Mariatorget

Hornsgatan 29F

I vacker sekelskiftesfastighet, intill Mariatorget, finns denna tvårummare med högt i tak, öppen planlösning och uteplats! Detaljerna från år 1900 återspeglas i lägenheten genom stuckaturer, takros och betsat och lackat originalgolv. En välplanerad planlösning ger er ett privat sovrum men ett socialt kök och vardagsrum med dörrar mot uteplatsen. Cherry on top – den låga avgiften och föreningens goda ekonomi. Välkomna!
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 52 m2

Pris / Bud

4 350 000 kr
Senaste bud: 4 165 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

Hiss finns

Avgift

2 230 kr/mån

Värme, Bredband, Vatten, Sophantering

Kontakta mäklare

Mariatorget

Hornsgatan 29F

Förening

Brf Rosendal Större 26 är belägen på Hornsgatan 29F på Södermalm. Fastigheten är uppfört 1900. Brf Rosendal Större 26 är en äkta förening som bildades 1993 och fastigheten förvärvades 2010. I föreningen finns 34 lägenheter varav 3 upplåts med hyresrätt samt 3 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift får uppgå till max 2,5 % av prisbasbelopp och eventuell pantsättningsavgift 1 % av prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Årsavgift
Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår Värme, VA, Bredband och Sophantering. Det finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Storlek
Lägenheten är uppmätt till 52 kvm (2019-01-25). Föreningens lägenhetsförteckning uppger 51 kvm.

Lån
Föreningens lån är låg och uppgår endast till 1874 kr per kvadratmeter

Kabel-TV och bredband
OWNIT. Ingen kabel-TV. 100 Mbit fiber ingår i månadsavgiften.

Förråd 
Till lägenheten hör ett källarförråd

Parkering
Boendeparkering Stockholm stad

Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 mangel, 1 torktumlare och 1 torkskåp).
Cykelrum
Barnvagnsrum
Innergård med vackra planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Energideklaration
Energideklaration utförd 2017-12-07Detta hus använder 124 kWh/m' och år.

Byggnadsstatus
2018 – OVK utförd
2015 – Spolning av badrumsstammar
2014 – Takrenovering 
2014 – Renovering av trapphus
2013 – Installation av värmecentral
2012 – Fönsterrenovering
2000 – Stambyte badrum
1977 – Stambyte kök
1977 – El-stigar delvis bytta

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar.

Interiör

Hall
En lång hall med ljusa väggar och ett betsat och lackat originalgolv som är genomgående i hela lägenheten. Gott om förvaringsmöjligheter och idag är en större garderob längst med väggen till höger. Direkt till höger från entrén finns ett utrymme med tvättmaskin.
Kök
Generös takhöjd samt ljusa väggar och höga fönsterpartier. Köket är nyligen renoverat i vita högblanka luckor och svart kakel. Här finns gott om förvaring samt vitvaror i form av kyl/frys, vinkyl, integrerad ugn, mikro och diskmaskin. En köksö med integrerad spis. Öppen planlösning mot vardagsrum.
Vardagsrum
I vardagsrummet finns det gott om plats för en stor soffgrupp och möblemang för media. I anslutning till rummet finns även en rymlig garderob. Härifrån nås uteplatsen genom dubbeldörrar.
Badrum
Ett praktiskt och välplanerat badrum med wc, handfat samt dusch. Bra förvaring i form av en vit kommod under handfatet samt mer förvaring ovanför wc. Klinker och kakel i samma mörka ton sätter sin helhet på detta badrum.
Uteplats
Till lägenheten hör en uteplats i samma storlek som balkongerna i huset. Utöver det nyttjas hela innergården av innehaven idag efter godkännande av föreningen. Hela innergården hör dock inte till lägenheten utan får användas så länge föreningen godkänner detta. 

image

Mariatorget

Mariatorget är en mötesplats. I de intilliggande kvarteren möts det gamla och det nya Södermalm – folkligt blandas med det alternativa och det lite mer privata. Runt Mariatorget ligger inte bara några av stans mest spännande krogar och caféer, uppe på Mariaberget finns också en unik miljö och utsikt – ett lugnare område med kulturmärkta hus, kullerstensgator och en oslagbar Stockholmsvy. Oavsett om du bor på livliga Hornsgatan, uppe på det lugnare Mariaberget eller närmare den folkliga Medborgarplatsen så är en sak säker – här bor du mitt på Södermalm med allt vad det innebär.

Upptäck detta område