Vasastan

Vikingagatan 15

Charmig sekelskiftestvåa på eftertraktad adress i Birkastan. Lugnt och tyst läge mot innergård. Bostaden har bevarade sekelskiftesdetaljer så som generös takhöjd, fina trägolv, djupa fönsternischer, speglade pardörrar samt serveringgsskåp. Väl underhållen fastighet och en förening med mycket god ekonomi. Endast ca 1 400 kr/ kvm i lån. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare om ni önskar komma på privat visning.
  •  
  •  
  •  
  •  

Klicka för att se alla bilder

Rum & Storlek

2 / 52 m2

Pris / Bud

4 295 000 kr

Visning

  • 2020-05-31 15:00 - 15:45
  • 2020-06-02 17:30 - 18:00

Antal Trappor

2

Hiss finns

Avgift

2 658 kr/mån

TV, bredband, värme, vatten, avlopp

Kontakta mäklare

Vasastan

Vikingagatan 15

Interiör

Hall
Trevlig hall med plats för avhängning och bevarat serveringsskåp. I hallen finns utrymme för möblering. Idag står här en skrivbordsmöbel från String. Vacker fiskbensparkett i original i hela lägenheten förutom köket. 

Kök
Unikt kök i original från 60-talet med slipade och ommålade köksluckor. I köket finns en trevlig matplats med plats för ca 4 personer vid det stora fönstret mot gården. Köket är utrustat med kyl och frys (Smeg), gasspis med elugn (Ilve), köksfläkt från Smeg (kolfilter), diskmaskin (Smeg). Köket renoverades senast 2015 enligt föregående säljare. Tidsenliga lackade furutiljor på golvet. 

WC
I anslutning till de sociala ytorna finns ett badrum med toalett. Grön sjösten på golvet och målade väggar. Handfat med kommod och hylla på väggen för förvaring. 

Vardagsrum
Efter köket ligger det trevliga vardagsrummet med burspråk mot gården. Gott om plats för soffgrupp och matbord. I dag står även ett piano här. Vackra, speglade pardörrar öppnar upp mot sovrummet och sätter karaktär på rummet. 

Sovrum
Rofyllt och generöst sovrum med walk-in closet. Fönster mot gården. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord samt övrig möblering för sovrummet. 

En-suite badrum
Trevligt helkaklat badrum med dusch i anslutning till sovrummet. Helkaklade väggar och grön sjösten på golvet med golvvärme (el). Badrummet är utrustat med dusch, handdukstork, handfat med kommod samt spegelskåp. Spotlights i taket. Renoverat senast: 2015 enligt föregående säljare.  

Övrigt

Balkong
Föreningen har diskuterat möjlighet till balkong. Frågan ligger f.n. vilande men kan tänkas komma på tal igen. 

Förening

Brf Viking Birkastan är en s.k. äkta förening. Föreningen tog ursprungligen över fastigheten 1917 som bostadsföreningen för att sedan ombildas till bostadsrättsförening 1998. Föreningen äger marken. 

Gemensamma utrymmen:
Trivsam innergård med utemöbler och grillmöjligheter

Barnvagnsrum
Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp samt mangel.

Föreningens adresser:
Tomtebogatan 18 samt Vikingagatan 13-15

Yta:
2240 kvm boarea och 260 kvm lokalarea. Totalt 2500 kvm.

Föreningens hemsida: 
www.vikingbirkastan.se

För stadgar, se här: http://www.vikingbirkastan.se/stadgar/

Ordningsregler: http://www.vikingbirkastan.se/just-har-flyttat-in/ samt http://www.vikingbirkastan.se/ordningsregler-del-2/

Fastighet

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 1998 och 2067. Se årsredovisning. 

Ladda hem dokument och besök webbsidor

Årsredovisning

Sök garageplats

Undersökningsplikt

image

Birkastan

Birkastan är Vasastans västligaste utpost och ett av Stockholms mest spännande områden. Här öppnar ständigt nya restauranger, caféer och butiker och i de fina sekelskiftshusen bor människor som använder stadsdelen som sitt hem, sin arbetsplats och sitt offentliga vardagsrum. Rörstrandsgatan är ett välbesökt restaurangstråk där restaurangerna ligger vägg i vägg och erbjuder matupplevelser från hela världen. Samtidigt som det finns uteliv och folkliv i stadsdelen finns det också lugnare bakgator och delområden som nästan liknar små städer i staden.

Upptäck detta område