Birkastan

Karlbergsvägen 48

Varmt välkommen till en lägenhet utöver det vanliga. Belägen högst upp i gathuset med balkong och fönster med utsikt över takåsarna. Lägenheten är mycket ljus med öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum. Till lägenheten har införlivats gårdstrapphuset där det nu finns ett praktiskt sovloft och ett arbetsrum. Välutrustat kök med bänkskiva i granit. Fräscht badrum med dusch, golvvärme och spotlights. Mycket stor klädkammare. Vackra furugolv. Välskött och lågt belånad fastighet.
  • Bilder
  • Planlösning
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 57 m2

Pris / Bud

4 995 000 kr
Senaste bud: 4 850 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

5

Hiss finns

Avgift

2 303 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud, Bredband

Kontakta mäklare

Birkastan

Karlbergsvägen 48

Interiör

Välkommen till en väldigt stilfull och charmig tvåa med lugnt gårdsläge, attraktivt belägen med närhet till både Sankt Eriksplan och Odenplan. 

Lägenheten ligger helt ostört högst upp i gathus från 1921. Utsikt mot lummiga gårdar i två väderstreck. Ett rikligt ljusinsläpp skapas tack vare det höga läget i fastigheten, den öppna planlösningen, samt den generös takhöjden. Välutrustat arbetskök i öppen planlösning med glashäll, ugn, diskmaskin, ny kyl/frys, bänkskiva i granit och stort härligt fönster. Köket öppnar upp mot ett stort sällskapsrum med plats för soffgrupp och matplatsdel. Inbjudande privat balkong med härlig utsikt. I det gamla trapphuset har man inrett ett sovloft med plats för en 1,40 m säng och en halvtrappa ner ett rum som är perfekt som kontor. Invid hallen ligger en stor klädkammare som skulle med ett ljusinsläpp t.ex. ett industriglas kunna användas som ett litet sovrum. Fräscht badrum med dusch, ekskåp, golvvärme och spotlights. Vitpigmenterade furugolv.


Lägenhetens tilltalande charm med sitt höga och ljusa läge - i kombination med föreningens goda ekonomi och det centrala men ostörda läget i Vasastan - gör detta till ett mycket tilltalande och eftertraktat boende.

Förening

Fastigheten Verdandi 3 bebyggdes 1921 består av gat-och gårdshus. 18 lägenheter. 1 676 kvm boyta, 97 kvm lokalyta. Välskött fastighet med låg belåning 2 204 kr/kvm. 

Föreningen följer en underhållsplan och byggnaden är i gott skick.
Utförda renoveringar:
1988: Samtliga stammar i gårdshuset bytta.
1990-tal: Vissa stammar i gathuset bytta.
2000: Renovering av trapphus
2007: Byte av elstigare 
2010: Renovering av samtliga fönster
2010: Renovering ytbeläggning innergård
2010: Byte av samtliga maskiner i tvättstugan2013-2014: Barnvagn och cykelförråd

2014: Byte av befintliga balkonger

2017: Uppdatering av elssystem i gemensamma utrymmen. Fiber.

2018: Stamspolning utan anmärkning. OVK.

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Undersökningsplikt