Södermalm

Metargatan 15

SNART TILL SALU. Bo på Södermalms charmigaste kulle i en nyproducerad lägenhet om 3 rok på 80 kvm. Belägen invid lilla Blecktornsparken. Ljus och yteffektiv med 3 meter i takhöjd. Närhet till stadspulsen, parker och bra kommunikationer. Högt upp i huset i souterräng läge med balkong, stort badrum och exklusiva materialval. Gott om förvaring. Garage finns.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 80 m2

Visning

  • Snart till salu försäljning. Kontakta mäklaren för mer information.

Antal Trappor

Hiss finns

Avgift

4 445 kr/mån

Värme, Vatten

Kontakta mäklare

Södermalm

Metargatan 15

Interiör

Välkommen till denna ljusa hörnlägenhet med högt i tak utan insyn med två ordentliga sovrum och mycket fokus på social yta. Delvis öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och balkong. Lugn och lummig gata. Genomgående ca 3 meter i tak och mattlackad enstavsparkett i hela lägenheten. 

Välkomnande hall med bra avhängningsyta och stor garderob med bra förvaring. Säkerhetsdörr. 

Från hallens slut blickar du ut mot den öppna planlösningen med köket till vänster och ljust vardagsrum med stora fönster samt glasdörrar ut mot balkongen. Social och öppen planlösning integrerad mellan kök och vardagsrum. Balkong har utsikt mot lilla Blecktornsparken samt ner mot Katarina Bangata. 

Stilrent kök från Vedum i vit kulör med vitvaror från Siemens. Mycket förvaring och bra med arbetsyta. I samband med inflytt 2015 sattes det specialbeställda köket in. Välutrustat med kyl och frys, extra stor induktionshäll, mikrovågsugn och ugn. Generös matplats intill kök för 6-8 personer.

Badrum med badkar, wc, tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Marmor inspirerat kakel i stora plattor. 

Sovrum 1: Master bedroom med burspråk, plats för dubbelsäng och arbetshörna. Sovrum 2: Barn/ungdom/gästrum med en en platsbyggd garderob. 

Källarförråd om ca 6 kvm. Månadsavgiften är 4445 kr inkl värme och vatten. Sedan tillkommer en obligatorisk avgift för bredband och kabel-TV om 290 kr/månad.

Fastigheten är belägen på central adress på Södermalm på mysiga Metargatan som är ett gammalt charmigt kvarter på en liten grönskande kulle. Gångavstånd till SOFO med restauranger och barer, Skanstull med shopping, Nytorget , Vitabergsparken, Årstaviken med båtklubbar, promenadstråk samt löpspår. Närhet till mycket goda kommunikationer. Lilla Blecktornsparken som ligger precis intill fastigheten har en allmän tennisbana, fotbollsplan med konstgräs samt ett utegym. Värt att nämna som ligger nära också är populära restaurang Bleck.

 

 

 

 

Förening

Brf Blecktornet 15 är en äkta förening som består av 16 stycken bostadsrättslägenheter i storlekarna 3-4 rok samt en stor hyreslokal som är en populär förskola som hyrs av Stockholm stad. Föreningen omfattar adressen Metargatan 15. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. All inredning kommer från välkända leverantörer med bra kvalitet och modern design. Garage finns i huset för ca 2500 kr/mån samt förskolan Metaren. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Sophantering finns med kärl för hushålls- samt källsortering.

Fastighet

Fastigheten är byggd år 2015 med hänsyn till miljö, kvalitet och standard. Hiss finns i huset samt fibernät är anslutet. Till gemensamma utrymmen hör i huvudsak hiss, trapphus, entré, cykel- och barnvagns/rullstolsförråd samt teknikutrymmen. Huset är inrett med naturliga materialval där tanken är att det ska vara sunt för miljö och människa och ha en lång livslängd. Energieffektivt med förnyelsebar energi. Byggnadens ventialtionssystem har ett system för att återvinna energi till fördel för miljö och föreningens driftskostnader. Man har vid byggnationen särskilt fokuserat på ljuddämpningen mellan bostäderna. I trapphus och garage har ordentlig belysning installerats. Byggnads AB Abacus innehar ett omfattande trygghetspaket av garantier och försäkringar.

image

Centrala Södermalm

Medborgarplatsen är Södermalms mittpunkt. Själva Medborgarplatsen är ett levande torg kantat av uteserveringar, saluhall, biografer och det Forsgrenska badet. Även om centrala Södermalm har en omisskännelig storstadspuls så kan man samtidigt förvånas över hur lugna bakgatorna kan vara här mitt i den centrala staden. Det här är Söders centrum och svaret på varför Södermalm är så populärt. Här finns allt. Oavsett om du vill leva ett mer alternativt liv, gå i unika butiker och sitta på små barer eller ta del av det myllrande folklivet.

Upptäck detta område