Hammarby Sjöstad

Ljusslingan 36, vån 6

Fantastisk hörnlägenhet med panoramavy över Hammarby Sjö i högt insynsskyddat läge. Belägen i Lumafabriken anno 1930 med stram funktionalistisk arkitektur. Perfekt planerade kvadratmeter erbjuder öppen planlösning mellan sällskapsrum och kök. Generös balkong med slående utsikt. Attraktivt läge nära båtar till Södermalm och Nybrokajen, välrenommerade restauranger, bussar och tvärbana.
  • Bilder
  • Planlösning
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 54 m2

Pris / Bud

4 750 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

6

Hiss finns

Avgift

3 303 kr/mån

Värme, Vatten

Kontakta mäklare

Hammarby Sjöstad

Interiör

Magiskt vardagsrum med generösa fönsterpartier ger en slående vy över Hammarby Sjö och dess vackra belysta kajer. Två gavelfönster ger härligt dagsljus och bjuder på utsikt mot Hammarbybacken. Lättmöblerade ytor med naturlig plats för soffgrupp och matsalsmöbel. Dubbeldörrar leder ut till ogenerad balkong med panoramavy. Social öppen planlösning mellan vardagsrum och arbetsvänligt kök. Köket har gott om plats till förvaring och goda arbetsytor via bänkskivor i Corian. Maskinell utrustning bestående av ugn, häll, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. 

Insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Ypperlig förvaring genom smakfullt garderobssystem med praktiska skjutdörrar. 

Väl avvägt badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Vikbar duschvägg i glas avgränsar duschhörna. Tvättmöjligheter via tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i tak belyser spegel, tvättställ med kommod och WC. I övrigt utrustat med golvvärme och handdukstork. 

Entré till hall via säkerhetsdörr. Bra förvaring genom höga garderober med skjutdörrar. Genomgående ljuslaserade trägolv.

Förening

Brf Glödlampsfabriken ligger belägen i gamla Lumafabrikens spektakulära lokaler i Hammarby Sjöstad med anor från 1930-talet. Bostäderna stod inflyttningsklara januari-mars 2010. Föreningen äger marken. Föreningens hemsida: www.glodlampsfabriken.se

Antal bostadsrätter, lokaler mm
Föreningen består idag av 46 lägenheter och åtta radhuslägenheter med en total boyta om 5.310 kvm. De fyra lokaler som upplåts med hyresrätt har en total yta om 443 kvm och ger goda hyresintäkter. För närvarande är lokalerna uthyrda till yoga/osteopatstudio, skönhetssalong, företag som jobbar med ångpannor och en reklam- och designbyrå.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift 2,5 % av Pbb och eventuell pantsättningsavgift 1 % av Pbb betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, VA och kabel-tv med basutbud. Föreningen har haft oförändrade årsavgifter sedan bildandet 2009.

Andelstal i förening
1.1%

Kabel-TV och bredband
Kabel-TV och bredband distribueras av Com Hem.

Förråd
Lägenhetsförråd finns i källaren.

Gemensamma utrymmen
- Två större cykelförråd belägna vid porten, Ljusslingan 36.
- Innanför porten finns rum för barnvagnar.
- Soprum för hushållsavfall och källsortering finns i anslutning till porten.

Energideklaration
Energideklaration 166 kWh per kvm och år beträffande Ljusslingan 36, utförd 2012-08-27.

Driftkostnader för hushållet
Hushållsström cirka 500kr/mån
Försäkring cirka 228kr/mån

Alla

Stockholm är en storstad med hundratals mindre stadsdelar. En stad full av både stadsplanerade och inofficiella områden. En plats där varje del har sin unika karaktär, speciella kännetecken och unika sammansättning av människor, restauranger, butiker och arbetsplatser. Ibland går gränserna ordnat och rakt, andra gånger är de i en ständig förflyttning. Stockholm expanderar och Alexander White är med när den nya staden och de nya stadsdelarna växer fram.

Upptäck detta område