighet.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2031. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-05-02).

Genomförda renoveringar
2017 – Fasad mot gata
2017 – Fönster
2017 – Tak 
2016 – El i hängrännor och stuprör installerades mot Valhallavägen
2012 – Trapphusrenovering och reparation samt målning av yttertak 
2012 – Underhåll av skorstensstocken
2005 – Fasad mot innergård
2003 – Tvättstuga
1982 – Elstigar och stambyte av lodräta stammar

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade.
2019 Målning portar samt trapphus gårdshuset. Dessa finansieras med kassan.
Inom en 5 års-period byte av stammar i källaren (horisontella).

Alla

Stockholm är en storstad med hundratals mindre stadsdelar. En stad full av både stadsplanerade och inofficiella områden. En plats där varje del har sin unika karaktär, speciella kännetecken och unika sammansättning av människor, restauranger, butiker och arbetsplatser. Ibland går gränserna ordnat och rakt, andra gånger är de i en ständig förflyttning. Stockholm expanderar och Alexander White är med när den nya staden och de nya stadsdelarna växer fram.

Upptäck detta område