Gröndal

Sjöbjörnsvägen 18

Välkomna till denna välplanerade 2:a i populära Brf Stjärnhusen. Lägenheten har en magisk utsikt över Mälaren och en stor, härlig uteplats inbäddad i grönska som också skyddar mot insyn. Lägenheten har ett härligt ljusinsläpp tack vare fönsterpartier i genomgående läge med utsikt över Mälaren mot Essingeöarna och Kungsholmen. Lägenhetens disponering erbjuder sociala sällskapsytor, ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och badrum med tvättmaskin. Föreningen är stabil och välskött och de berömda stjärnhusen ritades av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius, byggmästare var Olle Engkvist.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 47 m2

Pris / Bud

2 695 000 kr
Senaste bud: 2 800 000 kr

Visning

  • Kontakta mäklare för visning

Antal Trappor

nb

Ej hiss

Avgift

2 958 kr/mån

Värme, Vatten, Bredband från OwnIt

Kontakta mäklare

Gröndal

Sjöbjörnsvägen 18

Interiör

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. En garderob i direkt anslutning till entrén erbjuder gott om förvaring för ytterkläder. Ytterligare garderobsförvaring finns längre in i hallen.

VARDAGSRUM
Ljus och luftigt rum med gott om plats för skönt soffhäng och annat möblemang. Det stora fönstret och utgången till uteplatsen gör att rummet badar i naturligt ljus. Uteplatsen i sydost läge är generös med plats för matplats och loungemöblemang. Uteplatsen ligger skyddat av grönskande buskar vilket ger en härlig känsla av avskildhet. Uteplatsen ligger mot den gemensamma förgården som även den är grön och trevlig!

KÖK
Det ljuvliga köket med originalluckor är K-märkt och gör lägenheten ännu mer unik! Välutrustat kök med kyl/frys, spis med ugn samt diskmaskin. Den trevliga bar-lösningen vid fönstret ger en fri och fantastisk utsikt över Mälarens glitter.

SOVRUM
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang.

BADRUM
Helkaklat badrum utrustat med handukstork, dusch, handfat och spegelskåp samt tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fastighet

Planerade: Pågående renovering av avloppsledningar på hus nr 4 och planerade på 8, 10, 12 & 14. Balkongrenoveringar av balkongerna mot innegården vid Sjöbjörnsvägen 32 samt 30. Detta påbörjas nu i början på året.
Planerad ommålning av alla trapphus som sannolikt kommer påbörjas årsskiftet 2021.


Utförda renoveringar:
2019: Takomläggning samtliga tak.
2018: Installation av postboxar i samtliga trapphus
2018: Renovering av ett mindre antal balkonger
2017: Samtliga entréportar är utbytta och kodlås är installerade.
2016: OVK-arbete.
2015-2016: Stamspolning.
2015: Samtliga maskiner i tvättstugan har inspekterats, servats och reservdelar har bytts ut.
2015: Besiktning av balkonger.
2015: Upprustning och plantering på markytor och trädgårdar runt de så kallade punkthusen (Sjöbjörnsvägen 4-14)
2015: Byte och uppgradering av all utomhusbelysning.
2012: Trädgårdsrenovering.
2010-2011: Fönsterrenovering.
2007: Ventilationen renoverades.
2000-2002: Trappuppgångarna renoverades och målades.
2000-2001: Alla stammar, V/A, kök och badrum byttes.
2000-2001: El-stigar byttes.
2000: Tvättstuga byggdes om.
1998: Fasaden putsades.

Internet-anslutning:
Bredband: Hastighet 1000Mbit/100Mbit/sek. Leverantör Ownit. Ingår i månadsavgiften.

TV: TV via bredbandet, IPTV, är leverantören Canal Digital. TV via kabel-TV-nät är leverantören ComHem. Kontakta leverantör för mer information. Debiteras separat.

Bilplats
Föreningen har ca 110 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar. Kostnaden är 500 kr för parkeringsplats med el och 400 kr för parkeringsplats utan el. Till dessa är det separat kö.

Utanför port 48 finns en parkeringsruta avsedd för motorcyklar. Där får bostadsrättsföreningens medlemmars MC och moped klass 1 stå kostnadsfritt. Uppmärksamma att registreringsnumret måste anmälas till styrelsen.

Gemensamma utrymmen
Till varje trappuppgång finns ett tillhörande cykel- och barnvagnsförråd. En gemensam övernattningslägenhet finns att hyra per dygn av medlemmar. Det finns tillgång till tvättstuga på källarplanet med ingång från gården port 46 och port 28. Tvättstugan består utav 8 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 4 torkskåp samt 1 grovtvätt och grovtumlare. Även grovsoprum finns på föreningens område, utanför nummer 6, 10 och 38.

Förening

Allmänt om föreningen

Brf Stjärnhusen Stockholm är en äkta förening. Föreningen förvärvade fastigheterna Akterspegeln 20 och Akterspegeln 23 år 2005. Innan dess ägdes och förvaltades husen av Stiftelsen Olle Engkvist Byggmästare. Husen är uppförda år 1946 och är ritade av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius, byggmästare var Olle Engkvist. Fastigheterna är belägna på adress Sjöbjörnsvägen 4-14 samt Sjöbjörnsvägen 16-52.

Husen är K-märkta med blå markering. Föreningen innehåller 213 st bostadsrätter, 10 hyresrätter och 3 lokaler.

Ekonomisk förvaltning sköts av Rb ekonomi.
Föreningen har en hemsida: http://www.stjarnhusen.info