Kungsholmen

Alströmergatan 6

Fint planerad sekelskiftestrea med balkong samt separat kök med stor matplats. Genomgående fina ekparketts och fiskbensparkettsgolv. Ljusa ytskikt samt gott om förvaring och möbleringsyta. Välskött fastighet och förening som håller låga avgifter samt är lågt belånad. Lugnt men centralt läge på Alströmergatan nära Vasastan, city och grönområden.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 79 m2

Pris / Bud

5 995 000 kr
Senaste bud: 6 100 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

1

Ej hiss

Avgift

3 271 kr/mån

Värme, Vatten, Bredband

Kontakta mäklare

Kungsholmen

Interiör

Välkomnade hall med bra avhängnings- samt förvaringsmöjligheter i befintlig garderobsmöbel. Härifrån öppnar den genomgående lägenheten upp med sovrum och kök mot gården samt vardagsrum och sovrum 2 mot gatan som är belägen på ett lugnt läge på Alströmergatan. 

Köket är mycket inbjudande och erbjuder en stor matplats. Fönster med djupa fönsterbänkar blickar ut mot den nyligen renoverade innergården. Stilrent Marbodahlkök med vita luckor och arbetsbänk i massivt trä i kombination med mosaikkakel. Generöst med skåp och arbetsyta. Välutrustat med spis med varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

Vardagsrummet är luftigt med vackert fönster mot Alströmergatan. Öppna möbleringsmöjligheter där man har plats för både matsalsdel samt social soffdel. Här har man fiskbensparkett på golvet. 

Sovrum 1 vetter mot innergården med dubbeldörrar ut mot balkongen. Gott om plats för stor dubbelsäng och skrivbord/byrå. Här rymms mycket klädförvaring i befintliga garderober. 

Balkongen ligger i skyddat läge med fin utsikt över den trevliga innergården. Den blir som ett extrarum under varmare delen av året.

Sovrum 2 som ansluter från hall och vardagsrum vetter mot Alströmergatan och erbjuder gott om plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang.

Helkaklat badrum med dusch och wc. Golv med elburen golvvärme. Plats för en mindre tvättmaskin. 

Sammantaget ett mycket trevligt läge på Kungsholmen där man bor nära grönområde, service, shopping samt restauranger. Centralt men lugnt läge där man i intill huset har mysiga bageriet Les petits boudins. Promenadstråk samt kommunikationer med buss och tunnelbana finns inom 2 minuters promenad avstånd. Här befinner man sig nära  gränslandet till Vasastan samt city. Trevliga dagis och skolor i närheten. 

 

Förening

Brf Alströmeragtan 4-8 bildades år 1999 är en äkta förening och består av 36 bostadsrättslägenheter samt 2 hyresrätter och 5 lokaler. Den omfattar adresserna Alströmergatan 4-8, gatu samt gårdshus. Föreningen äger marken och är en solid förening med lite lån som håller stabila och låga månadsavgifter. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Juridisk person godkänns ej som köpare. I avgiften ingår utöver värme och vatten även bredband. Huset är anslutet till ComHem. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Gemensamma utrymmen i huset är tvättstuga, barnvagnsrum, cykelförråd, soprum, källsortering, lokal samt trevlig arkitektritad innergård. 

Fastighet

Väcker fastighet i gott skick byggd 1913 och ritad av arkitekt Mauritz Lundstedt. Följande renoveringar har genomförts:

1978: Stambyte. Har sedan spolats några gånger samt kontrolleras varje år. Är i mycket bra skick

1997: Putsade fasaden

2006: Satte in balkonger

2007: Målade trapphus samt fönsterrenovering

2008: Målade tak och spolade stammar

2009: Renoverade tvättstuga samt gjorde OVK- besiktning

2010: Renoverade soprum

2011: Målade entré mot gatan, besiktiga taket, satte in snörasskydd och rännor samt drog in fiber

2012: Renoverade fönster

2013: Ventialtionskontroll samt spolning av stammar

2014: Nya hissar

2016: Renoverade innergården

2018: Stamspolade samt filmade och kontrollerade stammarna som är i mycket bra skick. Rutinmässig kontroll varje år.

 

 

Alla

Stockholm är en storstad med hundratals mindre stadsdelar. En stad full av både stadsplanerade och inofficiella områden. En plats där varje del har sin unika karaktär, speciella kännetecken och unika sammansättning av människor, restauranger, butiker och arbetsplatser. Ibland går gränserna ordnat och rakt, andra gånger är de i en ständig förflyttning. Stockholm expanderar och Alexander White är med när den nya staden och de nya stadsdelarna växer fram.

Upptäck detta område