Östermalm

Engelbrektsgatan 18

Ljus våning i flygel med 0-avgift, balkong, öppen spis, garageplats tillhörande lägenheten & skuldfri brf. Ljusa sällskapsytor med stora fönster i tre väderstreck och balkong med utsikt mot lummiga innergårdar. Två sovrum, stort kök och generöst badrum. Våningen har ett moderniseringsbehov och erbjuder en fantastisk möjlighet att skapa en skräddarsytt boende. Ytterst välskött fastighet från 1968 med hiss till garaget.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

3 / 139 m2

Pris / Bud

15 950 000 kr

Visning

  • 2019-11-17 12:30 - 13:30
    Välkommen på visning!
  • 2019-11-18 17:30 - 18:15
    Välkommen på visning!

Antal Trappor

3/7

Avgift

0 kr/mån

Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)

Kontakta mäklare

Östermalm

Engelbrektsgatan 18

Interiör

Våningen är ursprungligen en 5:a och ligger i en egen flygel mot innergårdarna på Villagatan. Stora sällskapsytor med fönster i tre väderstreck och ett härligt ljusinsläpp. Generöst sällskapsrum med praktfull öppen spis och gott om plats för möblering. Matsal i direkt anslutning till köket. Bibliotek som tidigare även innefattat ett sovrum. Utgång till balkong i sydost med lummig utsikt mot flera innergårdar. Masterbedroom med inbyggda garderober. I anslutning till masterbedroom, stort badrum med fönster, tvättmaskin/torktumlare, golvvärme, handdukstork och dusch. Ytterligare ett sovrum med inbyggd garderob. Rymligt äldre kök med matplats. Inre hall med klädkammare och glasinfattade dubbeldörrar. Gäst-wc. Tambur med inbyggd garderob och kalkstensgolv.

En garageplats med trefas laddstation tillhör lägenheten. För garageplatsen debiteras ingen månadsavgift. Stor hiss till garaget.

Lägenheten är uppmätt till 139 kvm. Föreningens uppgift är 134 kvm.

Närmaste T-bana är Tekniska högskolan och på promenadavstånd nås även Östermalmstorg och Karlaplan. Det finns mängder av restauranger och caféer i närområdet.

Fastighet

Fastigheten är byggd 1968 och är mycket väl underhållen. Garaget har 25 st. platser varav 1 st. plats är externt uthyrd. Anslutningsavgift till laddstationen vid den egna garageplatsen debiteras om 10 000 kr av föreningen. Förbrukad el debiteras kvartalsvis av föreningen. 

I garaget finns även ett cykelrum. Tvättstuga i entréplan. Källarförråd om ca 8 kvm. Kabel-tv (basutbud ingår i månadsavgiften) & Internet via Com Hem.

Förening

Föreningen förvärvade fastigheten 1965 och upplåter 26 bostadsrätter och 1 lokal om 308 kvm med hyresrätt. Föreningen redovisar för räkenskapsåret 2018 ett överskott samt kassa och bank om ca 4 000 000 kr. Vidare är föreningen skuldfri, är äkta och äger marken.

image

Humlegården

Humlegården är Östermalms centrala park – en grön oas omgärdad av händelserika citykvarter. På gångavstånd ligger nöjesdistriktet Stureplan, skandinaviska och internationella modebutiker samt avkoppling i form av parkområden och Sturebadet. Området passar den som vill leva nära Stockholms största nöjes- och shoppingstråk, men samtidigt kunna dra sig tillbaka för avkopplande promenader, umgänge med familjen och privata middagar på mysiga restauranger.

Upptäck detta område