Karlaplan

Gumshornsgatan 9

Nu ges chansen att förvärva denna fantastiska bostad belägen högst upp i huset med ett oslagbart läge invid Karlaplan! Välplanerade och yteffektiva kvadratmeter som genomgående träffas av ett magiskt ljus tack vare de stora fönsterpartierna. Här bor du i en stor och stabil förening med låg skuldsättning som dessutom har en otroligt härlig innergård och en gemensam balkong i anslutning till bostadens våningsplan! Hjärtligt välkomna på visning av ett hem som måste upplevas!
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

1.5 / 32 m2

Pris / Bud

3 195 000 kr

Visning

  • Privat visning enligt överenskommelse.

Antal Trappor

4

Hiss finns

Avgift

1 706 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Kontakta mäklare

Karlaplan

Gumshornsgatan 9

Interiör

ENTRÈ
Hall med garderob samt plats för avhängning. Marinblå väggkulör samt fiskbensparkett. De vackra pardörrarna i glas välkomnar in till bostaden.

VARDAGSRUM
Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett magiskt ljusinsläpp. Ljusa väggar samt vacker fiskbensparkett. Bygglov har sökts för balkong och i dagsläget inväntas beslut. 

SOVALKOV
Rymlig och praktisk sovalkov med plats för dubbelsäng. Här finns både inbyggd och löst placerad garderob. Sovalkoven avgränsar mot vardsgasrummet genom skjutbara spegeldörrar som får rummet att kännas ännu större.

KÖK
Kokvrån ligger i anslutning till hallen och har plats för mycket förvaring och arbetsyta. Här finner ni kyl/frys, ugn, glaskeramikhäll från Smeg samt fläkt.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljusgrå kulör med golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, dusch, tvättställ med kommod samt tvättmaskin. 

INNERGÅRD OCH GEMENSAM BALKONG
Utanför porten möts man av föreningens välskötta innergård som innerhar en mysig fontän, mycket grönska och möblering för större sällskap. En utav föreningens gemensamma balkonger ligger 1/2 trappa ner från bostaden och ger möjlighet för den som vill att avnjuta en stund i den friska luften! Till lägenheten hör ett stort källarförråd

Område

Gumshornsgatan 9 finner vi på ett oslagbart läge invid Karlaplan som erbjuder all tänkbar service, mysiga kvarterskrogar, caféer samt natursköna och vackra Djurgården. Här finns gott om kommunikationer med innerstadsbussar samt T-bana från Karlaplan eller Stadion. Med få minuters promenad infinner man sig nere på Strandvägen och Stureplans citypuls.

Förening

Brf Gumshornet är en äkta förening som består av 198 bostadsrätter samt 8 lokaler. Föreningen består av adresserna Gumshornsgatan 3-15, 17, 6-12 samt Narvavägen 25. Byggnaden uppfördes under funktionalismen år 1930-1931 och är ritad av arkitekt B Borgström. Fastigheten förvärvades år 1985 och föreningen äger marken. Delat ägande och andrahandsuthyrning godkänns, juridisk person godkänns ej.

Gemensamma utrymmen
Boende har tillgång till stor och trivsam innegård med mycket grönska och sällskapsutrymme. Cykelrum, barnvagnsrum samt 3 tvättstugor med full maskinell utrustning. I föreningen finns även ett flertal gemensamma balkonger, varav en utav dessa är belägen en 1/2 trappa ner från bostaden. 

Ekonomi
Föreningen har en belåningsgrad om cirka 6 405 kr/kvm bostadsyta (2018) och har inga större planerade renoveringar, det finns inte heller några planerade avgiftsjusteringar enligt uppgifter från föreningen 2019-09-11

Parkeringsmöjligheter
Föreningen disponerar över 7 enskilda garage med totalt 120 p-platser

Kabel-tv och Bredband
Från Comhem

Utförda renoveringar
1980 Omputsning fasad
1980-94 Byte VA- och elstammar
1992 Stambyte
2000 Takmålning
2007 Hissrenovering G 5
2009 Trapphusrenovering
2009 Byte lägenhetsdörrar
2009 Ommätning samtliga lgh
2009 Byte porttelefon
2005 Tvättstugerenovering
2006 Fönsterrenovering
2010 Tätning rökkanaler
2010 Hissrenovering (ej G 5)
2013 Bergvärme
2014 Trapphusmålning Narvav. 25
2015 Byte gårdsbjälklag
2015 Anläggning av cykelparkering
2016 Stamspolning
2018 Fönsterrenovering

Planerade underhåll
Åtgärdet efter OVK-besiktningen samt renovering av garaget om ett par år.

Besök gärna föreningens hemsida, www.gumshornet.se, för mer information

image

Karlaplan

Karlaplan är en så kallad stjärnplats – en plats där gatorna Karlavägen, Narvavägen, Östermalmsgatan, Lützengatan och Styrmansgatan möts i formen av en stjärna. Flera gator kantas av bänkar och alléer och området är perfekt för promenader. Karlaplan har det mesta när det kommer till service och i utbudet ingår bland annat Fältöverstens över femtio butiker och restauranger. Det här är en lugnare del av Östermalm med mindre trafik och ett långsammare tempo. Vackra kvarter och gator där de boende får vara i fred och kan leva ett bekvämt stadsliv utan att känna storstadsstress.

Upptäck detta område