Östermalm

Karlavägen 70

Rymlig enrummare som enkelt kan återställas till en tvårummare. Absolut toppskick. Stort burspråk med fri utsikt över Östra Real och Karlavägsallén. Smakfulla, moderna och exklusiva materialval. Oljade parkettgolv, spegeldörrar och spröjsade fönster. Generös takhöjd. Brf med låg belåning i välskött och renoverad 20-talsfastighet.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 47 m2

Pris / Bud

4 990 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

1,5

Hiss finns

Avgift

1 428 kr/mån

Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (grundutbud)

Kontakta mäklare

Östermalm

Karlavägen 70

Interiör

Med ett attraktivt och centralt läge med närhet till Karlaplan ligger denna arkitektritade, mycket tilltalande och exklusiva 20-tals enrummare som totalrenoverats i högsta standard under 2017. Här blandas vackra ursprungsdetaljer med moderna materialval och funktioner. Lägenheten är ljus och har ett stort burspråk med utsikt över Karlavägsallèn och Östra Real. Luftig och tilltalande planlösning med gott om förvaring. Många bevarade detaljer från byggnadsåret såsom fiskbensparkett, höga spröjsade fönster, spegeldörrar, burspråk och en generös takhöjd om ca 3 m. Färgsättning och materialval harmoniserar genom hela våningen vilket skapar en fantastisk känsla av exklusivitet. Lägenheten är en ursprunglig 2-rummare och kan med lätthet återställas till ursprungsplanlösningen (se alternativ planlösning).


Tambur med platsbyggd, mycket smakfull och praktiskt hallmöbel i lackat stål. 
Kök från Sie Matic. Underskåp, bänskskiva och vask i Corian. Handgjorda beslag av stål. Kyl/frys Miele, häll och ugn Gaggenau. Kran från Vola. 
Rymligt rum med spröjsat fönster samt ett stort burspråk som vetter mot Karlavägen. Utbyggda djupa fönsterbrädor i marmorerat trä. Garderob. Förvaringssystem från Elfa.
Sobert och mycket smakfullt renoverat badrum med väggar, golv och tak i pigmenterad microcement, arkitektritad och platsbyggd belysning samt smidesinredning. Wc, dusch, handfat, golvvärme, handdukshängare i smide (ej uppvärmd) och tvättmaskin. Kranar från Vola.
Genomgående oljad fiskbensparkett, väggar och tak är målade i kemikalie- och plastfri lerfärg (bestående av kalk, vatten och naturliga pigment). Ny el är dragen i hela lägenheten. Isolerglas i fönstren mot gatan gör att ljudnivån mot gatan är mycket låg. 

Till lägenheten hör vinds- och källarförråd. Förråden är ca 5-6 kvm respektive ca 3-4 kvm.


 

Förening

Brf Brandvakten är en äkta bostadsrättsförening, org.nr  714000-2259 och består av adresserna Karlavägen 70 och Skeppargatan 57. 
Fastigheten uppfördes 1924. Bostadsrättsföreningen bildades 1970.  
Fastigheten består av 30 lägenheter med bostadsrätt och accepterar inte juridisk person. Tre affärslokaler och två lagerlokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. 
Com Hem för TV.  Fiber är indraget i fastigheten.
För den ekonomiska redovisningen ansvarar Fastighetsägarna Service Stockholm AB .
Bostadsarea 3419 kvm, lokalarea 253 kvm
Långfristiga skulder per den 31/12-17,  4 415 tkr. Skuld kr per kvm/år: 1 300 kr

Pantsättningsavgift 1% av pbb och överlåtelseavgift 2,5% av pbb betalas av köparen.
Föreningen har inte aviserat några förändringar av månadsavgiften. 

 

 

 

 

Fastighet

Genomfört underhåll och reparationer:
2013 Snöräcken har installerats på taken i linje med nya rekommendationer för fastighetsägare. En trapphiss installerades på Karlavägen 70, bekostad av Sthlm stad.
2015 Ny fjärrvärmecentral installerades. 
2016 Fasad och fönsterrenovering mot gård.
2018 Renovering av trapphus, avloppsstammar i källaren, fönster och fönsterdörrar. 
2019 Upprustning av gården.
För avskrivningsplan se årsredovisning. 

Gemensamma utrymmen: 
Tvättstuga i källaren
Cykelförråd, barnvagnsförråd

 

image

Östermalmstorg

Östermalmstorg är Östermalms hjärta och knutpunkt och här möter röda linjen stadsdelens omvittnade charm. Vid torget ligger den klassiska saluhallen och i alla riktningar sträcker sig gator fulla av restauranger och butiker. Runt och omkring Östermalmstorg bor invånarna mitt i en stor stad med ett internationellt storstadsutbud. Här heter kvarterskrogarna PA&CO, Riche och Teatergrillen. Söndagarna kan spenderas på Dramaten eller på Armémuseum och på kvarterets butiksskyltar står det Gucci, Louis Vuitton och Prada.

Upptäck detta område